Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кастория

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ГЪРЦИЯ, КАСТОРИЯ И КОРЧА В АЛБАНИЯ!

Номер на оферта

/

215286

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
v 3 нощувки със закуски в хотели 3* - 1 нощувка в центъра на Йоанина; 2 нощувки в v Кастория в близост до езерото и забележителностите.
v 1 стандартна вечеря по меню в ресторанта на хотела в Йоанина
v 1 стандартна вечеря по меню в таверна на брега на езерото в Кастория
v Екскурзия до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил
v Разходка с автобуса до манастир „Св. Богородица Мавриотиса” и пещерата на Дракона (не е вкл. входен билет за пещерата)
v Медицинска застраховка с покритие 4 000 евро на човек до 65 г. на ЗК "Уника"
v Водач от агенцията през цялото пътуване

Цената не включва

v Разходка с корабче до остров Нисаки в езеро Памвотис Йоанина ~ 3 евро (две посоки)
v Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до Албания с Корча и Воскопойе – 20 евро на възрастен; 10 евро дете до 12 год.; осъществява се при минимум 20 туриста
v Вечеря с жива музика в таверна на езерото – 25 евро при минимум 25 туриста
v Музейни такси в Албания: около 500 албански леки
v Доплащане за медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина за туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 5 лева; туристи над 70 год. доплащат – 8 лева!

Програма на пътуването

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ГЪРЦИЯ, КАСТОРИЯ И КОРЧА В АЛБАНИЯ!
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/

СОФИЯ - КАСТОРИЯ – ВОСКОПОЙЕ – КОРЧА - - ЕЗЕРО МАЛКА ПРЕСПА – ОСТРОВ СВЕТИ АХИЛ - КАСТОРИЯ - СОФИЯ
4 дни/3 нощувки
24 - 27.05.2018г.
Цена от: 335 лв.


1 ден: СофияЙоанина
Сутринта в 06:00 часа отпътуване по маршрута: СофияДупницаБлагоевград - КулатаСолун - ВерияЙоанина. Пътува се по скоростната магистрала Виа Егнатия (Е-90). В ранния след обяд пристигане в столицата на област Епир – Йоанина, красиво разположена на западният бряг на езерото Памвотис. Настаняване в хотел 3* в центъра на Йоанина и в близост до старият град, езерото и историческите забележителности. Кратка освежаваща почивка и Ви каним на приятна разходка в недалечното минало на града, когато бил процъфтяваща столица на Али паша от Тепелена и го наричали още - Митрополия на знанието…Късния след обяд настаняване в хотел в центъра на Йоанина. Свободно време за разходка. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
2 ден: Йоанина - Кастория
Закуска. По желание организирано посещение на островчето „Нисаки” в езерото Памвотис. На острова постоянно живеят около 100 семейства, които си имат собствено кметство и училище. Туристите могат да посетят острова с корабчета, които са на половин час, толкова трае и пътуването дотам в двете посоки. Интерес на острова представлява манастира “Панталеймон”, където има музейна сбирка посветена на Али паша. Живописното селце привлича и с многото сувенирни магазинчета, таверни и пекарни.
В 13:00 часа отпътуване от Йоанина за Кастория или още някога българският град – Костур, живописен град, удивително наподобяващ на град Охрид. За приликата допринася подобното разположение на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи, застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес повече от 70 на брой стари църкви, някои от които градени още по времето на цар Борис. Настаняване в хотел в самия център на Кастория, на крачка от езерото и забележителностите. Освежаваща почивка и Ви каним на разходка до манастира „Богородица Мавриотиса” и пещерата на Дракона. Свободно време. Вечеря в таверна на брега на езерото. Нощувка.
3 ден: Кастория – Воскопойе – Корча – Кастория
Закуска. Свободно време в Кастория или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия с местен екскурзовод в Албания до Корча (Горица – бълг.) и Воскопойе. Отпътуваме сутринта в 09:30 часа за Албания и област Девол – важен административен, църковен и културен център в Първата българска държава. В Девол княз Борис I гради една от седемте големи църкви, в Девол по повелята на княза Климент Охридски основава книжовна школа (впоследствие преместена в Охрид), все тук през 893 г. е изпратен и Наум Охридски и е учредена Деволската епархия. Първата ни спирка в Девол е Воскопойе – стар град в миналото разположен на важен търговски път, свързващ Венеция с Константинопол, основна причина за просперитета на града. През 17 – 18 век града наброявал 80 хиляди жители, гордеел се с около 26 църкви, иконописна школа, училища и собствена печатница, в която се печатало с гръцки и славянски букви. По същото време Воскопойе се считал и за втори важен център на Балканите, бил сравним с Истанбул! Днес Воскопойе е малко село с около 700 жители, а от църквите са запазени само пет. Отпътуване за Корча, един от големите градове в днешна Албания и запознаване със забележителностите му: впечатляващият нов катедрален храм „Възкресение Христово”, музея на иконата – стара църква разделена на две части, в едната се помещава музея, а другата част е функциониращ храм, джамията Ильяз Бей Михрой. Разходка в старата градска част на Корча. Свободно време за обяд, разходка и покупки. Завръщане в Кастория и хотела около 19 – 19:30 часа. По желание вечеря с жива музика в таверна на брега на езерото. Нощувка.
4 ден: Кастория - езеро Малка Преспа – остров Свети Ахил - София
Закуска. В 09:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил, разположен в езерото – островът на цар Самуил. На този остров се намирал легендарният град Преспа основан от цар Самуил през 10 век, тук била и една от любимите му резиденции. Тук са и руините на един от седемте катедрални храма, градени още от цар Борис, веднага след покръстването му. Именно в този разкошен храм със застроена площ от 968 м2, цар Самуил положил мощите на свети Ахил от Лариса, за да пази светеца и острова и българите. В средата на 20 век гръцки археолози при разкопки разкриха и доказаха, че в храма е бил погребан самият цар Самуил, както и неговия син цар Гаврил Радомир. Разглеждането отнема около час. Продължаваме за България. Пристигане в София вечерта.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001094/23.11.2016

г., „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
52

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :
v Начин на плащане:
v Депозит – 30 % от пакетната цена,
v Доплащане – до 10 дни преди отпътуване.
v Обща информация:
v Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
v Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
v Необходими документи: валиден задграничен паспорт ИЛИ лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Кастория |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Кастория |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Кастория

Избрани оферти