Начало / Екскурзии / Екскурзии - Гранада

Мадрид, Андалусия и Мароко, със самолет от София. Всичко включено

Номер на оферта

/

207913

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Мадрид - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг
Трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко
Билет за ферибот Тарифа - Танжер - Тарифа
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "MC Las Provincias" *** (или подобен) в района на Мадрид
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Jardin de la Reina" *** (или подобен) в района на Севиля
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Nouzha" *** (или подобен) във Фес
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Рабат
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "BC Principe Felipe" *** (или подобен) в района на Гранада
Туристическа програма в Мадрид и Севиля
Пешеходни разходки в Кордоба и Гранада
Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи във Фес, Мекнес, Казабланка и Рабат
Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко
Посещение на двореца "Аламбра", градините "Хенералифе" и двореца на Насридите с местен екскурзовод в Гранада и включена входна такса
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България

Цената не включва

Входна такса за катедралата "Мескита де Кордоба" (8 EUR) и двореца "Алкасар" (4,5 EUR) в Кордоба
Входна такса за Катедралата и кулата "Хиралда" (9 EUR) и двореца "Алкасар де Севиля" (9,50 EUR) в Севиля
Входни такси за музея "Прадо" (15 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), музея "Кралица София" (8 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) и Кралският дворец (10 EUR, за деца до 16 г. - 5 EUR) в Мадрид
Входна такса за джамията "Хасан II" в Казабланка (около 12 EUR)
Напитки по време на вечерите, включени в цената
Бакшиши за екскурзовод и шофьор (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер.
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Единична стая 1898 лв. на турист

Програма на пътуването

Посетете с нас хипнотичната Андалусия и пропития с магията на Африка Мароко, където реалността трудно може да се отдели от митичността.
ДЕН 1
СофияМадрид
Отпътуване в 05.45 ч. от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания "Bulgaria Air" за Мадрид. Пристигане на летището в Мадрид в 09.25 ч. Туристическа програма в Мадрид: Кралският дворец, строен по време на управлението на Фелипе V; площад "Ориенте" – любимо място за жителите и гостите на Мадрид; площад "Испания" с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард "Гран Виа" – най-известната улица в града; площад "Ла Сибелес" с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят "Прадо"; Пласа Майор – сърцето на града; Пуерта дел Сол с "нулевия километър" на Кралство Испания и символът на Мадрид – Статуята на мечката и дървото "мадроньо". Свободно време. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 2
МадридКордобаСевиля
550 km
Закуска. Отпътуване за Кордоба – бивша столица (8 - 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиренейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка в историческия център на града: Катедралата "Мескита де Кордоба", построена по времето на маврите като втората по големина джамия в света след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта "Алкасар", от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула "Калаора". Свободно време. Отпътуване за Севиля. Настаняване в района на Севиля. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 3
Севиля
Закуска. Туристическа програма в Севиля – уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад "Испания" – полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът "Мария Луиза", в който през 1929 г. е проведено латино-американското изложение; Златната кула – дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът "Алкасар де Севиля" – един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която според последните измервания е най-голямата в света готическа катедрала и кулата "Хиралда", която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 4
Севиля – Тарифа – ТанжерФес
520 km
Закуска. Трансфер до пристанището в Тарифа (разстояние Севиля - Тарифа - 210 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток (при неблагоприятни метеорологични условия е възможно часовете на отпътуване и пристигане на фериботите в двете посоки да са различни, както е възможно да се ползват други пристанища). Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер - град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Отпътуване за Фес (разстояние Танжер - Фес - 310 км) – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура и се счита за религиозната столица на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.
ДЕН 5
Фес
Закуска. Туристическа програма във Фес. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.
ДЕН 6
ФесМекнесКазабланкаРабат
395 km
Закуска. Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището "градът на 100-те минарета". Туристическа програма в Мекнес. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстояние Фес - Казабланка - 305 км). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Туристическа програма в Казабланка, една от чиито основни забележителности е джамията "Хасан II" – втората по големина джамия в света след тази в Мека, шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време. Отпътуване за Рабат (разстояние Казабланка - Рабат - 85 км). Настаняване. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 7
РабатТанжер – Тарифа – Гранада
550 km
Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на Рабат – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът "Мохамед V", както и много красиви паметници. Отпътуване за Танжер (разстояние Рабат - Танжер - 250 км). Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Отпътуване за Гранада. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 8
Гранада – Дворецът „Аламбра“ – Мадрид
420 km
Закуска. Посещение с местен екскурзовод на двореца "Аламбра" – средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе. Пешеходна разходка в историческия център на Гранада. Отпътуване за Мадрид. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 9
МадридСофия
Закуска. Свободно време в Мадрид с възможност за индивидуално посещение на Кралския дворец или музея "Прадо" или по желание екскурзия до Толедо – град музей, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 18.40 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летище София (Терминал 2) в 23.05 ч.
Полезна информация:
По време на пресичане на протока Гибралтар на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището в Испания групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.
Туристическата програма се осъществява на български език.
Часово време: България 12 ч., Испания 11 ч., Мароко 10 ч.
Валутни курсове: 1 € =10,86 MAD
Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи!

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Гранада |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Гранада |  Пролет 2023 - Испания |  Пролет 2023 - Гранада

Избрани оферти