Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мексико

МЕКСИКО – КАНКУН – обиколен тур с водач

Номер на оферта

/

230091

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет с авиокомпания AIR FRANCE с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж;
- Държавната такса при напускане на Мексико;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- 3 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел BW Majestic 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуска в хотел Tulija Palenque 4* или подобен в Паленке;
- 1 нощувка със закуска в хотел Ocean View 4* или подобен в Кампече;
- 1 нощувка със закуска в хотел Residencial 4* или подобен в Мерида;
- 3 нощувки на Ривиера Мая – Канкун-Плая дел Кармен на база All Inclusive в хотел 5*;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Париж в района на летището;
- Вътрешен полет Мексико Сити – Виляермоса с включен чекиран багаж + ръчен багаж;
- 2 обяда (Мексико сити и Теотиуакан);
- Екскурзоводски услуги по описаната програма на български (беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача);
- Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата.

Цената не включва

Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе в програмата;
- Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 6-7 USD на турист на ден (заплащат се на място от туристите);
- Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден.;
- Застраховка отмяна на пътуване (между 2% и 3% от пакетната цена, в зависимост от момента на сключване);
- Градска такса в хотелите в Мексико и в Париж;
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 3 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел BW Majestic 4* или подобен, 1 нощувка със закуска в хотел Tulija Express Palenque 4* или подобен в Паленке, 1 нощувка със закуска в хотел Hotel Ocean View 4* или подобен в Кампече, 1 нощувка със закуска в хотел Residencial 4* или подобен в Мерида, 3 нощувки на база All Inclusive в хотел 5* на Pивиера Мая – Канкун – Плая дел Кармен, 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Париж в района на летището, трансфери летище – хотел – летище; 2 обяда и екскурзоводски услуги по описаната програма на български eзик (беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача). Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, транспорт с микробус или автобус по програмата. Лети се с авиокомпания AIR FRANCE (билетът включва: летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж); вътрешият полет Мексико Сити – Виляермоса е с местна авиокомпания. Транспортът на място в Мексико по програмата се извършва с микробус или автобус в зависимост от броя на хората.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 24.03.2020 – 07:00 – 09:10 ч. – полет СофияПариж. 11:35 ч. – полет ПарижМексико Сити. 16:55 ч. – пристигане в Мексико Сити. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Мексико сити.

ВТОРИ ДЕН – 25.03.2020 – Закуска. Целодневна обиколка с автобус и екскурзовод на български на Мексико Сити – един от най-сюрреалистичните градове в света. Посещение на „Сокало“ – най-големият площад в сърцето на историческия център на Мексико Сити, един от най-красивите и най-големи площади в света. Посещение на Катедралата Метрополитън (таксата за вход е включена в цената), приютяваща множество произведения на изкуството. Посещение на музея на Темпло Майор (входната такса е включена в цената), построен на мястото на някогашна пирамида и приютяващ скулптурни шедьоври на ацтеките като календарът на Слънцето, монолитът от Койолшауки или статуята на Чак Моол – полегналият войн, който събира изтръгнатите сърца. След това продължаваме към Койоакан, къщата – музей на Фрида Кало и Сочимилко, за да се запознаем с три емблематични места в Мексико Сити. В квартала „Койоакан“ ще се насладим на живописен пейзаж от къщи, боядисани в радостни цветове и след това ще се отправим към музея на Фрида Кало или Синята къща, където са живели известната художничка със съпруга си - не по-малко известният Диего Ривера (входната такса е включена в цената). Обяд (включен в цената). Разходка с лодка (таксата е включена в цената) по каналите на Сочимилко – едно от най-живописните места в огромния мегаполис. Името на квартала означава „цветно поле“ и на това място още ацтеките са отглеждали своите плаващи градини. Днес кварталът е прорязан от канали, по които плават характерните за това място лодки „трахинерас“, а разхождащото се множество се наслаждава на уличните оркестри от мариачи. На връщане се минава панорамно покрай стадиона „Ацтека“ - един от най-известните и емблематични футболни стадиони в света. Завръщане в хотела в Мексико Сити. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 26.03.2020 – Закуска. Посещение на Антропологическия музей, съдържащ една от най-големите колекции от археологически и антропологически находки от мексиканските предколониални цивилизации. Отпътуване към Теотиуакан (около 50 км) – загадъчната археологическа зона (ЮНЕСКО), където можем да видим останките на най-големия град в предколумбова Америка – голям икономически, духовен и културен център (таксата за вход е включена в цената). По време на апогея си през V – VI век, градът е наброявал 200 – 250 хиляди жители. Влиянието на Теотиуакан се чувства из целия район на Централна Америка. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век. Три века по-късно е преоткрит от ацтеките, които използват храмовия комплекс за култови ритуали и превръщат Теотиуакан в люлка на голяма част от мексиканската митология. Днес това е най-големият археологически обект в мексиканското плато, забележителен с гигантизма на обектите си, със строгата планификация на града, както и с историческата си стойност. Човек наистина настръхва, когато за първи път види огромните строги силуети на фона на полупустинния пейзаж. Разглеждане на археологическия комплекс: Булеварда на мъртвите, Двореца на Кетцалпапалотл и Храма на Кетцалкоатл, Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната (свободно време - възможност за изкачване). Обяд в ресторант La Gruta (включен в цената). Тук ще имате възможност да опитате вкусни ястия, в които се смесват традициите на местната кухня с кулинарното наследство на испанците, както и да се насладите на фолклорна музика. Завръщане в хотела в Мексико Сити.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 27.03.2020 – Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на едно от най-забележителните места за поклонение в Мексико – базиликата „Дева Мария от Гуадалупе“. Трансфер до летището за полет Мексико Сити – Виляермоса в 17.05ч. Пристигане във Виляермоса в 18.30ч. Отпътуване към Паленке (около 150 км). Настаняване. Нощувка в Паленке.


ПЕТИ ДЕН – 28.03.2020 – Закуска. Разглеждане на археологическата зона в Паленке (ЮНЕСКО). Човек остава с впечатление, че прекрачва прага на тайнствено, дълбоко и мистериозно място с елегантна архитектура от времето на маите. Този град се простира на повече от 20 кв. км. Доброто състояние на обекта дава възможност да се оцени архитектурата на маите посредством великолепните барелефи. В самото сърце в Храма на Надписите се намира криптата на краля Пакал, открита през 1952 г. Отпътуване за Кампече (около 310 км) - прекрасен град, със запазени крепостни стени, които са строени, за да служат за защита срещу пиратските нападения. Това е град, богат на традиции, фолклор и обичаи. Настаняване. Нощувка в Кампече.

ШЕСТИ ДЕН – 29.03.2020 – Закуска. Отпътуване за Мерида (около 320 км). По пътя посещение на археологическата зона Ушмал. Археологическият комплекс Ушмал (ЮНЕСКО) е със специфична архитектура, повлияна от северните цивилизации и е най-представителният град за този архитектурен стил. Разположен е в района Пуук. На езика на маите названието означава „трикратно строен“. Районът е много сух и изображенията на бога на дъжда Чак присъстват навсякъде. Ще разгледаме пирамидата на Магьосника, богато украсения Дворец на Губернатора и къщата на Костенурките. Продължаваме към Мерида, наричан още "Белия град" – столицата на щата Юкатан. Мерида очарова със своите тесни улици и колониалния си стил. Разходка из града. Настаняване. Нощувка в Мерида.

СЕДМИ ДЕН – 30.03.2020 – Закуска. Отпътуване за региона на Канкун (около 310 км). По пътя - разглеждане на археологическата зона на Чичен Ица (ЮНЕСКО) – най-големият и най-впечатляващ град на маите със световноизвестната Обсерватория. Ще имаме възможност да се разходим между древните постройки, като Пирамида на Кукулкан, декорирана с изображения на змията с пера, Храма на войните и Залата с хиляда колони, където на входа се намира божеството Чак Моол. Продължавайки по маршрута ще видим огромното Игрище за митичните игри с топка, където древни воини се изправяли срещу същества от отвъдното. Ще видим и Обсерваторията с легендарния календар на маите, откъдето жреците и астрономите на маите наблюдавали природни явления като затъмнения, равноденствия и слънцестоене. Отпътуване към Ривиера МаяКанкун. Настаняване. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 31.03.2020 – Закуска. Свободно време за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за полудневна екскурзия до археологическата зона Тулум – морската врата на империята на маите (доплащане 146 лв. за възрастни и 126 лв. за деца до 11 год - цената включва транспорт от хотела до археологическата зона и обратно, екскурзоводско обслужване, входна такса и бутилка минерална вода. Не включва такса за ползване на видео камера. Препоръчват се удобни обувки, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Тулум е съвкупност от четири зони - археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka"an и е идеален за бягство от съвременните мегаполиси, тъй като навсякъде цари спокойствие, а красивата природа предлага невероятна наслада и възстановява душевната хармония. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Така че прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи. Нощувка.


ДЕВЕТИ ДЕН – 01.04.2020 – Закуска. Свободно време за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за целодневна екскурзия до парка Ксарет - Xcaret с включен обяд (доплащане 283 лв. за възрастни и 232 лв. за деца до 11 год - цената включва транспорт от/до хотела на споделен принцип, входна такса за парка, достъп до съоръженията, използване на оборудване за гмуркане, обяд на шведска маса, турове в подземните реки, достъп до плажове, заливи и природни басейни, спасителни жилетки и шнорхел тръби, ползване на зоната за почивка, съблекални и душове. Не включва такса за ползване на видео камера. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Ксарет е най-известният еко-археологически парк в света. В екскурзията до Ксарет ще открите: археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате под водата със шнорхел подземните пещери и реки. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – 02.04.2020 – Закуска. Свободно време в хотела. Освобождаване на стаите до обяд. Около 14:30 ч. - трансфер до летището за полет Канкун - Париж в 19:30 ч. Нощен полет.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 03.04.2020 – Кацане в Париж 12:15 ч. Настаняване в хотел в района на летището. Свободно време за почивка или за разходка в Париж с водача на групата (ползва се градски транспорт – RER – билетът отиване и връщане струва около 18 евро). Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – 04.04.2020 - Трансфер до летището за полет Париж-София в 12:55 ч. Кацане в София в 16:40 ч.

ДАТИ И ЦЕНИ: 24.03.2020 - 04.04.2020






Цени на човек в лева според настаняването :

НАСТАНЯВАНЕ 2020
ПРОМО ЦЕНИ*
Цена на човек в двойна 4799 лв
Цена на трети възрастен в стая 4769 лв
Цена за деца до 9 г. в стая с 2-ма възрастни 3999 лв
Цена за деца до 9 г. в стая с 1 възрастен 4669 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 825 лв

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 15.01.2020.


ЦЕНИ
Цена на човек в двойна 4999 лв
Цена на трети възрастен в стая 4969 лв
Цена за деца до 9 г. в стая с 2-ма възрастни 4299 лв
Цена за деца до 9 г. в стая с 1 възрастен 4869 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 825 лв

Забележка: Деца над 10 г. плащат по цена на възрастен.


Хотели използвани по програмата (или подобни):

Мексико Сити – Best Western Majestic**** - разположен в историческия център на Мексико сити, в непосредствена близост до площад Соколо, редица магазини и музеи. Стаите са оборудвани с баня/wc., пособия за гладене, сейф, кабелна телевизия, сешоар, тоалетни принадлежности. Хотелът разполага с ресторант, който предлага както традиционни мексикански ястия, така и интернационална кухня.

Паленке – Tulija Express Palenque**** разположен в Паленке, недалеч от центъра. Хотелът е четиризвезден, разполага с 80 комфортно обзаведени климатизирани стаи с безплатен WiFi, кафе-машини, електронно заключване, сейфове. Гостите могат да се разхладят в обширния външен басейн.

Кампече - Ocean View **** - Avenida Pedro Sainz de Baranda con Joaquin Clausell, 24023 Campeche, Mexico – разположен в непосредствена близост до морето и близо до историческия център на Кампече. Хотелът разполага с голям басейн, фитнес и спа център. Стаите са оборудвани с баня/wc, сешоар, климатик, телефон, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.

Мерида - Residencial**** - разположен на пешеходно разстояние от центъра на Мерида. Хотелът разполага с басейн и спа център. Стаите са оборудвани с баня/wc, сешоар, сейф, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.

Pивиера Мая/Плая дел Кармен/Канкун – хотел 5* на база Ол Инклузив.


Допълнителна информация:

Продължителност на полетите:
СофияПариж около 3 ч.
ПарижМексико сити около 12 ч.
Мексико сити – Вилаермоса около 1 ч. и 40 мин.
Канкун – Париж около 9 ч. 40 мин.
ПарижСофия около 2 ч. 40 мин.

Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи, за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.
Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Мексико.
Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.
Електричество: 120 V - необходим е адаптер (тип американски) за ползването на български ел.уреди в страната.

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико

Избрани оферти