Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадейра

ОСТРОВ МАДЕЙРА

Номер на оферта

/

230858

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ЗА ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ СОФИЯ – МАДЕЙРА – СОФИЯ НА АК „БЪЛГАРИЯ ЕР“ С ВКЛЮЧЕНИ ВСИЧКИ ТАКСИ;
1 БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ ДО 10 КГ;
1 БРОЙ ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 15 КГ;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИЯ ХОТЕЛ;
ОБИКОЛКА НА СТОЛИЦАТА ФУНШАЛ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛОТО ПЪТУВАНЕ.

Цената не включва

ВСИЧКИ ИЗРИЧНО ОПИСАНИ С ДОПЛАЩАНЕ УСЛУГИ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 10 ЛВ. ЗА ЦЕЛИЯ ПРЕСТОЙ;
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
ГРАДСКА ТАКСА;
ПСР ТЕСТ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Магическият остров Мадейра, наричан често „перлата на Атлантика“ или „островът на цветята“, извисява вулканичния си силует над вълните на около 900 км югозападно от Лисабон и привлича туристите с мекия си климат, с разнообразието и красотата на своите пейзажи, с очарованието на полутропическата си растителност, благодорение на която през цялата година той прилича на разцъфнала градина.

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски на остров Мадейра, разглеждане на столицата Фуншал, трансфери, самолетен билет (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, 1 бр. ръчен багаж до 10 кг и 1 бр. чекиран багаж до 15 кг). Настаняването е в хотели 3, 4 или 5 звезди. Лети се с чартърен полет на авиокомпания „България Ер“.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 22.09.2021 – 06:30 ч. – 10:00 ч. - полет СофияМадейра. Трансфер до избрания хотел в столицата Фуншал. Столицата на острова, Фуншал, подрежда амфитеатрално белите си къщи по склоновете на хълма, който се спуска към брега на океана. Разходката из града, развиващ се между морето и планината, доставя огромно удоволствие. Истинска наслада е да блуждаеш из прекрасните улици на центъра на града, да влезеш в катедралата от XV век или в някой от многобройните музеи, или пък да се отдадеш на разходка из прекрасните паркове и градини в западната част на града. Обиколка на Фуншал с екскурзовод на български език (включена в цената) – посещение на историческия център, стария град, църквата, рибния пазар, пазара „Меркадо дос Лаврадореш“. Посещение на фабрика за бродерии. Посещение на ботаническата градина, откъдето се открива запленяваща панорама към града. В ботаническата градина освен характерните за острова орхидеи, могат да се видят и много тропически и субтропически растения от цял свят, това е една от най-богатите ботанически градини в света. Посещение на винарска изба с дегустация на традиционни за острова вина. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 23.09.2021 - Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Порто Мониз. Отпътуване по крайбрежния път към живописното рибарско селище Камара де Лобош (Camara de Lobos) – любимото място за почивка на Уинстън Чърчил. Посещение на Кабо Жирао (Cabo Girao) - най-високият нос в Европа и вторият по височина в света. Турът продължава към Рибейра Брава (Ribeira Brava) с кратка почивка в някое от прекрасните крайбрежни кафенета и разглеждане на местната църква. Следващата спирка е Енкумеада Пас (Encumeada Pass), откъдето, при ясно време, се разкрива красива панорама към северния и южния бряг. Посещение на Сао Висенте (Sao Vissente). Пристигане в Порто Мониз – селището, известно с естествените басейни от вулканични скали. Традиционен обяд в местен ресторант с включени напитки. Екскурзията е с доплащане 95 лв. за възрастни и 50 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, обяд с напитки – 2 чаши вино или безалкохолна напитка, вода и кафе; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 24.09.2021 - Закуска. Свободен ден. По желание – полудневна екскурзия до Монте. Отпътуване за Пико дош Барселош (Pico dos Barcelos) по живописния крайбрежен път, разкриващ гледка към Фуншал и залива. Фотопауза на панорамната площадка в Ейра до Шерадо (Eira do Serrado) с гледка към селището Курал да Фрейраш (Curral da Freiras), което е сгушено в подножието на долината. Турът продължава към Монте – забележително селце с изискана архитектура и красиви градини. Посещение на градската градина – тропическата градина към двореца Монте Палас и на църквата „Св. Богородица“ от XVIII век, приютяваща гробницата на последния австроунгарски император Карл I, който умира на остров Мадейра през 1922 г. По желание – вълнуваща и незабравима разходка надолу по хълма с тобоган (toboggan) – традиционна плетена шейна, която е била утвърдената форма на транспорт на Мадейра през последните десетилетия. Екскурзията е с доплащане 42 лв. за възрастни и 25 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български, и не включва билета за тобогана, който се заплаща по желание на място – 15 евро на човек; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Свободно време. По желание вечерта – традиционна вечер с кулинарни специалитети от Мадейра като „еспетада“ (говеждо месо с подправки, изпечено на шиш върху скара с дървени въглища), напитки и фолклорна програма - доплащане 68 лв. за възрастни или 34 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфери до ресторанта, вечеря с напитки (2 чаши вино или безалкохолна напитка, вода и кафе) и фолклорна програма; провежда се при минимум 20 участника. Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 25.09.2021 - Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Сантана. Турът започва с изкачване до Пико до Ариейро (Pico do Arieiro) – третият най-висок връх (1810 м) на острова. Посещение на малка ферма за пъстърва, разположена насред долина с гъста растителност. Отпътуване към вътрешността на острова за посещение на Фаиал (Faial). Пристигане в Сантана – автентично селище с емблематичните триъгълни къщи със сламени покриви и живописни градини. Типичен португалски обяд с напитки в местен ресторант. На връщане към Фуншал - кратка спирка в Мачико (Machico). Екскурзията е с доплащане 99 лв. за възрастни или 56 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд с напитки - 2 чаши вино или безалкохолна напитка, вода и кафе; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 26.09.2021 - Закуска. Свободно време. Възможност за полудневна разходка с галеона „Санта Мария“ – великолепно копие на кораба на Христофор Колумб - 10.30 ч. – 13.00 ч. (35 евро за възрастен и 17,50 евро за дете до 11 г.; организира се и се заплаща на място). Трансфер. 18:00 ч. – 01:00 ч. (+1) - полет МадейраСофия.

Забележка: Хотелските стаи се освобождават до 11:00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията на хотела.

ДАТИ: 22.09.2021 – 26.09.2021

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ КАТЕГОРИЯ: А B C D E F G
Цена на човек в двойна стая: 1185 лв 1259 лв 1279 лв 1328 лв 1488 лв 1669 лв 1915 лв
Цена за трети възрастен в двойна стая: 1128 лв 1218 лв — 1287 лв 1379 лв — —
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр.: 1035 лв 1084 лв — — 1325 лв — 1715 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възр.: 1155 лв 1229 лв — — 1458 лв — 1885 лв
Доплащане за настаняване в инд. стая: 149 лв 186 лв 165 лв 207 лв 269 лв 479 лв 612 лв
Доплащане за полупансион: 124 лв 158 лв 160 лв 195 лв 225 лв 310 лв 430 лв
Доплащане за седалка LONG в самолета: 200 лв 200 лв 200 лв 200 лв 200 лв 200 лв 200 лв

Седалка LONG в самолета – това са седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места

Категория A: Hotel Dorisol Mimosa *** / Hotel Dorisol Estrelicia *** - стая DOUBLE STANDART;
Категория B: Hotel Jardin D`Ajuda **** - стая DOUBLE STANDART;
Категория C: Hotel Allegro Madeira **** - стая DOUBLE;
Категория D: Hotel Madeira Regency Cliff **** - стая CLASSIC SEA VEW ROOM;
Категория E: Hotel Melia Madeira Mare ***** - стая DOUBLE SIDE SEE VEW;
Категория F: Hotel Savoy Palace ***** - стая AVENUE ROOM;
Категория G: Hotel Royal Savoy ***** - стая DOUBLE SEA VIEW.

ВАЖНО: 1) Цените в таблицата са калкулирани на база стандартни стаи в съответния хотел. 2) Хотелите от кат. C и D са ADULTS ONLY – не настаняват деца под 16 г. 3) Настаняването в тройни стаи подлежи на препотвърждение. Не всички хотели разполагат с тройни стаи. В някои хотели трети възрастен или дете могат да се настанят само в апартаменти срещу по-висока пакетна цена. 4) По заявка, можем да предоставим настаняване и в по-висока категория стаи в хотелите.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Мадейра |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Мадейра |  Екзотична почивка 2024 - Португалия |  Екзотична почивка 2024 - Мадейра

Избрани оферти