Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

До Мадрид и обратно: автобусна екскурзия в Испания и Италия: 17.04.2018 г.

Номер на оферта

/

186784

Дати & цени

Цената включва

Tранспорт София - Мадрид - София с лицензиран туристически автобус;
10 нощувки с 10 закуски и 3 вечери в хотели 2*/3* или 4*, разпределени съответно;
2 нощувка в хотел в района на Любляна или Венеция;
2 нощувки в хотел в района на Лигурската ривиера;
3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел в района на Коста Брава / Маресме до Барселона;
2 нощувки в хотел в района на Мадрид;
1 нощувки в хотел в района на Валенсия;
Кратка панорамно-пешеходна обиколка на Любляна;
Пешеходна разходка в централната част на Милано;
Пешеходна разходка в централната част на Жирона;
Пешеходна разходка в Сарагоса;
Посещение на Толедо;
Панорамна-пешеходна разходка във Валенсия;
Посещение на Монако + Монте Карло;
Пешеходна разходка в в централната част на Генуа;
Пешеходна разходка в в централната част на Падуа;
Водач, екскурзовод по маршрута от фирмата организатор

Цената не включва

Всички допълнителни екскурзии за деца до 11,99 г. с 2-ма възрастни е БЕЗПЛАТНО
Разходи от личен характер;
Входни такси на обектите по програма;
Автобусна екскурзия до град Сеговия - 55 лева ( при минимум 25 туриста).
Панорамна - пешеходна екскурзия на Мадрид- 40 лева ( при минимум 25 туриста).
Панорамна-пешеходна екскурзия на Барселона- 48 лева ( при минимум 25 туриста).
Плаване с корабче край Великолепната Барселона - 30 лева ( при минимум 25 туриста).
Фламенко вечер с включена напитка - 70 лева ( при минимум 25 туриста).
Медицинска застраховка с Асистанс; (заплаща се допълнително към екскурзионния пакет);
Застраховка „Отмяна от Пътуване" - предлага се срещу допълнително долащане;
Градски такси за хотелите по маршрута: 76 лева на човек (заплаща се задължително към пакета)

Програма на пътуването

До Мадрид и обратно: Автобусна екскрузия от 17.04.-28.04.2018 г.!

С посещение на Милано, Жирона , Коста Брава, Сарагоса, Мадрид, Сеговия, Толедо, Валенсия, Барселона, Монако, Генуа и Падуа

12 дни/10 нощувки

ДАТА: 17.04. - 28.04.2018 г.

----------------------------------------------------

ЦЕНА на човек в двойна стая - ранни записвания до 14.01.2018 г.: 987,90 лв.


Редовна цена: 1335 лв.


-----------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


============================================================


ПРОГРАМА:

Ден 1
Отпътуване от София, Автогара Сердика (бившият Трафик Маркет) в 22:00 ч. към Словения / Италия. Нощен преход.

Ден 2
Сутринта по пътя кратка панорамно - пешеходна обиколка на Любляна. Настаняване в хотел в района на Любляна или Венеция. Нощувка.

Ден 3 - Закуска.
В 8:00ч. отпътуване за Милано – столицата на област Ломбардия. Пешеходна разходка в централната част на града – Двореца Сфорца, Миланската "Ла Скала", галерията "Виктор Емануил ІІ", Катедралата и др. Късно вечер настаняване в хотел на Лигурската Ривиера. Нощувка.

Ден 4 - Закуска.
В 7:30ч. отпътуване за Испания. По пътя пешеходна разходка в стария град на Жирона с възможност за посещение на Катедралата. Свободно време. Настаняване в Коста Брава / Маресме до Барселона късно вечерта. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 - Закуска.
Отпътуване за Мадрид. По пътя - пешеходна разходка в Сарагоса (1 ч.): базиликата "Нуестра Сеньора дел Пилар"; площадът с Кметството; сградата на Стоковата борса; Катедралата. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в района на Мадрид късно вечерта. Нощувка в района на Мадрид.
Ден 6 - Закуска.
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
По желание: 08:00ч. Автобусна екскурзия до град Сеговия. Панорамна-пешеходна екскурзия до Сеговия, един от най-живописните и важни градове в Кастилия. Пешеходна разходка в града: Акведукта, построен през I в. сл. Хр., който до 60-те години на миналия век е доставял вода от планината Гуадарама; Каса де Пикос; площад „Майор“, с кафенетата на открито и сводестите сгради; Катедралата, построена от златист пясъчник; Алкасар, построен от династията Трастамара през XIII век и основен защитен вал в отбраната на града през вековете. Отпътуване за хотела.
По желание: 13:00ч. Панорамна - пешеходна екскурзия на Мадрид (минимум 3 ч.): Кралският дворец - строен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на крепостта, построена от маврите през 9 в.; площад "Ориенте" - любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад "Испания" с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард "Гран Виа" - най-известната улица в града; площад "Ла Сибелес" с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят "Прадо" - една от най-важните художествени галерии в света, намираща се във великолепна сграда от 18 в.; Пласа Майор - сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол - входната порта на Стария град, където се намира "нулевият километър" на Кралство Испания и символът на Мадрид - Статуята на мечката и дървото "мадроньо". Свободно време до 20:00ч. Отпътуване за хотела. Нощувка в района на Мадрид.
Ден 7 - Закуска.
Отпътуване за Толедо - невероятна смесица от християнска, мавърска и еврейска култура. Възможност за посещение на готическата катедралата от 13 в. и църквата "Санто Томе" с шедьовъра на Ел Греко. Отпътуване за Валенсия. Настаняване в района на Валенсия вечерта. Нощувка.
Ден 8 - Закуска.
Туристическа програма във Валенсия - третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано-арабските традиции: архитектурно-културният комплекс "Град на Изкуствата и Науките", дело на архитекта Сантиаго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа); историческият център: Арената - една от най-големите в Испания, централният площад с Кметството и Историческият музей на града, Копринената борса - шедьовър на валенсианския готически стил, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, Катедралата строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия, където се пази Свещеният Граал, и сградата на валенсианското правителство. Отпътуване за Коста Брава / Маресме около обяд. Настаняване. Вечеря. По желание: Фламенко вечер с включена напитка. Нощувка.
Ден 9 - Закуска.
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
По желание: 08:30ч. – 18:30ч. Панорамна-пешеходна екскурзия на Барселона включваща катедралата "Светото семейство", парка Гюел, Гран Виа, къщите на Гауди, пешеходна разходка по известната улица "Ла Рамблас", площад "Каталуния", Готическия квартал с Катедралата и музея на Дали, площад Реал и др. Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзия по желание.
По желание: Плаване с корабче край Великолепната Барселона. Връщане в курорта. Свободно време или екскурзия по желание. Вечеря. Нощувка.
Ден 10 - Закуска.
08.00 ч. - отпътуване за Франция. Посещение на Монако + Монте Карло - разходка в квартала Монте Карло с Казиното и "фибата" на Формула 1. Двореца на династията Грималди и на принц Алберт, ботаническата градина, Катедралата. Настаняване на Лигурската ривиера късно вечерта. Нощувка.
Ден 11 - Закуска.
07:30ч. - Отпътуване за Генуа - градът на Христофор Колумб. Пешеходна обиколка до 13ч.– пристанището, Океанографския музей, църквата Сан Матео, Катедралата, къщата на Христофор Колумб, площад Ферари - сърцето на града със сградите на Борсата, Пощата и Музикалния театър. По пътя посещение на Падуа -пешеходна разходка в центъра на града - Светия площад с базиликата Сан Антонио, параклиса "Сан Джорджо", Статуята на Еразмо Гатамелата, площад Прато дела Вале и базиликата Санта Джустина. Продължаване за Венеция/Любляна. Настаняване в хотел в района на Венеция / Постойна или Любляна. Нощувка.
Ден 12 - Закуска.
07.30 ч. - отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.


==================================================


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ (по желание, с доплащане):

Фламенко вечер с включена напитка: 80 лв.
Автобусна екскурзия до град Сеговия - при минимум 25 туристи: 65 лв.
Панорамна - пешеходна екскурзия на Мадрид - при минимум 25 туристи: 50 лв.
Панорамна-пешеходна екскурзия на Барселона - при минимум 25 туристи: 60 лв.
Плаване с корабче край Великолепната Барселона - при минимум 25 туристи: 40 лв.

===============================================================

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.

Срок за записване: до запълване на свободните места.
Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи.

Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи както следва:
При група от 40 до 45 човека се налага доплащане в размер на 80 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
При група от 35 до 40 човека се налага доплащане в размер на 130 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
При група от 30 до 35 човека се налага доплащане в размер на 200 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.

Важно: Горепосоченото доплащане за потвърждаване на пътуването се дължи от всеки клиент за съответната дата на пътуване, без значение от това кога резервациите са били направени. В този случай сумата за доплащане се обявява в срок от 14 дни преди съответната дата на заминаване. Всеки клиент трябва да заплати сумата за разлика в броя на пътуващите в срок до 10 дни преди заминаване.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.

Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер от 30 - 50% от пакетната цена.
туристите пътуват с международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;

Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.

Туроператорът има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" с ЗАД "АРМЕЕЦ"- гр. София, ул. Стефан Караджа.

Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".

Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!

================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

================================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  Пролет 2024 - Испания |  Пролет 2024 - Мадрид

Избрани оферти