Начало / Екскурзии / Екскурзии - Додома

Луксозно въздушно сафари в Танзания

Номер на оферта

/

230068

Дати & цени

Цената включва

•Полети София-Килиманджаро-София с прикачване (за повече информация, вижте по-долу)
•Посрещане на летището, асистанс, тансфер летище-хотел-летище в Аруша и съдействие при настаняване;
•1 нощувка на база FB (закуска, обяд, вечеря) в Аруша;
•6 нощувки на база FB (закуска, обяд, вечеря) в лоджи и лагери в националните паркове по програмата;
•Сафари с професионални англоговорящи шофьори-водачи съгласно програмата;
•Членство в Flying Doctor’s Society of Africa – бонус от туроператора (за повече подробности погледнете по-долу)

Цената не включва

•Входни такси и еко такси за националните паркове и резервати – 650 щатски долара към 19.12.2018. Заплащат се задължително!!!
•Други хранения, освен описаните в програмата
•Други услуги, освен описаните в програмата
•Пране, телефон и други разходи от личен характер
•Бакшиши, застраховки
•Виза за Танзания

Програма на пътуването

Гарантирани турове при мин. 2 участника с присъединяване към сборни групи!

Дни на отпътуване: през ден

8 дни/7 нощувки

От обширните открити равнини на Серенгети, през неповторимата екосистема на кратера Нгоронгоро, с това въздушно сафари ще посетите три от най-живописните райони в Танзания, достигайки бреговете на езерото Маняра. Ексклузивно сафари за ценители с изтънчен вкус!

Маршрут: Аруша – Таранжир (Tarangire Treetops) - Езерото Маняра (The Manor) – Нгоронгоро - Серенгети (Serengeti Migration Camp)

Това елегантно приключение е предназначено за любителите на Африка и ценители на лукса, предлагайки настаняване в четири от най-луксозните сафари лоджи и лагери в Танзания.
Активнонастроените пътници ще имат възможност да се насладят на невероятни разходки в африканския буш, а тези които търсят релакс и спокойствие ще могат да се възползват от невероятните условия, които предлага локсозната лоджа The Manor, разположена в кратера Нгоронгоро. А какво е Африка без спиращия дъха залез на слънцето, на който ще може да се любувате с коктейл в ръка. По време на пътуването ще посетите четирите най-популярни национални парка в Танзания – Таранжир, езерото Маняра, боисферния резерват-кратера Нгоронгоро и разбира се могъщият Серенгети.

Пътуването между националните паркове се осъществява с луксозен частен самолет Cesna 208B Grand Caravan с ескпресен чек ин по летищата.
Cessna 208B Grand Caravan е самолет от най-ново поколение, оборудван с най-модерната техника на борда, като цифров метеорологичен радар, Garmin 3D навигационна система и климатик. Вашият частен самолет има 8 много удобни и луксозни първокласни места. Мека кожа, накланящи се седалки с възможност да се движат във всички посоки, за да се осигури достатъчно пространство и удобство за Вас - това позволява да пътувате наистина лускозно и със стил. По време на полетите, Вашият пилот ще Ви даде информация за дивата природа и живописния пейзаж в парковете. Всяка седалка има своя голям прозорец. Наблюдавайте преминаващите стада слонове, хипопотами в близост до реки и кипящата от живот кенийската савана от непосредствена близост. Цялото това удоволствие ще се превърне в наистина уникално преживяване.

=====================================================
Настаняване:

- Аруша - Arusha Coffee Lodge

- Таранжир - Tarangire Treetops

- Маняра - The Manor

- Серенгети - Serengeti Migration Camp или Serengeti Pioneer Camp

*От декември до средата на май настаняването в Национален парк Серенгети ще се осъществява в Serengeti Pioneer Camp вместо в Serengeti Migration Camp. Промяната е във връзка с това, че Serengeti Pioneer Camp се намира в сърцето на южен Серенгети и оттам достъпът за наблюдение на голямата миграция е много по-удобен.

=====================================================
Цена за пътуване на човек, мин 2 туриста (за 1 pax на запитване)


От 16.12.2018 до 01.01.2019: 13848 лв.
От 02.01.2019 до 29.03.2019: 12700 лв.
От 30.03.2019 до 31.05.2019: 11409 лв.
От 01.06.2019 до 28.06.2019: 12700 лв.
От 29.06.2019 до 27.10.2019: 13848 лв.
От 28.10.2019 до 15.12.2019: 12700 лв.
От 16.12.2019 до 31.12.2019: 13848 лв.

=====================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=====================================================

Програма:

Ден 01: Аруша
Пристигане на международното летище в Аруша, където ще бъдете посрещнати от представител на фирмата парньор. Трансфер до Arusha Coffee Lodge. Настаняване в един от 12-те луксозни апартамента с изглед към кафяните плантации.
Нощувка в Arusha Coffee Lodge (AI)

Ден 02: Аруша - Таранжир
След приятната закуска ще имате възможност да направите разходка из кафяната плантация Бурка и да обядвате в градината. След обяд индивидуален трансфер до летището в Аруша, откъдето ще отпътувте с Вашият Grand Caravan до пистата на национален парк Таранжир. На пистаще бъдете посрещнати и ще започне първото Ви сафари в Национален парк Таранжир по пътя за частния резерват Триитопс. Тук ще се настаните в луксозната лоджа Tarangire Treetops.
Нощувка в Tarangire Treetops (AI).

Ден 03: Таранжир
След закуска в Treetops ще имате на разположение цял ден изпълнен с незабравими преживявания - Ви сафари в резрвата, разходка в буша, посещение на автентично село на местно племе Масаи, наблюдение на залеза от върха на Сънсет Хил и накрая нощно сафари.
Обядът и вечерята ще се сервират в Tarangire Treetops.
Нощувка в Tarangire Treetops (AI).

Ден 04: Таранжир - езерото Маняра
След закуска ще направите още едно сутрешно сафари през Национален парк Таранжир. По пътя за пистата ще спрете и ще направите обяд-пикник в саваната. Отпътуване с Вашия самолет за езерото Маняра. Посрещане и отпътуване за лоджата The Manor. По пътя ще посетите един от най-колоритните африкански пазари в района на Карату. Пристигане в имението за следобедния чай. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания.
Нощувка в The Manor (AI).

Ден 05: Езерото Маняра
След закуска, ще се отправите на целодневно пътешествие из кратера Нгоронгоро. За обяд ще направите пикник сред дивата природа. След това ще можете да направите обзорна разходка и обиколка сред кратера, за да се запознаете с неговите обитатели и тази невероятна екосистема. След това ще се върнете обратно в Tha Manor за да отпуснете и релаксирате с коктейл в ръка и вечеря.
Нощувка в The Manor (AI).

Ден 06: Езерото Маняра - Серенгети
След закуска сафари в Национален Парк Езерото Маниара. А за тези, които предпочитат почивката ще може да останат в лоджата и да изберат едно от допълнителните занимания – езда, колоездене, разходка в района или СПА процедури. Обяд в лоджата. Следобед трансфер до пистата за полет до Серенгети, където ще Ви бъдете посрещнати от представители на Serengeti Migration Camp. По пътя за лагера ще направите Вашето първо сафари в Серенгери. В лагера ще пристигнете по залез слънце, където ще прекарате и следващите 2 дни.
Нощувка в Serengeti Migration Camp или Serengeti Pioneer Camp (AI)*.

Ден 07: Серенгети
След закуска ще се отправите към безкрайните полета на Серенгети за сафари в африканската савана. Ще направите обяд-пикник, като след това ще имате следобедно сафари. Ще се върнете в лагера по залез слънце. Вечеря и нощувка.
Нощувка в Serengeti Migration Camp (AI)*.

Ден 08: Серенгети - Аруша - отпътуване
След закуска ще направите сафари-разходка по протежението на река Грумети. След това ще имате възможност да се насладете на приятен обяд-пикник и сафари по пътя до пистата. Пристигане в Аруша, където ще Ви посрещнат представители на Arusha Coffee Lodge. Трансфер до лоджата и настанаяване в стая, където ще можете да се освежите и отпочинете. Следобед трансфер до летището за полет за Европа или следваща дестинация.


*****Край на тура*****



Това сафари е от поредицата турове, които предлагаме в нашето сафари-портфолио в Африка; всеки ваканционен пакет, включва внимателно избрани хотели, сафари лоджии или сафари лагери. При нас може да резервирате Вашето мечтано пътуване до Африка – сафари в в Кения и Танзания, почивка в Занзибар и Мозамбик, сафари и наблюдение на горили в Уганда и Руанда, турове и сафарита в ЮАР, Ботсвана, Намибия, Зимбабве, Етиопия. Ако този тур не отговарят на Вашите изисквания, ние ще се радваме да направим индивидуален тур с маршрут, който в най-голяма степен да удовлетворява Вашите специфични изисквания.

Това сафари можем да Ви предложим и като индивидуална програма. Препоръчваме и удължение по програмата с плажна ваканция в Момбаса и Занзибар. За повече информация, моля да се свържете с нас!

ВАЖНО!!! Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетниите билети включени в цената за целия маршрут с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг: 1316 лв. на човек (към 19.12.2018). При разлика в цената към момента на резервацията агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.75 BGN. При промяна във валутния курс агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет.

Забележка
Цените на вътрешните полети, летищните такси или парко таксите могат да бъдат променяни без предварително уведомяване. Такава промяна е извън нашия контрол и ще бъдете своевременно уведомявани за всяко повишение на съответните цени или такси.

Информация за пътуващите
Пътниците трябва да носят само меки сакове по време на сафари.
Това е програма за гарантирани пътувания и е възможно други клиенти да се присъединяват или напускат по всяко време, в зависимост от техните собствени програми.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
•Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
•Авансово плащане в размер на 70% от пакетната цена
•Пълно плащане 91 дни преди начална дата на пътуване
•Цветно копие на паспортите на всички пътуващи по e-mail или в оригинал в офиса и 2 цветни снимки

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
•Всички цени се заплащат в лева по курс продава на СИБанк в деня на плащане.
•Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата категория.
•Туровете в програмата подлежат на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.

Това сафари можем да Ви предложим и като индивидуална програма. За повече информация, моля да се свържете с нас!

Като клиент по програмата Вие стaвате автоматично член на Flying Doctor’s Society of Africa по време на цялата продължителност на сафарито в Кения и Танзания, покриващ спешна евакуация в рамките на Източна Африка. В случай на инцидент, внезапно заболяване или нещастен случай сред природата, безценно предимство е да се свържете с местни опитни лекари, които да извършат евакуация по най-бързия начин по въздух до най-близката и модерно оборудвана болница в Найроби. Тази услуга няма да Ви струва нищо допълнително.
За повече информация, моля посетете http://flydoc.org/ . Индивидуалната медицинска застраховка не е включена в обхвата на това покритие!

Ваксина: против жълта треска – задължителна; препоръчителни - коремен тиф, тетанус, дифтерия и хапчета против малария.

Допълнителна информация

Намаления за деца - На запитване

Тагове

Оферти - Танзания |  Оферти - Додома |  Екскурзии - Танзания |  Екскурзии - Додома |  Луксозно пътуване - Танзания |  Луксозно пътуване - Додома

Избрани оферти