Начало / Екскурзии / Екскурзии - Корфу

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА О-В КОРФУ, ГЪРЦИЯ - автобус от Пловдив и София

Номер на оферта

/

220935

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус

4 нощувки със закуски и вечери на о-в Корфу

Водач на групата от България

Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

Екскурзия до Палеокастрица - 20 лв.

Екскурзия до Сидари и Касиопи - 20 лв.

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 195 лева

Градска такса (city tax);

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия до остров Корфу, Гърция без нощни преходи с отпътуване от Пловдив и София

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ:

05.05.2018 - 419 лева - Майски празници
23.05.2018 - 407 лева - Майски празници
16.06.2018 - 436 лева
05.09.2018 - 436 лева - Септемврийски празници
22.09.2018 - 417 лева - Септемврийски празници
10.10.2018 - 407 лева

Посочените цени са с включени отстъпки за ранни записвания и са валидни до 2 месеца преди съответната дата на отпътуване.

Корфу е най-привлекателният остров в Йонийско море, разположен между Гърция и Италия, очароващ с пищната си растителност, скалистите си заливчета, пясъчните си плажове, мекия си климат и, не на последно място, с хилядолетните легенди, които са станали неразделна част от него. Още през XIX век, той става любимо място за отдих на италианската, австрийската, германската аристокрация. Когато се разхождаме из столицата на острова, Керкира, малките улички, китните площадчета с палми, маслинови и портокалови дървета, покривите от римски керемиди, алеите от кипариси неизменно ще ни накарат да се запитаме къде сме - дали не сме в Генуа или в Рим, на остров Капри или в Ница, или пък на старото пристанище в Марсилия...

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски и вечери на о-в Корфу, разглеждане с екскурзовод забележителностите на о-в Корфу. Настаняването е на база полупансион в хотел 3 или 2 звезди.

Програма на пътуването:

1-ви ден

03:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 06:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 05:30 ч. Спирка в Дупница в 07:00 ч. и в Благоевград в 07:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Около 15:30 ч. - пристигане в Игуменица. Пътуване (около час и половина) с ферибот до Керкира – столицата на острова. Вечерта - пристигане на острова. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден

Закуска. Туристическа програма на острова: посещение на двореца „Ахилион“, разположен на 12 км южно от столицата Керкира, любима резиденция на австрийската императрица Елизабет, легендарната Сиси; по пътя към Керкира - фотопауза на полуостров Канони с прекрасна панорама към манастира „Панагетис Влахеренас” и Мишия остров; разглеждане на столицата: площад „Еспланада”, галерията с арките Листон, двореца „Св. Св. Михаил и Георги”, църквата „Св. Спиридон”, католическата катедрала, Старата крепост (отвън). Свободно време в Керкира. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден

Закуска. Свободен ден или факултативна екскурзия за разглеждане природните красоти на острова - посещение на един от най-привлекателните курортни центрове – Палеокастрица, приютяващ прекрасни заливи с най-очарователните плажове на острова. Разглеждане на близкия средновековен манастир „Св. Богородица” – доплащане 20 лв. на човек – екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 20 участника. Следобед завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Забележка: При Великденската програма (с дата на отпътуване 05.04.2018), програмата в този ден е различна

4-ти ден

Закуска. Свободен ден или факултативна екскурзия до Сидари (прекрасен курорт в северната част на острова, където брегът е глинест и е живописно изваян от морето, тук се намира известната природна забележителност „Канал д’Амур” или „Каналът на любовта”) и Касиопи (пристанище и рибарско селище, днес курортен център в северната част на острова) – доплащане 20 лв. на човек – екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 20 участника. Следобед завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Забележка: При Великденската програма (с дата на отпътуване 05.04.2018), програмата в този ден е различна.

5-ти ден

Закуска. Отпътуване от Корфу с ферибот (около час и половина). Отпътуване от Игуменица по маршрут СолунБлагоевградСофия. Късно вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Настаняването в хотелите на остров Корфу не включва ползването на климатик. Това се заплаща по желание на клиентите, на място - на рецепцията на съответния хотел и струва около 5-6 евро на стая на ден.

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:

депозит от 30% при записване

доплащане - до 15 дни преди отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валидна лична карта или международен паспорт.

За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Местата в автобуса се заемат по реда на записването. За записан се счита клиент, който е платил капаро и е подписал договор. Всеки пътуващ избира своето място сред свободните места в момента на неговото качване в автобуса и заема това място по време на цялата екскурзия.
Туристите могат да носят следния багаж: 1 брой багаж с тегло до 25 кг в багажника на автобуса и до 5 кг ръчен багаж в салона. В автобуса не се пуши и е забранено да се храните.
Почивки по време на пътуването се правят през 3 – 4 часа на удобни места.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 25 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 10 дни преди началната дата на екскурзията
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващи и негови близки, материални щети в жилището в резултат на кражда, пожар или природни бедствия, стачки в транспорта. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като имат значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 1,5% и 7% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

ВАЖНО: Считано от 01.01.2018, при нощувки в Гърция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди, 3 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 4 звезди, 1,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди и 0,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 2 и 1 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ:

Отстъпка от 3% от пакетната цена на възрастен при записване до 61 дни преди отпътуване, включена в посочените цени!

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Корфу |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Корфу

Избрани оферти