Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубровник

Майски празници 2018 в Дубровник с полет от Варна на 28.04.2018 с 3 нощувки

Номер на оферта

/

213476

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети с директен чартърен полет Варна - Дубровник - Варна
3 нощувки в хотел по избор, на съответната база изхранване
Летищни такси (Съгласно промените в чл. 80 от Закон за туризма в цената са включени летищни такси - 40 евро на човек)
Багаж до 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен
Изпращане на летище Варна от представител на агенцията
Трансфер летище - хотел - летище
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 години на ЗАД "Алианц България".

Цената не включва

Цената не включва:
Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
Туристическа градска такса - ~ 1-2 евро/вечер/човек - заплаща се предварително от България при доплащането или на място, в зависимост от политиката на хотела.
Разходи от личен характер
Допълнителни екскурзии (заявяват се и се заплащат предварително в България)
Входни такси за посещаваните обекти
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 69 години - 10 лв.
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 години до 79 години - 20 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
Допълнителни екскурзии:
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по - късно от 20 дни преди отпътуване;
При записване на място в Хърватия, продажните цени на екскурзиите са с 25 % по-високи от обявените в момента;
Допълнителните екскурзии посочени в програмата по дни не са твърдо фиксирани и могат да подлежът на разместване;
Минимален брой за осъществяване на всяка допълнителна екскурзия е 35 записани;
В случай на недостатъчен брой записани за осъществяване на дадена екскурзия, заплатените суми ще бъдат възстановени не по-късно от 7 дни след приключване на пътуването;

Програма на пътуването

ОБЯВЕНИТЕ ЦЕНИ СА С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 29.12.2017

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА
MAESTRAL ADRIATIC 2*
Дубровник, Хърватия
от 294 €
MAESTRAL VIS 3*
Дубровник, Хърватия
от 310 €
MAESTRAL KOMODOR 3*
Дубровник, Хърватия
от 320 €
HOTEL ZAGREB 3*
Дубровник, Хърватия
от 326 €
MAESTRAL SPLENDID 3*
Дубровник, Хърватия
от 341 €
HOTEL NEPTUN 4*
Дубровник, Хърватия
от 351 €
HOTEL TIRENA 3*
Дубровник, Хърватия
от 354 €
GRAND HOTEL PARK 4*
Дубровник, Хърватия
от 361 €
MAESTRAL UVALA 4*
Дубровник, Хърватия
от 364 €
HOTEL ARISTON 5*
Дубровник, Хърватия
от 365 €
HOTEL MORE 5*
Дубровник, Хърватия
от 369 €
HOTEL ROYAL BLUE 5*
Дубровник, Хърватия
от 374 €
VALAMAR CLUB DUBROVNIK 3*
Дубровник, Хърватия
от 376 €
HOTEL LERO 4*
Дубровник, Хърватия
от 378 €
VALAMAR ARGOSY 4*
Дубровник, Хърватия
от 398 €
HOTEL ROYAL PRINCESS 5*
Дубровник, Хърватия
от 431 €
BOUTIQUE HOTEL KAZBEK 5*
Дубровник, Хърватия
от 432 €
VALAMAR LACROMA DUBROVNIK 4*
Дубровник, Хърватия
от 438 €
VALAMAR PRESIDENT 5*
Дубровник, Хърватия
от 445 €
HOTEL PUCIC PALACE 5*
Дубровник, Хърватия
от 690 €
Първи ден 28.04.2018
Отпътуване от летище Варна в 10:00 ч. с директен чартърен полет до Дубровник. Пристигане на летище Дубровник в 10:40 ч. (местно време). Посрещане от местната фирма партьор и трансфер до избрания хотел. Свободно време или по желание туристическа програма в Стария град на Дубровник (доп. заплащане). Разглеждане на улица „Страдун“, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата „Св. Спас“, францисканския манастир и аптеката, доминиканския манастир, градската часовникова кула, дубровнишката катедрала, църквата „Св. Влах“ (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Да се разходите из стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството, и архитектурата на тази изумителна страна. Свободно време в Дубровник. Нощувка.
Втори ден 29.04.2018
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Котор и Будва в Черна Гора (доп. заплащане). Разглеждане на Котор - градът и природния район около него са включени в списъка на Юнеско. Туристическа програма в Стария град и разглеждане на западната порта на градските стени, главния площад, часовниковата кула, византийския дворец и др. Отпътуване за Будванска ривиера и известния черногорски курорт Будва. Свободно време в Старият град на Будва и разглеждане на църквата „Св. Троица“, катедралата „Св. Йоан“ и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св. Никола и цялата будванска ривиера. Връщане в Дубровник. Нощувка.
Трети ден 30.04.2018
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до остров Корчула. В 08:00 ч. отпътуване за остров Корчула- петия по големина остров в Хърватска, със стария град и родно място на Марко Поло. Попътно кратка разходка в Стон с възможност за посещение на крепостните стени - най-дългото единично крепостно съоръжение в света след Великата Китайска стена. Тук се намират и солници от средните векове, които работят и днес по същия метод за извличане на сол. Продължаване към Оребич. Пътуване с корабче до остров Корчула. Пешеходна разходка с лицензиран екскурзовод в стария град на Корчула, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сред многобройните любопитни обекти в града може да се види и родната къща на прочутия пътешественик Марко Поло. Около 14:30 ч. връщане с ферибот на континента и посещение на Винарна Матушко на полуостров Пелешац с дегустация на 5 напитки, между които е най- качественото червено вино в Хърватска – Dingash. След дегустацията се продължава за град Мали Стон, разположен между Крепостните стени. Известен е с мидената ферма, в която ке отглеждат 2 вида миди: мушули или черни миди и стриди. По желание възможност да дегустирате стриди, които се ядат живи. Връщане в Дубровник вечерта. Нощувка
Четвърти ден 01.05.2018
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летище Дубровник. Полет за Варна в 12:00 ч. Пристигане на летище Варна в 14:40 ч.
Полетни детайли:
Заминаване на дата: 28.04.2018 Варна: 10:00 - Дубровник: 10:40 (местно време)
Връщане на дата: 01.05.0218 Дубровник: 12:00 - Варна: 14:40
Авиокомпания: Bulgarian Air Charter
Тип самолет: MD82
Адрес на авиокомпанията: гр. София, ж.к Горубляне, ул. Павел Красов 35


Целодневна екскурзия до Котор и Будва в Черна Гора


Цени: възрастен: 40 евро; дете до 2.99 г. - безплатно, дете 3 - 12.99 - 25 евро
Цената включва: Транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български/руски език в Будва, фериботни такси и билети.
Цената не включва: Лични разходи, входни такси за посещаваните обекти.
Укрепения стар град на Котор e разположен в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен. В тесните му улички човек може да се изгуби, сред лабиринт от романтични кафенета и ресторанти, скрити в древните площади. Котор е включен в Списъка на ЮНЕСКО, заради старото си средиземноморско пристанище и впечатляващата градска стена, ограждаща града. Очарователната, колоритна и многолика, Будва успява да удиви всеки, който вижда с душата си и умее да скъта всяко пленително местенце в сърцето си. Романтичното будванско крайбрежие, безкрайната крайбрежна алея, сгушения в история и прекрасни паметници Стар град, адриатическия полъх и отрупаните с портокали дръвчета са само част от чара на Черногорската принцеса Будва.

Сити тур на Дубровник
ИзпращанеИзпращанеИзпращане

Цени: възрастен: 20 евро; дете до 2.99 г. - безплатно, дете 3 - 12.99 - 15 евро
Цената включва: Транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български/руски език.
Цената не включва: Лични разходи, входни такси за посещаваните обекти.
Заобиколен от близо двукилометрови крепостни стени и пазещ живи спомени за минало величие, Дубровник е от тези градове, които знаят как да очароват своите посетители. Една от най-разпознаваемите забележителности е Старият град, където човек с удоволствие би се изгубил, сред безброй тесни улички и площади, средновековни църкви и красиви сгради със запазена автентична архитектура. Сърцето на Дубровник несъмнено е главната улица Страдун, осеяна с магазини и романтични ресторанти, в края на която гордо се извисява часовниковата кула от XV век - един от символите на града.
Целодневна екскурзия до остров Корчула


Цени: възрастен: 35 eвро; дете до 2.99 г. - безплатно, дете 3 - 12.99 - 30 евро
Цената включва: Транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български/руски език, корабче Оребич-Корчула-Оребич, посещение на Винарна Матушко с включена дегустация на 5 вида напитки.
Цената не включва: лични разходи, входни такси за посещаваните обекти, дегустация във фермата за миди.
Остров Корчула – прекрасен, слънчев остров в Адриатическо море, разположен край бреговете на хърватската област Далмация. Стария град Корчула е чудесен пример за средновековен далматински град, известен със старата си част, запазена от средновековието, с много исторически сгради – катедрали, дворци, църкви и кули. Смята се, че Марко Поло е роден точно тук в една от кулите. В центъра на града се намира катедралата „Сан Марко“, изключителен пример за готическа архитектура, както и хазна разположена в абатство, датиращо от 14 век.
Условия за ранно записване:
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати.
Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Дубровник |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Дубровник |  Майски празници - Хърватия |  Майски празници - Дубровник

Избрани оферти