Начало / Екскурзии / Екскурзии - Будва

Майски празници 2018 в Черна гора полет от Варна

Номер на оферта

/

213474

Дати & цени

Цената включва

Чартърен полет Варна - Дубровник - Варна
Летищни такси (Съгласно промените в чл. 80 от Закон за туризма в цената са включени летищни такси - 40 евро на човек)
Изпращане на летище Варна от представител на агенцията
Трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки в хотел по избор, на съответната база изхранване
Багаж до 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 години на ЗАД "Алианц България".

Цената не включва

Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
Туристическа градска такса (ще се заплаща в България при доплащането на дължимата сума)
Разходи от личен характер
Допълнителни екскурзии (ще се заявяват в България и заплащат в Черна гора)
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
За всички, които желаят да се възползват от застраховката „Отмяна на пътуване“, предлагаме 15 % отстъпка от тарифите на ЗАД „Алианц България“ АД.

Програма на пътуването

ОБЯВЕНИТЕ ЦЕНИ СА С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 29.12.2017

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА
PIMA APARTMENTS
Будва, Черна гора
от 308 €
DOLCE VITA 4*
Будва, Черна гора
от 321 €
GRBALJ HOTEL 3*
Будва, Черна гора
от 322 €
BUTUA RESIDENCE 4*
Будва, Черна гора
от 325 €
SLOVENSKA PLAZA 3+*
Будва, Черна гора
от 330 €
MOGREN HOTEL 3*
Будва, Черна гора
от 345 €
BRACERA HOTEL 4*
Будва, Черна гора
от 347 €
MARIJA HOTEL 3*
Будва, Черна гора
от 365 €
KADMO HOTEL 4*
Будва, Черна гора
от 375 €
ASTORIA HOTEL 4*
Будва, Черна гора
от 377 €
SAJO HOTEL 4*
Будва, Черна гора
от 378 €
ASTORIA BOUTIQUE HOTEL KOTOR 4*
Будва, Черна гора
от 433 €
MAJESTIC 4*
Будва, Черна гора
от 436 €

Първи ден 28.04.2018
Отпътуване от летище Варна в 10:00 ч. с директен чартърен полет до Дубровник. Пристигане на летище Дубровник в 10:40 ч. (местно време). Посрещане от местната фирма партьор и трансфер до избрания хотел. Свободно време или по желание туристическа програма в Стария град на Будва (доп. заплащане). Пешеходна обиколка на Старият град на Будва и разглеждане на църквата „Св. Троица“, катедралата „Св. Йоан“ и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св. Никола и цялата Будванска ривиера. Свободно време. Нощувка.

Втори ден 29.04.2018
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Дубровник (доп. заплащане). Дубровник е един от най-красивите и най-добре запазените средновековни средиземноморски градове, с богато културно и историческо наследство. Дубровник е изпълнен с живот през цялата година. Градът е под закрилата на ЮНЕСКО. Старият град е завършен през 13-ти век и е почти непроменен до наши дни. Зад градските стени на стария град цари удивителна атмосфера. Площадите и малките алеи, кафетата и баровете са изпълнени с хора, а чистите плажове и кристалните морски води, заобикалящи града, грабват посетителите с неустоим средиземноморски чар. Разглеждане на улица „Страдун“, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата „Св. Спас“, францисканския манастир и една от най-старите действащи аптеки в Европа, която е в експлоатация от 1391 г., Доминиканския манастир, градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата „Св. Влах“ (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Да се разходите из стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството, и архитектурата на тази изумителна страна. Връщане в хотела. Нощувка.

Трети ден 30.04.2018
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до най-южния фиорд - Бока Которска(доп. заплащане). Посещение на Котор - градът е един от обектите на световното културно наследство на ЮНЕСКО, като се отличава със старинното си пристанище и внушителните крепостни стени. Туристическа програма в Стария град и разглеждане на западната порта на градските стени, главния площад, часовниковата кула, византийския дворец и др.
Посещение на най-малкото и красиво градче в Которския залив - Пераст. Градчето, което векове наред играе на криеница с времето. Пераст е запазил средиземноморския си облик и аристократизъм в каменните вили покрай брега, в църквите, обвити в бръшлян, в прозорците с бели капаци и разцъфтели олеандри. Разходка в Пераст и по желание / при подходящи метеорологични условия / - разходка с лодка до острова Богородица от Скалата, най-голямата атракция на Пераст. На малкия остров се намира манастир, посветен на Дева Мария, към който функционира и музей. / плаване - около 5 минути до острова, цена на корабчето - 5 евро двупосочно с включена входна такса за музея към манастира /.
Връщане в хотела. Нощувка.

Четвърти ден 01.05.2018
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летище Дубровник. Полет за Варна в 12:00 ч. Пристигане на летище Варна в 14:40 ч.

Полетна информация:
Заминаване на дата: 28.04.2018 Варна: 10:00 - Дубровник: 10:40 (местно време)
Връщане на дата: 01.05.0218 Дубровник: 12:00 - Варна: 14:40
Авиокомпания: Bulgarian Air Charter
Тип самолет: MD82
Адрес на авиокомпанията: гр. София, ж.к Горубляне, ул. Павел Красов 35


елодневна екскурзия до Дубровник:


Цени: възрастен -45 евро , дете до 12 г.- 27 евро
Цената включва: Транспорт с автобус от хотела до Стария град на Дубровник и екскурзовод на български/руски език.
Цената не включва: Лични разходи, входни такси за посещаваните обекти.
Дубровник е един от най-красивите и най-добре запазените средновековни средиземноморски градове, с богато културно и историческо наследство. Дубровник е изпълнен с живот през цялата година. Градът е под закрилата на ЮНЕСКО. Старият град е завършен през 13-ти век и е почти непроменен до наши дни. Зад градските стени на стария град цари удивителна атмосфера. Площадите и малките алеи, кафетата и баровете са изпълнени с хора, а чистите плажове и кристалните морски води, заобикалящи града, грабват посетителите с неустоим средиземноморски чар.
Екскурзията започва със Стария град на Дубровник и разглеждане на улица „Страдун“, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата „Св. Спас“, францисканския манастир и аптеката, доминиканския манастир, градската часовникова кула, дубровнишката катедрала, църквата „Св. Влах“ (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Да се разходите из стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството, и архитектурата на тази изумителна страна. Свободно време в Дубровник.


Туристическа програма в Будва:

Цени: възрастен -15 евро , дете до 12 г.- 8 евро
Цената включва: Екскурзовод на руски, английски или черногорски език.
Цената не включва: Лични разходи, входни такси за посещаваните обекти.
Наричат Будва - принцесата на Черна гора. С над 3500 – годишна история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Будва е очарование, колорит, романтика! Тя е едно пленително място, което се запечатва трайно в сърцето на всеки с красивата си крайбрежна алея, нежния бриз на Адриатическо море и със сгушения в центъра на Будва - стар град, зад чиито крепостни стени криволичат малки, тесни улички, водещи до приятни малки кафенета и ресторанти (коноби), магазинчета, галерии и площадчета с ценни паметници от различни средиземноморски култури.
Екскурзията включва посение на Старият град на Будва и разглеждане на църквата „Св. Троица“, катедралата „Св. Йоан“ и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св. Никола и цялата Будванска ривиера.

Целоднeвна екскурзия до залива Бока Которска:

Цени: възрастен - 25 евро , дете до 12 г.- 15 евро
Цената включва: Транспорт с автобус от хотела до Котор и Пераст и екскурзовод на български/руски език.
Цената не включва: Лични разходи, входни такси за посещаваните обекти.
Бока Которска е уникален природен обект, който ще ви остави без дъх. Великолепният контраст на синьото море и стръмни планини прави залива един от най-красивите фиорди в света. Но Бока Которска не е само фантастична природа и атрактивна туристическа дестинация. Наричат Котор още невесттата на на Адриатика, заради пленителната красота на това място. От 1979 г. Котор е включен в Списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, благодарение на своите културни, исторически и архитектурни ценности. Екскурзията включва посещение на Стария град, морския музей и много други сакрални и граждански сгради.

Пераст е най-малкото красиво градче в Которския залив, където ще имате възможност да посетите дворци, крепости и музеи, построени в бароков стил. Пераст е град с силно изразено венецианско влияние. В близост до града се намират 2 малки острова: Свети Георги и Богородица на Скалата. До стровите се стига с лодка. На остров Свети Георги има църква със същото име, датираща от 12-ти век и гробището Пераст, това е причината, поради която на острова също се нарича и Остров на мъртвите. Островът Богородица на скалата е изкуствено построен през 1630 г. от жителите на Пераст остров и е с големина от 3000 кв. м. Той е изграден от стари кораби и камъни, струпани около канара. Според легендата, рибари от Пераст открили чудотворна икона на Богородица с младинеца на тази скалата, която еизползвана за основа на острова и където е построена една от най-пищните църкви в ортодоксалния свят. Изграждането на острова и църквата продължава повече от два века.

Тагове

Оферти - Черна гора |  Оферти - Будва |  Екскурзии - Черна гора |  Екскурзии - Будва |  Оферти от Варна - Черна гора |  Оферти от Варна - Будва

Избрани оферти