Начало / Екскурзии / Екскурзии - Верона

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ИТАЛИЯ с полет от ВАРНА - Верона, Падуа, Венеция, Виченца

Номер на оферта

/

218579

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет Варна – Верона – Варна с авиокомпания „Bulgarian Air Charter“, с чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж- 5 кг.;

Летищни такси;

3 нощувки със закуски в хотел 4*;

Пешеходен тур на гр.Верона;

Пешеходен тур на гр. Виченца;

Трансфер летище – хотел – летище;

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Представител на агенцията по време на пътуването.

Цената не включва

Целодневна екскурзия до гр.Падуа и дегустация на италиански вина в замъка “Ронкаде“ – 104 лв. за възрастен / 52 лв. за дете

Целодневна екскурзия до Венецианската лагуна (Венеция и островите Мурано и Бурано) - 120 лв. за възрастен / 60 лв. за дете

Пакет Trip Max (Венеция, Мурано, Бурано и Падуа с Castello di Roncade) - 206 лв. за възрастен / 94 лв. за дете

Градски транспорт във Венеция;

Туристическа такса във Венеция, която се заплаща индивидуално от всеки турист на рецепцията: 4 – 6 EUR на турист/вечер;

Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Майски празници в Италия с полет от ВАРНА - Старите градове на Венецианската република - Верона, Виценца, Лидо ди Йезоло, Венеция, Мурано, Бурано, Падуа и Castello di Roncade.

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания до 26.02.2018, включени в посочените цени!

ХОТЕЛ EUROPE 4*, Лидо ди Йезоло

Цена на турист в двойна стая - 850 лева
3-ти възрастен в двойна стая - 830 лева
Единична стая - 1240 лева
Дете 2-11.99 г. в стая с 2-ма възрастни - 810 лева

Програма на пътуването:

Ден 1 / 28.04.2018 - Варна- Верона- Лидо ди Йезоло

Събиране на летище Варна. Отпътуване за Верона с полет на авиокомпания “Bulgarian Air Charter”. Кацане на летището във Верона. Обзорен тур на Верона- градът на любовта. Следва трансфер до хотела в Лидо ди Йезоло. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 / 29.04.2018 - Лидо ди Йезоло- Бурано- Мурано- Венеция

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия по желание Венецианската лагуна(Венеция- Мурано- Бурано.). Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 / 30.04.2018 - Лидо ди Йезоло- Падуа- Ронкаде

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия по желание целодневна екскурзия до гр. Падуа и посещение на винарната “Castello di Roncade“
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 / 01.0.2018 - Лидо ди Йезоло-Виченца- Верона- Варна

Закуска.Освобождаване на хотела. Пешеходна обиколка в централната част на град Виченца – Наследстото на арх. Андреа Паладио.
Трансфер към летището във Верона. Пристигане на летището във Верона за директен чартърен полет до гр. Варна.

Резервации:

Депозит 350 лв при резервация

Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: 100 лв

от 60 до 31 дни: 350 лв

от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa


Допълнителни екскурзии:

Градът на любовта- Верона (Полудневна) - Включена в цената
Верона. Пешеходната разходка в историческия център на града включва: Арена ди Верона(отвън) – един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад “Бра” – най-големият площад на Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Европа; Къщата на Жулиета; площад “Деле Ербе” – старият римски форум; площад “Синьория” – аристократичният площад на Верона.

Наследството на арх. Андреа Паладио- град Виченца (Полудневна) - Включена в цената
Виченца е малък град с компактен център, в който зад всеки ъгъл се крие забележителост. Тя е известна с богатата си история. Архитектурата на Виченца е силно повлияна от работата на Андреа Паладио и неговите ученици. Златопреработката и изработката на ювелирни изделия е била поминък на населението още от Средновековието.Обзорната обиколка е пешеходна и включва разходка из стария град, където ще преминем през: “Театро Олипмико”, “Палацо Черикати“, застанали на “Пиаца дей Сеньори“ ще се открие прекрасна гледка към “Базилика Паладиана“, една от най- големите творби на архитекта Андреа Паладио. Свободно време за кафе или посещение на парка “Силви“.

Венецианската лагуна- Венеция, остр. Мурано и остр. Бурано (Целодневна) - 120 лв за възрастен / 60 лв за дете до 11.99г.
Следа закуска се отправяме към Пунта Сабионии от където се качваме на кораб към остров Бурано – едно от най-живописните островчета в лагуната, оцветен в зрелищни цветове и пъстри багри, истински рай за любителите на фотографията. Пешеходна разходка из цветните улички на о-в Бурано – базиликата „Сан Мартино“ известна с наклонената си кула; Връщаме се отново на кораба за отплаване към о-в Мурано, наричан „островът на стъклото“, където ще имаме възможност да посетим фабрика за стъкло “Furnaci“.

Последна спирка- Венеция.

Възможност за разглеждане на един невероятен град със световно-известни забележителности като: площад “Сан Марко” с едноименната катедрала и Камбанарията, който продължава да бъде мястото за провеждане на прочутите венециански фестивали. Това, което за местните хора е вече всекидневие, а именно – храненето на гълъбите от ръка, за всички туристи е изключителна атракция. Разходката продължава до моста “Риалто”, фото пауза пред “Двореца на Дожите” – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където се съхраняват произведения на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. „Дворецът на Дожите“ е една от най-красивите сгради в града още от самото и построяване през далечната 1309 година. Сградата е свързана с някогашния венециански затвор посредством „Мостът на въздишките“ – последна възможност за затворниците да видят отново светлината и прекрасния град, преди да влязат в мрачния затвор.
Късния следобед отплаване обратно към континенталия бряг на Пунта Сабиони.
Центата включва: автобусен транспорт от хотела до Пунта Сабиони, билет за корабче в лагунта, екскурзовод на български език
Цената не включва: разходи от личен характер

Град Падуа и дегустация на италиански вина в Castello di Roncade(Целодневна) - 104 лв за възрастен / 52 лв за дете до 11.99г.
Градът е познат като свято място за Италия, защото в него се пазят мощите на св. Антонио Падуански. Пешеходната разходка в центъра включва разглеждане на: Светият площад с базиликата “Сан Антонио”; параклисът “Сан Джорджо”; Статуята на Еразмо Гатамелата; площад “Прато дела Вале” и базиликата “Санта Джустина”. Продъжлаваме с посещение на вила “Юстинян“ в Ронкаде, позната още като“Castello di Roncade“. Историята на прочутата днес винарна датира още от времето на Свещенната Римска Империя, когато император Ото II дава нареждане да се построят крепостни стени. През 15 век се построява вилата, която е запазена до наши дни. Към момента винарната разполага със 110 хектара лозови насаждения и първокласни вина създадени в духа на винопроизводството на област Трентино.

По време на визитата ще имаме възможност да разгледаме вила “Юстинияна“, да разберем как се прави виното в района и какви сортове грозде се използват. Също така ще дегустираме 5 различни на вкус и мирис вина.
Центата включва: автобусен транспорт, входен билет за винарната, екскурзоводско обслужване
Цената не включва: разходи от личен характер


Часове на полетите: подлежи на препотвърждение

ВарнаВерона: Излита в 10:00 / Каца в 10:55
ВеронаВарна: Излита в 17:00 / Каца в 20:00

Забележки

Минимален брой за провеждане на програмата 40 човека.
Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.

хотел Europe 4*, Лидо ди Йезоло - http://www.hoteleuropajesolo.it/


Местоположение
Хотел Europe 4* се намира в центъра на курортното селище Lido di Jesolo, на пешеходно разстояние от морето. Това е елегантен 4-звезден хотел, подходящ за възрастни и деца. Хотелът е разположен в центъра, до най-голямата търговска улица, която вечер се превръща в най-дългата пешеходна зона в Европа.

Стаи
Стаите са големи и просторни, със самостоятелни балкони с изглед към морето. Оборудвани са с: климатик, мини бар, плазмен телевизор, безплатен WiFi. Хотелът разполага с големи стаи с по 3 или 4 легла за семейства, както и преходни стаи. Има стаи, оборудвани за хора с увреждания.

Плаж
В близост до хотела се намира прекрасният пясъчен плаж с лазурно сини води, известен в цяла Европа. Лидо ди Йезоло се гордее с един от най-красивите и чисти плажове – от 2004г. има отличие „син флаг“.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 26.02.2018, включени в посочените цени!

ХОТЕЛ EUROPE 4*, Лидо ди Йезоло

Цена на турист в двойна стая - 850 лева
3-ти възрастен в двойна стая - 830 лева
Единична стая - 1240 лева
Дете 2-11.99 г. в стая с 2-ма възрастни - 810 лева

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Верона |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Верона |  Майски празници - Италия |  Майски празници - Верона

Избрани оферти