Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Номер на оферта

/

212823

Дати & цени

Цената включва

двупосочен самолетен билет София – Москва - София с включени летищни такси – 124 евро към 01.10.2017 г.,
билети за влака Москва – Петербург „Сапсан“ или „Невский експрес“ отиване и връщане;
3 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в централната част Москва;
4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в централната част на Санкт Петербург;
трансфери от/до летището в Москва и от/до гарите в Москва и Санкт-Петербург;
екскурзоводско обслужване по маршрута с местни екскурзоводи на български език;
панорамни туристически обиколки с автобус и пешеходни на Москва, Санкт Петербург;
посещение на Оръжейната палата;
Третяковската галерия;
посещение на Eрмитажа;
Петропавловската крепост;
парка в Петерхов;
Царско село и Екатерининския Дворец с включени входни билети;
разходка по каналите на река Нева с кораб;
медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие
10000 евро със ЗД „Евроинс“;
водач от туристическата агенция

Цената не включва

Виза за Русия на български граждани:
119 лв. – срок за издаване от 4 до 12 работни дни
187 лв. – срок за издаване от 1 до 3 работни дни
билети за музеи и забележителности извън програмата;
билети за градски транспорт;
разходка с кораб „Нощен Петербург“ - около 20 евро;
екскурзия и посещение на двата двореца с парковете в Москва – Царицино и Коломенское – около 30 евро;
разходка с кораб по река Москва – около 15 евро;
лични разходи;
Застраховка „Отмяна на пътуване“

Важно: Обявените приблизителни цени в евро за екскурзиите по желание се заплащат на място, в рубли, на водача на групата.

Програма на пътуването

1 Ден
Отпътуване за Москва от летище София - терминал 2 с полет на "България Ер" в 15.10 ч. Кацане на летище "Шереметиево" в 19.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 Ден
Закуска. От 08.30 ч. панорамна автобусна обиколка на Москва - улица "Тверская" Кметството; Държавната дума (Руския парламент); Любянския площад; крайбрежната улица, покрай стената и кулите на Кремъл, храма на Христос Спасител (най-големият в Русия, посветен на победата над Наполеон, препостроен през 2000 г.); "Воробьови гори" - един от "седемте хълма" на Москва, където е разположен Московският държавен университет; по "Кутузовски проспект" и "Садовое кольцо" до Парка на победата ("Поклонная гора"). Следобед - пешеходна екскурзия из Кремъл (старата крепост на Москва от 12.в.) с посещение на част от църквите. Посещение на Оръжейната палата (построена в 19. век). Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 Ден
Закуска. В 08.30 ч. излизане от хотела - разходка из най-красивите станции на Московския метрополитен (архитектурни шедьоври с множеството си картини, мозайки, мрамори). Пешеходна разходка на Червения площад (символ на Москва и на Русия/ - разглеждане на сградата на ГУМ (един от най-големите магазини в Европа, построен през 1890 г.), храма „Св. Василий Блажени” (известен като Покровски събор, в руски стил от 16. век, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО), Мавзолея на Ленин, Държавния исторически музей. Следобед - посещение на Третяковската галерия (най-големият музей за руска живопис, създаден от търговеца Павел Третяков през 19. век; с над 130 000 картини на руски майстори – от средновековни икони до модерното изкуство). Свободно време. Вечеря. Нощувка.


4 Ден
Закуска. Свободен ден в Москва. От 08.30 ч. до 14.30 ч. – свободно време за самостоятелно разглеждане на града или по желание: посещение с метро на двата двореца: Царицино /от времето на Екатерина Велика/ и парка, както и Коломенское – първия дървен дворец на Романови. Желаещите да посетят дворците оставят багажа си на рецепция в 08.30 ч., останалите могат да го оставят там най-късно до 12.00 ч. Около 16.00 ч. отпътуване от хотела за Ленинградската гара и след това за Санкт Петербург с високоскоростен влак: „Сабсан“ или „Невски експрес“. Вечерта пристигане в Санкт Петербург. Трансфер от гарата до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

5 Ден
Закуска. От 09:00 ч. панорамна обиколка на града: Зимния дворец, паметникът на Петър I, Адмиралтейството, Смолни, Исаакиевския събор, Петропавловската крепост – посещение на крепостта. След това свободно време в центъра на града. Възможност за посещение на храма „Спас на крови“ . Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
По желание: Нощен Петербург — разходка с кораб за вдигането на мостовете по река Нева.

6 Ден
Закуска. От 10:00 ч. до 17:00 ч. екскурзия до Петерхоф — разходка в парка («руския Версай»), водните каскади, морския канал, фонтаните «Адам» и «Ева», Монплезир и т.н. Свободно време. Отпътуване за Царско село (град Пушкин) с посещение на Екатерининския дворец (официалната императорска резиденция), сравняван по красота и блясък с най-изисканите дворци в Западна Европа по това време - прочутата Кехлибарена стая, изящните колекции от картини, гоблени и скулптури, изтънчения интериор. Разходка в парка. Връщане в Санкт Петербург. Вечеря. Нощувка.

7 Ден
Закуска. От 09.00 ч. разходка с кораб по каналите на река Нева. От 11:00 ч. до 13:30 ч. посещение на Ермитажа (Зимния дворец) – Парадния вход с изобилието от огледала, гоблени и изящни позлатени фигури; красиво декорираните зали, ценните картини, скулптури и музейни експонати от времето на Петър I до наши дни. След 14.00 ч. свободно време, възможност за самостоятелно посещение на музеи – Исаакиевския събор или Руския музей. Вечеря. Нощувка.

8 Ден
Закуска. Около 09.00 ч. трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване за Москва със скоростен влак. Пристигане в Москва ранен следобед. Трансфер от Ленинградската гара до летище Шереметиево с кратка спирка по пътя за обяд. Полет до България в 19.10 ч. Кацане на летище София, терминал 2 около 22.30 ч.


ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Цена на човек в двойна стая
2090 лева

Условия за записване:
копие от международен паспорт;
депозит от 800 лева на човек;
доплащане до 30.03.2017 г.;

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
застраховка „Отмяна на пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
Минимален брой туристи: 15
При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Необходими документи за издаване на руска виза:
Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru, разпечатана и подписана лично от заявителя – ТО съдейства за попълването на анкетата;
Цветна снимка с размер 3,5 Х 4,5 см на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
Полица на медицинската застраховка, която е валидна на територията на Руската Федерация и срока на действие на визата (копие), с изключение на случаите, които са основани на взаимност;
Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България.

*Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.


Необходими документи:
Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.

Условия за анулация и неустойка:
До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 работни дни до 30 дни – депозитът
От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Забележки:
Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус
Влак

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти