Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маракеш

МАГИЯТА НА МАРОКО

Номер на оферта

/

166215

Дати & цени

Цената включва

Цени:

Хотели 5* - € 1399

Маракеш - Hivernage & Spa 5* , www.hivernage-hotel.com
Дадес - Xaluca 5*, www.xaluca.com
Мергуза - Auberge Tombouctou 4*, www.xaluca.com
Фес - Les Meridines 5*, www.lesmerinides.com

Хотели 5*LUX - € 1550

Маракеш - Riad WOW 5*, www.riadwow.com
Дадес - Xaluca 5*, www.xaluca.com
Мергуза - Auberge Tombouctou 4*, www.xaluca.com
Фес - Sahrai 5*, www.atlashotels.ma

Цените са на човек в двойна стая в евро и включват:

-Самолетен билет
-Летищни такси
-6 нощувки със закуски и вечери в изписаните хотели или подобни
-Транспорт по време на цялата програма
-Професионални местни екскурзоводи във всеки град
-Входни такси за посещаваните обекти без джамията Hassan II в Казабланка
-Пълно съдействие от страна на партньорите ни по време на престоя Вив Мароко
-Застраховка медицински разноски

Цената не включва

Цените не включват:

-Готварски курс в Маракеш – 55 евро/човек
-Обеди в местни ресторанти
-Входна такса за джамията Hassan II в Казабланка включително екскурзовод - 12 евро/човек;

Програма на пътуването

Там, където бурният Атлантик среща нежното тюркоазено Средиземно море, се намира Мароко, известен като ‘Западното Кралство’. Огряван от топлите лъчи на африканското слънце, усещащ дъха на рибарите още от времето на берберите, тази перла на западна Африка ще ни потопи в изминали векове. Ще ни покаже истинското лице на Африка с необятни пустини, множество вкусове, бурни морета и приказна архитектура. Мирисът на море и ароматни подправки би изострил сетивата на всеки за уникалната мароканска кухня, която завинаги ще остане в спомените ни. Изобилието от цветове и емоции е толкова голямо и разтърсващо, че континентална Европа изглежда като скучна зимна снимка. Рай за сърфистите, наслада за търсещите уединение при бедуините в пустинята, Мароко е и си остава изключителна туристическа дестинация способна да накара всеки да заобича Африка.

8 дни / 6 нощувки

Ден 1 СофияФранкфуртМаракеш Вечеря

Полет от София за Франкфурт (06.40-08.05 ч.) и връзка със следващ за Маракеш (10.30-13.10 ч.), старата столица, която е разположена в подножието на величествените планини Атлас. Добре дошли в Мароко! Днес Маракеш е един от най-важните културни центрове на Мароко, известен с пазарите и фестивалите си. Интересни забележителности – историческата част на града – медина; площадът Джама Ел Фна – където фокусници, акробати, жонгльори и разказвачи на приказки изнасят представления; Ботаническата градина Jardin Majorelle; джамията „Кутубия“; дворецът Бахия; музеят Дар си Саид с прекрасната колекция от произведения на мароканските занаяти; крепостните стени на града. Средновековен град на драма, митове и мистерии, Маракеш ще плени всеки, който рискува да влезе зад неговите стени в цвят охра. Щом пристигнете, ще се озовете на място, запазило се във времето. Извитите улички на Медина, забележителностите като площад Djemaa el-Fna, и планините Атлас, извисяващи се като фон на града, правят Маракеш бижуто на Мароко. Градът е разделен на две силно контрастиращи части – Медина, основана близо преди 1000 години, и Вил Ноьвил – френски колониален модернистичен проект от началото на 20-ти век.

Посрещане на летището и трансфер до хотел. Настаняване и почивка. Ако желаете, може да се разходите из стария град или да се насладите на красивата гледка от хотела Ви пиейки традиционен марокански чай. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 2 Маракеш Закуска & Вечеря

След закуска ще се потопите в красотите на Маракеш. Обиколката на града започва от впечатляващия стар град, джамията Кутубия, както и гробницата на династията Саади, всички скрити зад стените на стария град. Определено Медина и централния й площад Djemaa el-Fna ще пробудят въображението ви. Площадът e сърцето на живота в Маракеш. Мястото се пробужда със залеза на слънцето, когато търговците на храна, продаващи всякакви марокански специалитети, се стичат на площада. Те са придружени от дресьори на змии, разказвачи на истории и музиканти, придаващи средновековен дух на нощния въздух. Северно от площада са важните религиозни сгради, докато на юг са имперските квартали, където гордо стоят дворците и монументите от миналото. Вил Ньовил пък е по уредената част от града. Той е разделен на два района – Gueliz и Hivernage. Тук ще намерите бизнес сгради, международни хотели, барове и ресторанти типични за всеки модерен Европейски град. Остатъка от деня е на ваше разположение.

Ако желаете, може да посетите курс по готвене. Връщане в хотела за вечеря и нощувка.

Ден 3 Маракеш – Аит Бен Хаду – Дадес Закуска & Вечеря

Днес сутринта напускате Маракеш и се отправяте на пътешествие през известния проход Tichka към Бумалне Дадес. Пригответе камерите и фотоапаратите, защото ще спрем за кратка почивка в село Ait Ben Haddou, където ще видите най-уникалните пясъчни домове в света. Известно е още като тукашния Холивуд заради множеството световноизвестни филми, които са снимани тук (Гладиатор, Содом и Гомора, Последното изкушение на Христос и др.) Това е уникална крепост от кирпич, построена на пустинно възвишение и служила за наблюдение и контрол на пътя на керваните. Аит Бен Хаду е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Обяд по път и продължавате към Дадес, където ще направите кратък тур за опознаване на местността и каньоните.

Настаняване в хотела и вечеря.

По желание:Екскурзия до Телуе

Ден 4 Дадес – Ерфуд – Мерзуга Закуска & Вечеря

Днешният ден започва в ранни зори, за да имате достатъчно време да стигнете до Ерфуд. Ще пътувате на север. Настанете се удобно и се наслаждавайте на пътя с иглед към Атласките планини. По път ще спрете на Todra Palmeraie Gorge, по-известен като Големия Каньон на Сахара. В източната част на Атласките планини в Мароко, в близост до град Тинерхир, реките Тодра и Дадес са издълбани тесен каньон, наречен проломът Тодра. Ждрелото навлиза в най-зрелищната си форма на около 15 км от Тингхир. В продължение на около 600 метра стените на каньона се доближават на разстояние 10 метра една от друга, а отвесните стени се издигат до 160 м. Пристигаме в Ерфуд. Със своето местоположение, градът е притегателно място за холивудските кинорежисьори, като филмите Mумията и Принцът на Персия са снимани именно тук. Най-интересното на Ерфуд е, че е определен за единственото място на света, което прилича на планетата Марс: по своята геология и цялостен вид. Тук се тестват всички устройства преди да се изпратят в космоса да изследват червената планета. Продължавате към Erg Chebbi. Добре дошли в пустинята Сахара. Усетете крайно сухия въздух и вдишайте живота на голямата пустиня. Тук често се среща символа на пустинята – лисицата фенек. Сега ще оставите удобното си превозно средство и ще продължите към сърцето на пустинята като номад – на гърба на камила. След залез слънце се връщаме и настаняваме в хотела, за да се отпуснем за вкусна вечеря с традиционни местни ястия. Нощувка в Merzouga.

Ден 5 Мерзуга – Фес Закуска & Вечеря

Сутринта след закуска отпътувате за Фес през Errachidia и долината Ziz, отрупана с палмови дървета. За обяд ще спрете в Midelt, след което продължавате през планини кедрови дървета в средните Атласки планини минавайки покрай Ifrane, чаровен ски курорт, както и покрай Azrou, важен център за занаятчийски изделия. Пристигане във Фес – столицата на гастрономията и занаятите. Свободна програма. Настаняване и вечеря в хотела.

Ден 6 Фес Закуска & Вечеря

Този изпълнен с приказни гледки и неустоими миризми ден ще започне с красив тур до стария град на Фес, където ще се разходите из малките му улички. Именно затова, град Фес е включен в световното културно наследство на ЮНЕСКО. В миналото известен като Атина на Африка, Фес продължава да ни очарова със своите непреходни архитектурни достойнства. Освен със своите известни мадраси – Bou Inania (с нейното невероятно минаре)и Al-Attarine, образователни места за изучаване на ислям, ще останете впечатлени от големия пазарв Medina of Fes (стария град), където ще можете да видите най-добрите примери за изкусното афро-арабско грънчарство, както и всевъзможни други занаяти. Тук можете да се сдобиете с уникат, който завинаги да Ви напомня за това пътуване. Не след дълго ще се потопите в най-доброто място в арабския свят за килими. Никога не сте си представяли колко много цветове може да има един килим. Това е истинският марокански стил. Но запомнете, тук трябва да се пазарите. Задължително. Иначе ще обидите продавача. Можете да се сдобиете с красив килим и текстилен продукт срещу много малка сума. Нашите гид и шофьор ще Ви помагат. Не се учудвайте, ако до сергиите с ръчно изработени метални орнаменти, са накацали кокошки. Тук просто е така, и затова Фес е очарователен. Едва ли ще намерите по-добро място в ислямския свят да се насладите на техниката калиграфия. Творенията на тукашните творци са уникални. Продължавайки нататък ще стигнете до най-стария постоянно действащ университет в света – Al-Karaouine. Oснован през 896 г., този престижен център на наука и знание бързо се превърнал във водещо място за духовни и религиозни науки в ислямският свят.

Ден 7 ФесМекнесРабатКазабланка Закуска

След прелестния Фес ще отпътуватена запад към столицата Рабат. По път ще спрем в Мекнес, старата столица на Мароко, преди Маракеш да поеме палмата. Този застинал в 11 век стар град ще ни зашемети с величествената централна джамия, където ще видите прочутата Врата на Bab el-Mansour. Мястото, където се намира Мекнес, е било населявано от римляните. Градът е бил известен на берберите като Макнаса и е бил столица на Мароко - един от четирите имперски града на Мароко, в периода 1672 – 1727 по времето на Моулай Исмаил. Продължаваме към Рабат. Като административна столица на Мароко Рабат не притежава духа на другите градове, но задължителните места за разглеждане включват мавзолея на крал Мохамед V и кралския дворец. Накрая пристигате в Казабланка. Няма романтик по света, който да не иска да се превъплъти в образите на Ингрид Бергман и Хъмфри Богард от култовия филм „Касабланка”. Казабланка се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположена е на брега на Атлантическия океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Градът е известен с 2 имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности – площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II – втората по големина джамия в света след тази в Мека; сградата на съдебната палата; черквата „Сакре Кьор“.

За съжаление днес е последния ви ден в Мароко. Насладете му се максимално. Късно вечерта ще се отправим към летището на Казабланка.

Ден 8 КазабланкаФранкфуртСофия Закуска

Полет до Франкфурт (02.15-06.40 ч.) и следващ за София (10.00-13.10 ч).

MAA SALAMA, MOROCCO!

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Маракеш |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Маракеш |  Екзотична почивка 2024 - Мароко |  Екзотична почивка 2024 - Маракеш

Избрани оферти