Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ – ДВЕ СТОЛИЦИ

Номер на оферта

/

189940

Дати & цени

Цената включва

- Самолетни билети: Бургас – Санкт Петербург; Москва - Бургас с включени летищни такси към (30.01.2017г);
- 4 нощувки с 4 закуски в хотел 3* в Санкт Петербург;
- 4 обяда в Санкт Петербург;
- 3 нощувки с 3 закуски в хотел 3* в Москва;
- Всички трансфери по програмата;
- Билет за влака САПСАН/или самолетен билет Санкт Петербург - Москва;
- Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург;
- Посещение на Ермитажа, с включена входна такса;
- Посещение на Петропавловската крепост с включена входна такса;
- Посещение на Исакиевския събор с включена входна такса;
- Екскурзия до Петерхоф с включена входна такса за градините;
- Автобусна обзорна обиколка на Москва;
- Екскурзия по Червения площад, Александровската градина и Манежния площад;
- Екскурзия на територията на Московския Кремъл с посещение на Успенската и Архангелската катедрала;
- Екскурзоводско обслужване на български език;
- Водач от Радугатурс

Цената не включва

- Туристическа руска виза - 119 лв., със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
- Медицинска застраховка;
- Допълнителни екскурзии по желание;
- Разходи за градски транспорт и от личен характер

Забележка:
- Цената на пътуването е базирана на група от минимум 20 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 15 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената;
- Възможно е да има промяна в часовете на полетите. Ще бъдете уведомени до 7 дни преди началото на екскурзията;
- Цената на летищните такси подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет;
- Агенцията не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж;
- Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата

Необходими документи:
- При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт, със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България
- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител

Условия на записване:
- Депозит – 800лв; Доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

Програма на пътуването

1-ви ден: Излитане от летище Бургас с директен чартърен полет. Кацане на летище Пулково в Санкт Петербург. Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург, с разглеждане на ансамблите на Дворцовия и Исакиевския площади, Стрелката на Василиевския остров, Марсово поле, Петропавловската крепост; Дома на Петър I; крайбрежните и островите по делтата на река Нева и др.. Обяд (късен). Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Свободен ден.
* По желание - Автобусна екскурзия до царското село /гр.Пушкин/ и Екатерининския дворец /извънградската резиденция на Екатерина Велика/ - Посещение на Дворцовия ансамбъл „Царско село” и разглеждане на Екатерининския Дворец – бисер на руския барок. Той е забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство! БОНУС – посещение на знаменитата „кехлибарената стая”. Обяд. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Пешеходен ден! Посещение на ЕРМИТАЖА /Зимният дворец/– Гордостта на Русия. Той е най-големият художествен и културно-исторически музей не само в Русия, но и в Света със своята огромна колекция от над 3 милиона произведения. В колекцията на музея има само оригинали. Запознаване с парадните зали на зимната императорска резиденция и шедьоврите на световното изкуство. След това се отправяме към Зайчевия остров. Посещение на Петропаловската крепост, с катедралата „Св. Апостоли Петър и Павел”; руските императорски гробници и затвора „Турбецки бастион”. Обяд (късен). Свободно време. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Автобусна екскурзия до Петерхоф - Бившата лятна резиденция на Петър Велики. Палати и златни фонтани от XVIII в. привличат туристите, които остават омаяни от красотата му. Пищни градини заобикалят огромната резиденция — музей, проектиран от френски, италиански, руски, холандски и немски архитекти. Паркът се състои от долен и горен парк, фонтани, система от канали и басейни, ландшафт паркове. В градините на двореца има множество фонтани и каскади. По поръчка на царя, любител на забавленията и остроумните шеги, някои фонтани са монтирани в дърветата и на различни уединени места. Техните механизми се задействат чрез настъпване на камък или преместване на лост. Връщане в Санкт Петербург. Обяд (късен). Свободно време. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на Исакиевския събор- една от най-големите и красиви куполни сгради от 19 век в света. Височината му достига 101 метра, площта 4000м2 и събира до 12 000 човека. Художественото оформление на катедралата включва множество картини, статуи, скулптури и мозаечни произведения, поразителни съчетания от цветни камъни и позлата, а също така и една от най-големите стъклописи с площ от 28м2.
Трансфер до жп гара/аерогара. Отпътуване за Москва с високоскоростен влак САПСАН или самолет. Автобусна обзорна екскурзия на Москва – панорама Кремъл, Храм Христа Спасителя, Новодевическия манастир, „Воробыевы горы”, МГУ, Поклонная гора, Триумфалната арка, Кутузовския проспект, Моста Багратион, Деловия център „Москва Сити”, Новия Арбат и др. Настаняване в хотела. Нощувка.

6-ти ден: Закуска. Екскурзия по Червения площад, Александровската градина и Манежния площад: Мавзолеят на Ленин, Църквата Василий Блажений, ГУМ, Казанската църква, Сградата на Историческия музей, Паметника на Жуков, Старата сграда на МГУ, ТЦ „Охотный ряд”, Могилата на Неизвестния войник, Паметника на Александър1 и др. (обектите се разглежда отвън).
Екскурзия на територията на Московския Кремъл с посещение на Успенската и Архангелската катедрала. Московският Кремъл е визитната картичка, не само на Москва, но и на цяла Русия! Красотата и величието му са въплътени в неговия архитектурно-художествен ансамбъл! Впечатлява с неповторимия природен ландшафт, църквите и дворците на неговата територия! Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе! От тук са се издавали и се издават най-важните укази на страната! Тук е работната Резиденция на Президента на Русия! Тук ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни!
*По желание (срещу допълнително заплащане) Екскурзия в Оръжейната Палата на Кремъл – световноизвестния музей-съкровищница.
Свободно време. Нощувка.

7-ми ден: Закуска. Свободен ден. Възможност за екскурзии по желание:
* Москвариум - Най-големият аквариум в Европа. Тук могат да се видят различни видове морски животни от целия свят, включително акули, тюлени, редки видове скатове, косатки, моруна китове и др. Показана е морската и сладководна фауна от езерото Байкал, фиордите на Исландия и Гренландия до островите Галапагос, Големия бариерен риф и Камчатка.
*Москва сити с качване на скоростен асансьор – 7м/сек. до 54 етаж и посещение на наблюдателна площадка за гледка от високо към река Москва, 3-ти транспортен пръстен, кулата „Останкино” и др.
* Третяковска галерия - Най-известният художествен музей в Москва. В съкровищницата на руската живопис са събрани от иконописите от 13-ти век до творбите на руските художници от 18-ти до 20-ти век.
Нощувка.

8-ми ден: Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на стаите. Трансфер до Летището. Полет за Бургас.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Санкт Петербург

Избрани оферти