Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Номер на оферта

/

185201

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – МОСКВА – СОФИЯ С „БЪЛГАРИЯ ЕР” С ВКЛЮЧЕН ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ. И РЪЧЕН ДО 8 КГ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3 ИЛИ 4 ЗВЕЗДИ В МОСКВА И 4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4 ЗВЕЗДИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
БИЛЕТ ЗА ВЛАК "САПСАН" /2 КЛАСА/ ПО МАРШРУТ МОСКВА-САНКТ ПЕТЕРБУРГ-МОСКВА;
РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
ПЪТУВАНЕ С КОРАБЧЕ ТИП „КОМЕТА“ ОТ ПЕТЕРХОФ ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПО МАРШРУТА;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПО ПРОГРАМАТА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ - ХРАМ “ВАСИЛИЙ БЛАЖЕНИ“, ТРЕТЯКОВСКА ГАЛЕРИЯ, КРЕМЪЛ И ЕДНА ОТ КРЕМЪЛСКИТЕ КАТЕДРАЛИ В МОСКВА, "СВЕТО-ТРОИЦКАТА СЕРГИЕВА ЛАВРА" В СЕРГИЕВ ПОСАД, ИСАКИЕВСКИЯ СЪБОР, ЦЪРКВАТА „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО“, „ЕРМИТАЖА“, EКАТЕРИНИНСКИЯ ДВОРЕЦ С ПАРКА И ПАРКА НА ПЕТРОДВОРЕЦ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ ;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

БИЛЕТИ ЗА МЕТРО И ДРУГ ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ, ТАКСИ ЗА МУЗЕИ, НЕУПОМЕНАТИ ПО-ГОРЕ;
ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА РУСКА ВИЗА В РАЗМЕР НА 119 ЛЕВА;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ОБЩО ПОКРИТИЕ 30 000 ЕВРО И С ВКЛЮЧЕН АСИСТАНС – 16 ЛВ.;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е осемдневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Москва и 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Санкт Петербург, самолетен билет с авиокомпания „България Ер“, пътуване с високоскоростния влак "Сапсан" Москва - Санкт Петербург - Москва, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи, както и за разходките с корабчета са включени в пакетната цена на екскурзията). През периода май – юли клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на белите нощи в Санкт Петербург.

ПЪРВИ ДЕН - (Петък) - Отпътуване от летище София с полет на „България Ер” за Москва. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - (Събота) - Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Москва е столица на Руската Федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва - Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града: Червения площад и Манежния площад, посещение на храма “Василий Блажени“. Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка

ТРЕТИ ДЕН - (Неделя) - Закуска в хотела. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата "Успенски събор", камбанарията „Иван Велики“, катедралата "Благовещенски събор", катедралата “Архангел Михаил” и катедралата "Дванадесетте апостоли". Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Свободно време за обяд. Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - (Понеделник) - Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Екскурзия до Сергиев Посад – руският Ватикан с екскурзовод на български език. Сергиев Посад е средище на църкви и храмове и е едно от най-атрактивните места за посещение на т.нар. „Златен пръстен на Русия“, включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Там могат да се видят най-изящните образци на руска църковна архитектура от XIV и XV век. Посещение на "Свето-Троицката Сергиевата лавра" – най-големия храм и емблема на града, съхраняващ икони, рисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. Завръщане в Москва. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак "Сапсан". Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка.
През периода май – юни клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на “Белите нощи” в Санкт Петербург.

ПЕТИ ДЕН - (Вторник) – Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на крепостта „Петър и Павел“. Свободно време за обяд. Посещение на Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби, можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Можете да се изкачите до върха на катедралата, за да се насладите на една от най-добрите панорамни гледки към града. Без съмнение ще бъдете впечатлени. Посещение на църквата „Възкресение Христово“, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки. Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - (Сряда) – Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд. Разходка с корабче по р. Нева и каналите. Тъй като Санкт Петербург е наричан често „Северната Венеция“, разходката с лодка е задължителен елемент при посещението му. Прекрасните гледки, откриващи се към красивите сгради и мостове, са нещо, което наистина си заслужава да се види. Завръщане в хотела. Нощувка в Санкт Петербург.

СЕДМИ ДЕН - (Четвъртък) - Закуска в хотела. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът "Самсон" с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Завръщане в Санкт Петербург с корабче тип „Комета“. Това е най-красивият маршрут за прибиране. По време на 30-минутното пътуване ще се насладите на красотата на Финския залив. Завръщане в хотела. Нощувка в Санкт Петербург.

ОСМИ ДЕН - (Петък) - Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак "Сапсан". Пристигане. Трансфер до Летище Шереметиево за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София.

28.04.2017 - 05.05.2017 2095 лв.
12.05.2017 - 19.05.2017 2295 лв.
09.06.2017 - 16.06.2017 2295 лв.
14.07.2017 - 21.07.2017 2155 лв.
04.08.2017 - 11.08.2017 2155 лв.
18.08.2017 - 25.08.2017 2155 лв.
01.09.2017 - 08.09.2017 2095 лв.

цена на възрастен в двойна стая 2095 лв.
цена на човек в индивидуална стая 2494 лв.
цена на трети възрастен в стая 2018 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1945 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1980 лв.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти