Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ - НОВА ГОДИНА

Номер на оферта

/

207882

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – МОСКВА – СОФИЯ С „BULGARIA AIR”;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ И РЪЧЕН ДО 8 КГ.;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3*** ИЛИ 4**** В МОСКВА;
5 НОЩУВКИ ХОТЕЛ 4*** В САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
4 ОБЯДА В ТИПИЧНИ РУСКИ РЕСТОРАНТИ;
РАЗХОДКА С ШЕЙНИ „РУСКА ТРОЙКА“ И ДЕГУСТАЦИЯ НА БЛИНИ С ЧЕРВЕН ХАЙВЕР И ВОДКА;
БИЛЕТ ЗА ВЛАК „САПСАН” /2 КЛАСА/ ПО МАРШРУТ МОСКВА-САНКТ ПЕТЕРБУРГ-МОСКВА;
ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПО МАРШРУТА;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПО ПРОГРАМАТА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ;
ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО;

Цената не включва

ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА РУСКА ВИЗА В РАЗМЕР НА 120 ЛЕВА;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 16 ЛВ. НА ЧОВЕК ЗА ЦЕЛИЯ ПРЕСТОЙ.
ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ (ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЩЕ БЪДАТ НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ В НАЧАЛОТО НА НОЕМВРИ);

Програма на пътуването

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Москва, 5 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Санкт Петербург, 4 обяда в типични руски ресторанти, възможност за празнична Новогодишна вечеря, самолетен билет с авиокомпания „България Ер“, екскурзоводска програма на български език.

27.12.2017 - Сряда – 15:10 ч. - отпътуване от летище София с полет на „Bulgaria Air”. 19:05 ч. - кацане на летище Шереметиево. Посрещане от български екскурзовод и трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка в Москва.

28.12.2017 - Четвъртък - Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Москва е столица на Руската Федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва - Кремъл със своите катедрали,манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините, Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка в центъра на Москва (храм Христос Спасител, Новодевичий манастир, панорамната площадка Воробевие горы). Посещение на Храм “Василий Блажени“. Обяд в известния руски ресторант „Булошная“, съществуващ от 1898 г. Обиколка по най-красивите станции на московското метро. По време на обиколката ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Москва.

29.12.2017 - Петък - Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на Принц Юри Долгоруки през 1156 г. като дървена крепост. От тогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през 15 век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралният площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“,Благовещенски събор, Катедралата Архангел Михаил и Катедралата на Дванадесетте апостоли. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Разходка по Червения площад. Обяд в традиционен руски ресторант „Годунов“. В ресторанта ще се насладите на ястия, приготвени по стари рецепти от руската царска кухня. Отпътуване за Санкт Петербург с бърз влак „Сапсан”. Пътуването с високоскоростния влак Москва-Санкт Петербург продължава около 4 часа. Пристигане и посрещане от екскурзовод на български език. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка в Санкт Петербург.

30.12.2017 - Събота - Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата (заобиколен от три музея и четири театри), Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на крепостта „Петър и Павел“. Отпътуване за Павловск, където ви очаква незабравимо снежно приключение – разходка с шейни „Руска Тройка“, дегустация на блини с червен хайвер и водка. Завръщане в хотела. Нощувка в Санкт Петербург.

31.12.2017 - Неделя - Закуска. Посещение на Eкатерининския дворец в гр. Пушкин /бивш Царско село/. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна Война. Обяд в традиционен руски ресторант „Подворие“, наричан „Най-руският ресторант в Русия“. Любимо място на жителите на гр. Пушкин и Санкт Петербург. Завръщане в хотела. Празнична Новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка в Санкт Петербург.

01.01.2018 - Понеделник - Късна закуска. Свободен ден. След обяд по желание – самостоятелна пешеходна разходка в центъра на Санкт Петербург с посещение на Новогодишния базар или самостоятелно посещение на Юсуповски дворец. Строежът на двореца е започнал през 1770 г. Закупен е от Борис Юсупов през 1830г. Въпреки, че фамилията притежавала 57 дворци в цяла Русия, това е единствения, който носи тяхното име. През 1916 г. там е убит Григорий Распутин. След Революцията през 1917г. е даден на училищното настоятелство, а в последствие се превръща в музей с картинна галерия. След Втората Световна Война дворецът на р. Мойка е отворен за посещение. Завръщане в хотела. Нощувка в Санкт Петербург.

02.01.2018 - Вторник - Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург. Посещение на Ермитажа. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на Руската кралска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато са изящен декор за съкровищата на Ермитажа. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експонати, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Посещение на Музея на водката и дегустация на различни видове водка. Обяд в типичен руски ресторант “Russian Vodka room #1”. Посещение на Исакиевски събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Можете да се изкачите до върха на катедралата, за да се насладите на една от най-добрите панорамни гледки към града. Без съмнение ще бъдете впечатлени. Завръщане в хотела. Нощувка в Санкт Петербург.

03.01.2017 - Сряда - Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с бърз влак „Сапсан” в 07.00 ч. Пристигане и посрещане от екскурзовод на български език. Посещение на пазара „Измайлово”. Това е един от десетте най-атрактивни пазари в света. Преди отпътуване за България ще имате възможност за последни покупки - от най-обикновени сувенири до най-модерните технически средства – тук ще намерите всичко - бижута, антикварни стоки, предмети от руския бит. Освен това ще се насладите и на атмосферата на това място, посещавано от московчани и туристи от цял свят. Трансфер до Летище Шереметиево за полет до София в 20.05 ч. Кацане в София в 22.05 ч.

27.12.2017 - 03.01.2018 2285 лв.

цена на възрастен в двойна стая 2285 лв.
цена на човек в индивидуална стая 2608 лв.
цена на трети възрастен в стая 2220 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2205 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2255 лв.

Предложения за Новогодишна вечеря ще бъдат на разположение в началото на месец ноември.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Нова година 2023 - Русия |  Нова година 2023 - Санкт Петербург

Избрани оферти