Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

ПРЕЗ ЕСЕНТА ДО ИСТАНБУЛ 2020-3 нощувки -22.10.20 ПОТВЪРДЕНО!!!

Номер на оферта

/

231283

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус;
3 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул;
Бонус– трансфер до Мол Форум Истанбул
Бонус-посещение на фирмения магазин на Koska
Бонус– посещение на Одрин и джамията Селимие
Бонус-панорамна обиколка с автобус и местен екскурзовод
Бонус-посещение на желязната църква Св.Стефан
Застраховка за лица до 64.99 г
Пътни и магистрални такси
Водач-представител от фирмата

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Пешеходна обиколка в историческия център на Истанбул с местен екскурзовод при мин.20 човека -5 евро
Посещение на Топ Капъ- 20 евро/ 18 евро за деца до 11.99 при мин. 5 човека
Посещение на Йеребатан- 15 евро/ 13 евро за деца до 11.99 при мин. 5 човека
Трансфер до Мол Венеция-5 евро; мин.15 човека
Посещение на Гар Мюзик Хол с включена вечеря и напитки и богата шоу програма- 30 евро/ 25 евро за деца до 11.99
Вечера в рибен ресторант на Златния рог с включено меню и 2 напитки- 30 евро/25 евро за деца до 11.99
Посещение на Небостъргача Сапфир с включен трансфер и комбиниран билет за 4D кино – симулация на полет с хеликоптер и 360 градуса панорамна площадка- 23 ЕВРО/18 ЕВРО за деца до 11.99;мин.15 човека
Вечеря на яхта по Босфора-55 евро/40 евро за деца до 11.99 при мин. 5 човека
Нощна обиколка на Истанбул и посещение на хълма Пиер Лоти- 18 евро/ 13 дете до 11.99 при мин. 15 човека
Посещение на Долмабахче- 28 евро при мин. 5 човека
Разходка с корабче по Босфора- 18 евро/ 13 за дете до 11.99 при мин. 10 човека
Посещение на аквариума Sea life- 20 евро/ 16 евро за дете от 3 до 11.99
Доплащане за застраховка за лица над 65 г- 6 лв

Допълнителна информация

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 25
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни
Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди дата на отпътуване.

Условия за записване:

50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.

Програма на пътуването

МАГИЯТА НА ОРИЕНТА-ИСТАНБУЛ 2020
4 дни/ 3 нощувки с ДНЕВЕН ПРЕХОД
БОГАТА ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА!!!
!!! БОНУС–ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ С АВТОБУС
!!! БОНУС–ПОСЕЩЕНИЕ НА РЕНОВИРАНАТА БЪЛГАРСКА ЖЕЛЯЗНА ЦЪРКВА СВ.СТЕФАН
!!! БОНУС–ПОСЕЩЕНИЕ НА ОДРИН
!!!219 лв !!!
ИСТАНБУЛ ВИ ОЧАКВА !
Отпътуване от София в 06:00 ч.от НС Васил Левски, 06.40 ч. – Ихтиман (мотел „Ихтиман“),07.00 ч. – Пазарджик (бензиностанция „Shell“), 08:00 ч. – Пловдив (бензиностанция „OMV“ до хотел Санкт Петербург), Хасково – 09.30 ч. по маршрут ОдринИстанбул.. Пристигане в Одрин около обяд. Свободно време за обяд и разглеждане на джамията „Селимие“. Отпътуване за Истанбул. Пристигане вечерта в Истанбул. Настаняване в хотела. Свободно време или туристическа програма по желание: Нощна обиколка с автобус с посещение на хълма Пиер Лоти-по желание срещу доплащане при мин. 20 човека- Булевард Кенеди; Сарай бурну; пристанището Сиркеджи; кв. Фенер; свещеният квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии – „Еюп“. Посещение на историческото кафене Пиер Лоти кацнало на хълма „Еюп“, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известния френски автор Пиер Лоти, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило духа на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе … и тази запомняща се панорама към Златния рог. По още по – интересен начин ще се изкачим до кафето – с кабинков лифт. Свободно време за снимки. . Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Пешеходна разходка в историческата част на Истанбул с местен екскурзовод (по желание срещу доплащане). Ще имате възможност да се разходите до КапалъЧарши; Синята джамия; Хиподрума с Египетския обелиск; Змиевидната колона; колоната на Константин; фонтана на Вилхелм II; църквата Света София (обектите се разглеждат отвън без да се посещават).
След края на разходката свободно време или възможност за допълнителни мероприятия по желание срещу заплащане:
Посещение на стария султански дворец Топ Капъ с екскурзовод на български език – строежът на двореца започва през 1459 г. по поръчка на султан Мехмед II Завоевателя, като сградата служи за резиденция на османските султани до построяването на двореца Долмабахче. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важно гости. В една от сградите му, под осем купола се помещава Имперската Съкровищница, събрала скъпоценностите и даровете, които султаните получавали от цял свят в знак на почит и уважение.
Посещение на водохранилището Йеребатан с екскурзовод на български език – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, напомнящо на дворец, поради което често е наричано „Потъналия дворец“.
Забележка: Туристите, които не желаят допълнителни мероприятия имат свободно време или се завръщат в хотела.
16:30 Посещение на Mall Viaport Venezia (по желание срещу доплащане) – ще имате възможност да се насладите на уникалния по рода си търговски център, който ще ви пренесе мислено във ВЕНЕЦИЯ !!! Този уникален мол е заобиколен от канал с гондоли, красиви паркове, детски забавления и много изкушения. Усетете духа на площад „Сан Марко” и пазарувайте в магазините с намаления на световно известните марки.
20:00 ч. Вечеря в атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол с богата шоу програма (по желание срещу заплащане)
Ще имате възможност да се насладите на богата традиционна програма от турския фолклор, ориенталски танци, кючекини и шоу програма.
Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, салата, основно ястие , сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл.. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. 08:30 ч. Панорамна автобусна обиколка на Истанбул с екскурзовод на български език (включена в пакетната цена): посещение на реновираната българска желязна църква „Свети Стефан“. Туристите, които желаят да се разходят с корабче по Босфора могат да се възползват и ще се присъединят към останалата група на Азиатския бряг, където ще се върнат обратно с автобус до Европейската част.
А за тези, които не заявят разходката продължават с автобуса по един от мостовете над Златния рог се отправяме към площад Таксим – съвременния център на Истанбул, кратка разходка по булевард Истиклял с прочутия старинен трамвай „Носталгия“, Галатската кула, и католическата катедрала Св. Антоан. Обиколката продължава покрай новия султански дворец Долмабахче сарай; парка Йълдъз; преминаване на Азиатския бряг по един от въжените мостове над Босфора с кратка фото-пауза при двореца Берлербей. Връщане в Европа, отново по моста над Босфора.
След края на панорамната обиколка – свободно време или възможност за допълнителни меропроятия по желание срещу заплащане:
Посещение на новия султански дворец Долмабахче с екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) – едно от най-впечатляващите творения на прочутата арменска фамилия архитекти Балян, новият султански дворец се разполага в своето изящество и пищност по протежение на Босфора. Дворецът се явява резиденция на последния османски султан и първия президент на новата република – Мустафа Кемал Ататюрк.
19:30 ч. Вечеря на луксозна яхта по Босфора (по желание срещу заплащане) – вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма. Круизът включва вечеря и шоу програма с местни фолклорни танци от различни региони в Турция, ориенталски танци, музикална програма с DJ.
Менюто включва:
Сезонна салата, различни видове студени предястия (мезета);
Три вида основно ястие: Печено пилешко месо;или Кюфтета на скара; или Риба;
Десерт – сезонни плодове
Включените алкохолни напитки / бира,турска ракия, водка, вино / и безалкохолни напитки са местно производство и са без лимит.
Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Освобождаване на хотела.
09:30 ч. Бонус – посещение на Мол Forum Istanbul – с включен трансфер.
Възможност за посещение на SEA LIFE аквариума (срещу допълнително доплащане ) – Аквариумът се простира на площ от 8000 кв. м. и е с 1000 кв. м. повече от следващия по големина аквариум в Европа, намиращ се в Барселона. Благодарение на специалните тунели, които са част от съоръжението, посетителите се радват на уникална панорама и усещането, че плуват сред рибите. Тук се намира един от най-дългите подземни водни тунели в света – 80 м.
Около 11 ч. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
ЦЕНИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2020


ЦЕНА за човек в ДВОЙНА. / ТРОЙНА стая: 219 лв
ЦЕНА за ДЕТЕ до 11.99 г:..при двама пълноплащащи: 179 лв
Доплащане за ЕДИНИЧНА стая: 89 лв
Доплащане за допълнителна седалка в автобуса: 70 лв.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Уикенд почивка - Турция |  Уикенд почивка - Истанбул

Избрани оферти