Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хавана

МЕКСИКО, КУБА С КАЙО САНТА МАРИЯ ОТ 06.11.19 ЗА 14 НОЩУВКИ

Номер на оферта

/

230288

Дати & цени

Цената включва

• Полет София – Мадрид – София / 06.11.19 – 22.11.19
Авиокомпания Ryan Air
06.11.19 - 11:10 ч. – 14:00 ч.
22.11.19 – 20:20 ч. – 00:50 ч.
• Нощувка в Мадрид – 06.11.19
• Туристическа обиколка на Мадрид на 07.11.19
• Полет Мадрид – Мексико Сити – Хавана - Мадрид
1 IB6409 07NOV MAD MEX 1145P 450A+1
2 IB6620 21NOV HAV MAD 1125P 215P+1
• Полет Мексико Сити – Вилаермоса
MEX VSA 06:35 - 08:00
• Полет Канкун – Хавана
CUN HAV 08:25- 10:30
• Включени са всички трансфери летище – хотел – летище
• Трансфер Хавана – Кайо Санта Мария - Хавана (споделен – shared)
• 02 нощувки +ранно настаняване със закуска в град Мексико Хотел Ritz 3*или Best Western Majestic 4*със закуска
• 01 нощувки в Паленке в хотел Mission Palenque 4* със закуска
• 01 нощувки в Кампече в хотел Osean View 4*със закуска
• 01 нощувки в Мерида в хотел Mission Merida 4* със закуска
• 02 нощувки в Канкун в хотел Occidental at Xcaret Destination 4* или Riu Dunamar 3*- All Inclusive
• 03 нощувки в Хавана в хотел Melia Habana 5* със закуска
• 03 нощувки в Кайо Санта Мария в хотел Grand Sirenis Cayo Santa Maria 5*- All Inclusive
• 08 закуски – Шведска маса
• 05 All Inclusive
• Летищни такси

Включени екскурзии в програмата:

• Пирамидите на Теотиуакан с вход
• Целодневна обиколка до „Сокало“, Катедралата Метрополитън, мезея Темпло Майор с вход, Антропологическия музей, Парк Чапултепек, Историческият музей и Дворецът на Максимилиан и вечеря в ресторант Белини
• Посещение на археологическа зона „Ла Вента” и археологическа зона в Паленке
• Екскурзия до археологическа зона в Кампече
• Екскурзия до археологическа зона в Ушмал
• Пешеходна обиколка на Мерида
• Екскурзия до археологическа зона в Чичен Ица и Сеноте Ik Kil
• Обиколка на колониална и модерна Хавана
• Екскурзия “По стъпките на Хемингуей”
• Гид; от Вилаермоса до Канкун на английски или испански, в Куба екскурзовод на BG при посрещането и при тура. Ако вземете Тропикана е с гид на BG

Цената не включва

• Лични разходи
• Допълнителни услуги, които не са включени в програмата
• Допълнителни екскурзии, храни, напитки, които не са споменати в пакета
• Застраховка
• Не включва кубинска туристическа виза
• 25 CUC (USD) летищна такса която се заплаща на излизане от Куба
• Вечеря в Ксочимилко (Xoximilco) - Цена: € 106
• Вечеря в ресторант Белини - 50 eur.
• Вечеря в клуб „Тропикана” - Цена: € 112

Програма на пътуването

Ден 1 – 06.11.2019 – Полет СофияМадрид в 11:10 ч. Каца в 14:00 ч. Трансфер до хотел и нощувка в Мадрид на 06.11.19.

Ден 2: – 07.11.2019 – Закуска. Свободно време и след 12:00 ч. обиколка на Мадрид. Трансфер до летище за полет от Мадрид за Мексико Сити в 23:55ч.

Ден 3: – 08.11.2019 – Пристигане в Мексико Сити в 05:05 ч. Частен трансфер до хотела. Ранно настаняване в хотела. Закуска. Екскурзия до Теотиуакан с обяд. Ще посетим Теотиуакан (50 км от Мексико Сити) - загадъчната археологическа зона, където можем да видим останките на най-големия град в предколумбова Америка – голям икономически, духовен и културен център (таксата за вход е включена в цената). По време на апогея си през V – VI век, градът е наброявал 200 – 250 хиляди жители. Влиянието на Теотиуакан се чувства из целия район на Централна Америка. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век. Три века по-късно е преоткрит от ацтеките, които използват храмовия комплекс за култови ритуали и превръщат Теотиуакан в люлка на голяма част от мексиканската митология. Днес това е най-големият археологически обект в мексиканското плато, забележителен с гигантизма на обектите си, със строгата планификация на града, както и с историческата си стойност. Човек наистина настръхва, когато за първи път види огромните строги силуети на фона на полупустинния пейзаж. Разглеждане на археологическия комплекс: Булеварда на мъртвите, Двореца на Кетцалпапалотл и Храма на Кетцалкоатл, Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната (свободно време - възможност за изкачване).
Обяд по желание в ресторант La Gruta. Тук ще имате възможност да опитате вкусни ястия, в които се смесват традициите на местната кухня с кулинарното наследство на испанците, както и да се насладите на фолклорна програма. Заплащане на място според консумацията /Ресторанта е доста посещаем и е необходимо да се направи предварителна резервация/.
Завръщане в хотела. Нощувка в Мексико Сити.

Ден 4: – 09.11.2019 – Закуска. Целодневна обиколка с автобус в Мексико Сити – един от най-сюрреалистичните градове в света. Програмата започва с посещение на „Сокало“ – най-големият площад в сърцето на историческия център на Мексико Сити, един от най-красивите площади в света и вторият по големина след Червения площад в Москва. Посещение на Катедралата Метрополитън (таксата за вход е включена в цената), приютяваща множество произведения на изкуството в различни стилове. Посещение на музея на Темпло Майор (входната такса е включена в цената), построен на мястото на някогашна пирамида и приютяващ скулптурни шедьоври на ацтеките като календарът на Слънцето, монолитът от Койолшауки или статуята на Чак Моол – полегналият войн, който събира изтръгнатите сърца. Посещение на Антропологическия музей, съдържащ една от най-големите колекции от археологически и антропологически находки от мексиканските предколониални цивилизации, Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей и Дворецът на Максимилиан. Нощувка в Мексико Сити.
Вечерта, по желание в ресторанта Белини, който се намира в Световния търговски център в столицата на Мексико, и официално е признат за най-големия въртящ се ресторант в света. Той е оборудван със система, която позволява на посетителите му в продължение на 1 час и 45 минути да извършат „панорамно пътешествие“ из града, без да стават от столовете си. За това време ресторантът, който се намира на 45-ия етаж на небостъргач, се завърта на 360 градуса и дава възможност на клиентите да се насладят на всички забележителности на мексиканската столица от птичи поглед. Всичко това е придружено от приятната атмосфера, създадена от класически оркестър на живо. Изисквания: спортно елегантно облекло. Заплащане на място според консумацията.

Ден 5: – 10.11.2019 – Закуска. Полет Мексико Сити - Вилаермоса. Частен трансфер до летището за полета в 06:35 ч. Пристигане във Вилаермоса в 8:00 ч. Посрещане. Разглеждане на археологическа зона „Ла Вента” и археологическа зона в Паленке. Човек остава с впечатление, че прекрачва прага на тайнствено, дълбоко и мистериозно място с елегантна архитектура от времето на маите. Този град се простира на повече от 20 кв. км. Доброто състояние на обекта дава възможност да се оцени архитектурата на маите посредством великолепните барелефи. В самото сърце в Храма на Надписите се намира криптата на краля Пакал, открита през 1952 г. Ще посетим Гробовете на Червената кралица и Пакал II, открити в
древния град на маите Паленке. Нощувка в Паленке.

Ден 6: – 11.11.2019 – Закуска. Отпътуване за Кампече (310 км). Разглеждане на археологическата зона в Кампече. Прекрасен град, обкръжен с крепостни стени, които някога са служили за защита срещу пиратските нападения. Това е град богат на традиции, фолклор и обичаи, с вкусна кухня. Безспорно най-красивата постройка в центъра на Кампече е катедралата – особено вечер с ефектното си осветление! Нощувка в Кампече.

Ден 7: – 12.11.2019 – Закуска. Отпътуване за Мерида (320 км). По пътя посещение на археологическата зона Ушмал. Археологичния комплекс Ушмал е със специфична архитектура, повлияна от северните цивилизации и е най-представителния град за този архитектурен стил. Разположен е в района Пуук и е считан за Културно наследство на човечеството. На езика на маите названието означава „трикратно строен“. Районът е много сух и изображенията на бога на дъжда Чак присъстват навсякъде. Ще разгледаме пирамидата на Магьосника, богато украсения дворец на Губернатора и къщата на Костенурките. Продължаваме към Мерида, наричан още "Белия град" и ще направим пешеходна обиколка на града. Нощувка в Мерида.

Ден 8: – 13.11.2019 – Закуска. Отпътуване за Чичен Ица (310 км). Посещение на Cenotes sagrados IK KIL - внушителни запаси от вода, съдържащи се в автентични варовикови пещери, от ерозията на дъждовете или подземни течения си пробиват път, докато техните куполи се сринат, и оставят зашеметяващи пространства, в които може да се плува /*плуването е с допълнително заплащане на място/. Продължаваме към Чичен Ица.
Разглеждане на археологическата зона на Чичен Ица - едно от 7-те чудеса на съвременния свят, обявено за Културно наследство на човечеството от Юнеско през 1988 г. Ще имаме възможност да се разходим между древните постройки, като Пирамида на Кукулкан, архитектурно декорирана с изображения на змията с пера, Храма на войните и Хилядата колони, където на входа се намира божеството Чак Моол. Продължавайки по маршрута ще видим известната Игра на топка на Чичен Ица, запазено в паметта място, където древни воини митично се изправяли срещу същества от отвъдното, които отбягвали светлината. Ще видим и Обсерваторията, също наричана Охлюва, там жреците и астрономите на маите тълкували основните събития, като затъмнения, равноденствия и слънцестоене-та. Продължаваме към Канкун. Настаняване в хотела All Inclusive. Нощувка в Канкун.

Ден 9: – 14.11.2019 – All Inclusive. Свободен ден. Нощувка в Канкун.
Вечерта, по желание – посещение на Ксочимилко (Xoximilco) - Традиция, която можете да изживеете само тук! Насладете се на обиколка по канали на борда на колоритни траерини /trajinera/, танцувайте и пейте с традиционна жива музика, насладете се на вкусни дегустации на мексикански ястия и тост с класическа текила. Цена: € 106

Ден 10: – 15.11.2019 – Закуска. Полет Канкун – Хавана. Частен трансфер до летището, за полет в 08:23. Пристигане в Хавана в 10:30 ч. Посрещане.
Обиколка на колониална и модерна Хавана - обявено от ЮНЕСКО за културно наследство на човечеството. Ще се разходим из стария град, със неговите площади, крепости и сгради, построени от испанците между 16 и 19 век. Ще посетим Градския музей, Мирадор дел Кристо (Mirador del Cristo), където се открива великолепна панорамна гледка към града от другата страна на залива и туристическия комплекс Ла Сесилия (La Cecilia). Обиколката продължава с посещение в Некропола на Колон (Necr?polis de Col?n), Национален паметник (Monumento Nacional). Ще ни се открие панорамна гледка към Университета в Хавана и района Ведадо и Мирамар (Vedado и Miramar), и ще видим различни пристройки, примери за различни архитектурни стилове като декоративно изкуство, модернизъм, ексцентризъм, готик, барок. Ще посетим Площада на Революцията (Plaza de la Revoluci?n) където ще имаме време да си направим снимки и Музея и паметника "Хосе Марти". Настаняване в хотела. Нощувка в Хавана.

Ден 11: – 16.11.2019 – Закуска. Екскурзия “По стъпките на Хемингуей” – посещение на Музея на Хемингуей “Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма, продължаваме към Кохимар и площада, наречен Ернест Хемингуей. Посещение на фермата “La Vigia”, където е живял Хемингуей. Пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба „Старецът и морето”. Посещава се паметника на Хемингуей. По пътя минаваме покрай ресторанта “Терасите на Кохимар”, често посещаван от писателя. При възможност, ще имате удоволствието да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей на терасата на хотел „Ambos Mundos” (където Хемингуей е отсядал често) или в популярното заведение „La Floridita”. Нощувка в Хавана.

Ден 12: – 17.11.2019 – All Inclusive. Трансфер (споделен – shared) до Кайо Санта Мария. Настаняване. Нощувка в Кайо Санта Мария.

Ден 13: – 18.11.2019 – All Inclusive. Свободен ден. Нощувка в Кайо Санта Мария.

Ден 14: – 19.11.2019 – All Inclusive. Свободен ден. Нощувка в Кайо Санта Мария.

Ден 15: – 20.11.2019 – All Inclusive. Следобед трансфер до Хавана. Нощувка в Хавана.

Вечерта, по желание - посещение на световно известния клуб „Тропикана”.

Шоу Тропикана

1.Вариант – € 95 на човек - Включва: Трансфер, Вход ,Коктейл за добре дошли, ? бутилка Havana Club Special Rum, Лека закуска

2.Вариант – € 112 на човек - Включва: Трансфер, Вход ,Коктейл за добре дошли, ? бутилка Havana Club Special Rum, Вечеря (6 различни менюта по избор, включва вегетарианско меню)

Ден 16: – 21.11.2019 – Закуска. Полет ХаванаМадрид. Трансфер (споделен – shared) до летището на Хавана за полета до Мадрид в 23:20 ч.

Ден 17: – 22.11.2019 – Пристигане в Мадрид в 14:15 ч.

Ден 18: - 22.11.2019 – Полет на Ryan Air в 20:20 ч. Пристигане в София в 00:50 ч.

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Хавана |  Екскурзии - Куба |  Екскурзии - Хавана |  Есен 2023 - Куба |  Есен 2023 - Хавана

Избрани оферти