Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санторини

Магията, наречена Санторини

Номер на оферта

/

225405

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
1 нощувка със закуска в хотел 3 * в Атина;
3 нощувки със закуски в хотел 2*/3* на остров Санторини;
кратка екскурзия до второто по големина селище Оиа (Иа);
пътни, магистрални и фериботни такси и билети;
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД „Армеец“;
водач по време на пътуването от ТА.

Цената не включва

3 вечери по меню в таверна, в близост до хотела - общо около 60 лв.;
екскурзия до вулкана и горещите извори - 28 евро;
еднодневен обиколен тур на Санторини с включена дегустация на вина - 38 евро;
екскурзия до Археа Тира - 20 евро;
при желание - доплащане за място тип самолетна седалка на ферибота - 20 лв. (в двете посоки);
входните такси на посещаваните обекти - общо около 28 евро;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
цената не включва използването на климатик в хотелите по програмата;
лични разходи.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ВАЖНО!
цената е валидна при ранни записвания до два месеца преди датата на тръгване: 489 лв.
стандартна цена - 539.00 лв.;

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Тръгване от съответния град към Атина. Възможност за отпътуване от следните градове с доплащане: Варна, Шумен, Търговище, Омуртаг, Бургас, Котел, Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Чирпан, Пловдив

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане в ранния следобед в гръцката столица. Възможност за Панорамна обиколка на Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език : 20 лв. (заявява се и се заплаща в България).
Обиколката включва: Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храма на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; стария Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламента - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. Разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея “Бенаки” - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Атина – ферибот – остров Санторини
Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване в 07.25 ч. за остров Санторини с ферибот от пристанище Пирея. Пристигане в 15.00 ч. в столицата Фира (Тера) – най-големият град на острова, разположен на ръба на кратера и предлагащ чудесна гледка към вулкана. Фира е сравнително съвременен град, който носи отпечатъка и на венецианската архитектура, спомен от неговото историческо минало. Настаняване в хотел. Кратка екскурзия (включена в пакетната цена) до второто по големина селище Оиа (Иа), разположено на най-северната точка на острова, т.нар. “калдера”, забележителна с великолепната си панорамна гледка към вулкана, о-в Тиразия и останалата част от Санторини, както и със забележителния залез от красивия бряг. По желание - вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободен ден или еднодневен обиколен тур на острова. Екскурзия до селището Пиргос, което ще ви очарова с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината Пророк Илия, построени в характерния за Цикладите стил, и манастира "Пророк св. Илия" /отвън/. При възможност - посещение на "Панагия Епископи" XII век - най–старата църква на острова, построена от император Алексий Комнин (църквата е отворена само в определени часове на деня). Посещение на винарна и дегустация на местни сортове вина. Продължаване с автобуса до селищата Периса и Камари – едно от най-известните туристически селища на острова, с най-прекрасния плаж от черен пясък, разположено на около 10 км от столицата. Свободно време за плаж и разходка. Връщане в хотела във Фира. Вечерна пешеходна разходка из Имеровигли – типично цикладско селище, с павирани каменни улици и традиционни ниски бели къщи с тераси, неслучайно наречено “терасата” на Егейско море, откъдето се открива главозамайваща гледка към кратера на вулкана. По желание - вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия с корабче до застиналия вулкан и горещите извори /продължителност 4 часа/. Връщане в хотела. По желание вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. По желание екскурзия до античната столица на острова – Археа Тира /продължителност 2 часа/. Отпътуване за Атина с ферибот в 15:30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23:25 ч. Нощен преход до България.

СЕДМИ ДЕН:
Пристигане в България.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Санторини |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Санторини |  Есен 2023 - Гърция |  Есен 2023 - Санторини

Избрани оферти