Начало / Екскурзии / Екскурзии - Блед

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В СЛОВЕНИЯ - СПА център Римски терме, автобус от Пловдив и София

Номер на оферта

/

218092

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус;

4 нощувки в четиризвездния хотел Zdraviliski dvor****;

Полупансион (богата закуска и вечеря на шведска маса);

Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Обеди;

Медицински и спа процедури;

Факултативните екскурзии;

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” (доплащане 10 лв. за целия престой).

Програма на пътуването

Почивка в Словения - Спа центърът Римске Терме - автобусна програма с отпътуване от Пловдив и София - Майски празници

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания, включени в посочените цени!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ, НАСТАНЯВАНЕ И ЦЕНИ:

06.05.2018 и 30.09.2018
Цена на турист в двойна стая - 630 лева
Единична стая - 766 лева
Цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни - 569 лева
Цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 599 лева

Програмата е петдневна и включва 4 нощувки на полупансион в четиризвездния хотел Zdraviliski dvor**** в спа център Римске Терме в Римске Топлице, факултативни екскурзии до Любляна и пещерата Постойна, Загреб и езерото Блед.

1 ден

Отпътуване от Пловдив в 03:30 ч. хотел “Тримонциум” – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 06:30 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София – Сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:00 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагребРимске Топлице (880 км). Вечерта - пристигане в Римске Топлице. Настаняване в хотел Zdraviliski dvor****. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание - целодневна екскурзия до Любляна и пещерата Постойна. Екскурзията е с доплащане 42 лв. за възрастни и 38 лв. за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Входната такса за пещерата Постойна е около 25 евро на човек. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта - отпътуване за Любляна (80 км). Пристигане в Любляна. Пешеходна обиколка на Любляна – францисканската църква "Благовещение", Кметството, Университетът, Тройният мост, катедралата "Св. Николай", крепостта. Свободно време. Около 14:00 ч. – отпътуване за пещерата Постойна в Словения (130 км), която се намира до едноименния град и е една от най-посещаваните туристически дестинации в страната. Пещерата е с дължина над 20 километра и е била създадена от река Пивка, която протича в района. Част от маршрута в пещерата се изминава с влакче, което представлява първата пещерна железопътна система в света. В късния следобед – завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден

Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание - полудневна екскурзия до Загреб. Екскурзията е с доплащане 32 лв. за възрастни и 28 лв. за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Загреб (100 км). Разглеждане на Загреб - старата част - квартала „Градец“, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, Катедралата, квартала „Каптол“. Свободно време. Следобед - завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден

Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание - полудневна екскурзия до езерото Блед. Екскурзията е с доплащане 32 лв. за възрастни и 28 лв. за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за алпийското езеро Блед (130 км). Възможност за разходка с лодка до острова в езерото и посещение на крепостта (цената на билета за лодка, която е около 12 евро, не е включена в цената на екскурзията). Следобед - завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден

Закуска. Отпътуване за София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер София - Пловдив.


Спа центърът Римске Терме се намира в курорта Римске Топлице, в подножието на Юлийските Алпи - едно от най-красивите места в Словения. Това е място за онези, които искат да си починат от напрегнатото ежедневие и да се докоснат до успокояваща природа, здраве, благополучие и релаксация. Още през 39 г.пр.н.е. древните римляни, които разбират за лечебните сили на местните термални извори, построяват първите басейни с топла и студена вода на мястото, на което днес се намира центърът Римске Терме. Изминават векове и изворите стават все по-популярни. Членове на кралските семейства посещават Римскe Терме, вярвайки, че са открили чудотворни лечебни води. Дълго време спа центърът е достъпен само за членовете на висшата класа и за висшите военни офицери. Едва през последните няколко години той е отворен за всеки, който желае да изпита лечебните му сили. Минералната вода на Римске Терме е една от най-богатите и най-изцеляващи в Словения. Доказано е, че тя подпомага лечението на ортопедични проблеми, ревматични заболявания, неврологични разстройства, белодробни, респираторни и стомашно-чревни заболявания. Двата извора в Римске Терме се намират на около 1000 метра под земната повърхност. Водата от извора на Амалия има температура 38.4 °C, а водата от Римския извор е с температура 36.3 °C. Природата, сред която се намира спа центърът, кристално чистият въздух и приказният пейзаж на девствените гори също влияят благотворно върху здравето на човека.

ДОПЛАЩАНЕ:

Екскурзия до Постойна и Любляна - 42.00 лева

Екскурзия до Постойна и Любляна за деца под 18 г. - 38.00 лева

Екскурзия до Загреб - 32.00 лева

Екскурзия до Загреб за деца до 18 г. - 28.00 лева

Екскурзия до Бледското езеро - 32.00 лева

Екскурзия до Бледското езеро за деца до 18 г. - 28.00 лева

Допълнителна седалка - 215.00 лева


ЗАБЕЛЕЖКИ:

При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:

депозит от 30% при записване;

доплащане - до 15 дни преди отпътуване.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валидна лична карта или международен паспорт;
За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
Медицинска застраховка.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Автобусите, с които се пътува са: Мерцедес, Сетра, Неоплан, Бова, Скания, ДАФ, МАН, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на межд ународен превоз на пътници;
Местата в автобуса се заемат по реда на записването. За записан се счита клиент, който е платил капаро и е подписал договор. Всеки пътуващ избира своето място сред свободните места в момента на неговото качване в автобуса и заема това място по време на цялата екскурзия;
Туристите могат да носят следния багаж: 1 брой багаж с тегло до 25 кг в багажника на автобуса и до 5 кг ръчен багаж в салона. В автобуса не се пуши и е забранено храненето;
Почивки по време на пътуването се правят през 3 – 4 часа на удобни места;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 25 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 10 дни преди началната дата на екскурзията;
Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Допълнителна информация

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания, включени в посочените цени!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ, НАСТАНЯВАНЕ И ЦЕНИ:

06.05.2018 и 30.09.2018
Цена на турист в двойна стая - 630 лева
Единична стая - 766 лева
Цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни - 569 лева
Цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 599 лева

Тагове

Оферти - Словения |  Оферти - Блед |  Екскурзии - Словения |  Екскурзии - Блед |  Майски празници - Словения |  Майски празници - Блед

Избрани оферти