Начало / Екскурзии / Екскурзии - Единбург

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ЕДИНБУРГ, ШОТЛАНДИЯ с полет от София-ранни записвания

Номер на оферта

/

218422

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Глазгоу - София на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси, малък салонен багаж с размери 35/20/20, който може да бъде в салона по време на полета и голям салонен багаж с размери 55/40/20, който на изхода за качване на самолета ще бъде чекиран безплатно в багажното отделение

Трансфер летище Глазгоу - хотел в Единбург - летище Глазгоу

4 нощувки със закуски в хотел "Holiday Inn Edinburgh City West" *** / "Haymarket Hub Hotel" *** (или подобни) в Единбург

Панорамна обиколка на Единбург с местен екскурзовод

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

Чекиран багаж до 20 кг

Целодневна екскурзия до Глазгоу

Екскурзия до замъка "Стърлинг", двореца "Скун" и дестилационната за уиски "The famous Grouse"

Входни такси за двореца "Скун" (11,5 GBP) и замъците "Стърлинг" (14,5 GBP)

Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 GBP на турист на ден - заплаща се задължително на място)
Входна такса за посещение на замъка на Единбург с местен екскурзовод на турист при минимум 20 туристи

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия Загадъчният Единбург с полет от София и обслужване на български език!

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания до 28.02.2018, вкючени в посочените цени!

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНА НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ:
02.05.2018 - 1099 лева - майски празници
05.09.2018 - 1279 лева
19.09.2018 - 1145 лева
10.10.2018 - 1139 лева

Програма на пътуването:

Ден 1 / СофияГлазгоуЕдинбург /

Отпътуване в 15:50 ч. от летище София (Терминал 2) за Глазгоу с полет на авиокомпания „Ryanair“. Пристигане на летището в Глазгоу в 17:35 ч. Трансфер до Единбург. Настаняване в района на Единбург. Нощувка.

Ден 2 / Eдинбург /

Закуска. Туристическа програма в Единбург: дворецът „Холируд Хаус“ – кралската резиденция на Шотландия; известната „Кралска миля“, където ще се запознаете с историята на старите сгради в града; катедралата „Сейнт Джайлс“ от 12 в., в чиито параклис и до днес се събират членове на Ордена на рицарите. По желание посещение на замъка на Единбург – най-известната сграда в града, от крепостните стени на която се открива великолепна панорама към Единбург и околностите му. Свободно време в Единбург – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 3 / Единбург – Двореца "Скун" – Замъкът "Стърлинг" – Пърт /

Закуска. Свободно време в Единбург – необходимо е ползване на градски транспорт или по желание целодневна екскурзия да замъка „Стърлинг“, двореца „Скун“ и дестилационната за уиски „The famous Grouse“. Отпътуване към североизточната част на Шотландия за замъка „Стърлинг“ – един от най-величествените замъци на Шотландия, резиденция на кралската династия на Стюардите. Свободно време за индивидуално посещение на замъка „Стърлинг“. Пътуването продължава към двореца „Скун“, където в миналото са били короновани шотландските крале. Свободно време за индивидуално посещение на двореца „Скун“. Отпътуване в посока Пърт – център на производството на шотландско уиски. Посещение на дестилационната за уиски „The famous Grouse“ в Крийф – най-старата и най-посещавана дестилерия в Шотландия, запознанство с технологията на производството и дегустация. Връщане обратно в Единбург. Нощувка.

Ден 4 /ЕдинбургГлазгоу/

Закуска. Свободно време в Единбург – необходимо е ползване на градски транспорт или по желание целодневна екскурзия до Глазгоу: туристическа програма в Глазгоу - Катедралата – впечатляващ пример на шотландската готическа архитектура, построена в периода 13 – 15 в. и площад „Джордж Скуеър“ – сърцето на Глазгоу, където се намира седалището на градския съвет; Музеят на транспорта (Riverside Museum) – забележителен шедьовър на съвременната архитектура; Научният център на Глазгоу – ултрамодерен научен музей, разположен до река Клайд и известен със своите интерактивни експозиции. Свободно време. Връщане обратно в Единбург. Нощувка.

Ден 5 / ГлазгоуСофия/

Закуска. Напускане на хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време в Единбург – необходимо е ползване на градски транспорт. Трансфер до летището на Глазгоу. Отпътуване в 18.00 ч. за България с полет на авиокомпания „Ryanair“. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 23.35 ч..


Допълнителни екскурзии:

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - Цена 157 лева

Входна такса за посещение на замъка на Единбург с местен екскурзовод на турист при минимум 20 туристи - Цена 55 лева

Целодневна екскурзия до Глазгоу на турист при минимум 20 туристи - Цена 109 лева

Екскурзия до замъка "Стърлинг", двореца "Скун" и посещение на дестилационната за уиски "The famous Grouse" (без включени входни такси за замъците) при минимум 20 туристи - Цена 169 лева

Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** преди отпътуване + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая) - Цена 30 лева

Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** преди отпътуване + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в единична стая) - Цена 54 лева

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Полезна информация:

Резервации: депозит - 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена!

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 GBP = 2,4 лв. При промяна на валутния курс с повече от 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

В багажните отделения в кабината на самолета могат да бъдат качени максимум 90 броя голям салонен багаж. Ако при чекирането Ви е надхвърлен допустимият брой голям салонен багаж за кабината на самолета, в този случай Вашият голям салонен багаж ще бъде чекиран за багажното отделение на самолета (безплатно).

Туристическата програма се осъществява на български език.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 28.02.2018, включени в посочените цени!

Тагове

Оферти - Шотландия |  Оферти - Единбург |  Екскурзии - Шотландия |  Екскурзии - Единбург |  Майски празници - Шотландия |  Майски празници - Единбург

Избрани оферти