Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ПРАГА - последни места!

Номер на оферта

/

229693

Дати & цени

Цената включва

==>самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер с включени летищни такси
==>чекиран багаж до 23 кг. на човек и ръчен багаж до 10 кг.
==>3 нощувки със закуски в хотел Amigo City Center 4*
==>трансфер летище - хотел – летище;
==>туристическа програма "В сърцето на Стария Град";
==>туристическа програма "От Пражката крепост до Стария Град" с местен екскурзовод на български език;
==>медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на ЗАД Армеец с покритие 5 000 евро;
==>водач от България

Цената не включва

==>Задължително ползване на аудиосистема със слушалки за пешеходните обиколки: 3 € на човек на ден (заплащат се на място);
==>Разходи за градски транспорт - 3-4 билета по 24 CZK~1 € или карта за цялата градска мрежа за 3 дни 310 CZK~13 €;
==>Застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец" - препоръчителна (покрива анулационни такси, в случай че туристът не може да осъществи пътуването по здравословни или други основателни причини според общите условия на застрахователя)
==>ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание, заявяват се и се заплащат от България, най-късно 30 дни преди отпътуването/:
1. Круиз по Вълтава
2. "ПИВОВАРНА "Pilsner Urquell" И КАРЛОВИ ВАРИ - спа столицата на Чехия"
3. "Кутна Хора - магията на Средновековието"
4. Вечерен бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо

Програма на пътуването

=============================================================

ПРАГА - самолетна екскурзия с обслужване на български език

Един от най-красивите градове в Европа, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!

Дати: 23. май-26.май 2019

=============================================================
НОВО!! Автобусна екскурзия до парка Прухонице (ЮНЕСКО)
истински шедьовър в градинската ландшафтна архитектура с изключително ценна колекция от около 1600 вида местни и екзотични растения, сред които 160 вида рододендрон - един от най-значимите символи на парка. Особено красиво е през май, когато е периодът на най-силен цъфтеж. Паркът е е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и национална историческа забележителност на Чехия!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма "24-ти май в Прага":

ДЕН 1
СофияПрага
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване за Прага с директен полет в 10:15 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване.
Информационна среща. Пешеходна разходка "В СЪРЦЕТО НА СТАРИЯ ГРАД" (около 1 ч.): практична информация и първи ориентири за града по време на разходката до сърцето на Стара Прага - Националния музей; Вацлавския площад - паметника на Св. Вацлав, Гранд Хотел Европа; Староместкия площад - готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство, Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария; емблематичния астрономически часовник от 1410 г. - Орлой, разположен в центъра на площада.
Свободно време. Нощувка.


ДЕН 2
Прага

Закуска. Пешеходна обиколка "ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО СТАРИЯ ГРАД" с местен лицензиран екскурзовод на български език (около 3 ч.): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. По романтичните малострански улички с много заведения и магазини ще стигнем до Малтийския площад и църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън, Дяволският кана. л с мостчето на влюбените, обсипано с цветни катинарчета и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага със стражевите кули от двете му страни (Малостранска и Страроместка), с 16-те арки и скулптурите на светци, между които и тази на Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само от туристи заради невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и от много местни художници и музиканти, които създават неповторима творческа атмосфера. Карловият мост, Карловият университет и архитектурният комплекс Клементинум с най-красивата барокова библиотека на Прага са предверие към романтиката на Стария Град, чиито тесни криволичещи калдаръмени улички ще ни изведат на Староместкия площад.
Туристическа програма по желание, следобяд: "КУТНА ХОРА-МАГИЯТА НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 5 ч.). Разположен на 60 км. от Прага, градът е втори по значение в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична готическа архитектура от Средновековието и специфичната спираща дъха панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център на града - величествената готическа църква Св. Варвара - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове, уникалната църква-костница в Седлец от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.
Нощувка.


ДЕН 3
ПрагаКарлови Вари

Закуска.
Туристическа програма по желание: "ПИВОВАР ПИЛЗЕН и КАРЛОВИ ВАРИ - СПА СТОЛИЦАТА НА ЧЕХИЯ" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 7 ч.). Посещение на пивоварна „Pilsner Urquell“ с включена беседа и дегустация. По време на разходката ще имате възможност да надникнете в старите изби, където преди повече от 150 години се „ражда“ уникалният вкус на едноименната чешка бира и да се запознаете с традиционния оригинален метод на производство. Кулминацията на разходката е дегустация на нефилтрирана бира „Pilsner Urquell“ в автентичните изби на пивоварната. (входната такса се заплаща допълнително на място).
Курортът Карлови Вари е създаден през 14 век. Невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура го превръща е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. По време на разходката по елегантните улици ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, който се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд. Свободно време.
Нощувка.


ДЕН 4
ПрагаСофия

Закуска. Освобождаване на стаите.
Туристическа програма по желание: РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО РЕКА ВЪЛТАВА
или
Туристическа програма по желание: 08:00 ч. - АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРК ПРУХОНИЦЕ с екскурзовод на български език (около 4 ч.)
Само на 14 км. от Прага се намира живописния парк Прухонице, неведнъж служил за вдъхновение на световноизвестни архитекти. През 2010 г. паркът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство и е обявен за паметник на културата. В замъка на парка често се провеждат концерти с класическа музика и сватбени церемонии.
На мястото на днешния замък в ренесансов стил се е издигала средновековна крепост. През 18-ти век се появяват великолепните градини с разнообразна флора, а по-късно граф Арнош Емануел Силва-Тарука и чешкият архитект Франтишек Томайер оформят парка като използват оригиналните залесени площи, ръководейки се от популярния за 19-ти век пейзажен стил, типичен за английските природни паркове. В началото на 60-те години на 20-ти век се осъществява идеята за създаване на ботаническа градина. В момента на територията на парка се отглеждат над 1800 вида обозначени местни и екзотични растения, сред които 160 вида рододендрон, смятан за един от най-значимите символи на парка. Прекосявайки градината, т. нар. Голям двор - покрай каменния фонтан, заобиколен от розови насаждения и разцъфнали магнолии, ще се озовем пред портите на замъка и до Малкия двор с богато украсена фасада - Рицарската зала, а от огромната тераса на замъка пред нас ще се открие уникална панорамна гледка към великолепната растителност, към големия рибник и алпинеума, където са „накацали“ най-старите в парка бели рододендрони, на възраст над 100 години. Ще се спуснем надолу по стълбите, откъдето ще започне нашата разходка из лабиринта от паркови алеи, оформени така, че пред посетителите да се откриват непрекъснато все нови, съвсем неочаквани спиращи дъха пейзажи...Основният обозначен тур е с дължина 2,5 км. - около 2 часа.
Среща в 13:25 ч. пред хотела за трансфер до летището. Полет за София в 16.25 ч. Пристига на летище София в 19.35 ч.



Възможни са размествания в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.
Резервация за джаз круиз може да се направи за всеки ден от престоя - началото е от 20:30 ч.
Разходката с корабче по Вълтава може да се осъществи във всеки ден от програмата. При желание за резервация в ден, различен от посочения в програмата, моля да се свържете се с наш служител.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Майски празници - Чехия |  Майски празници - Прага

Избрани оферти