Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тасос

Майски празници 2019 на остров ТАСОС

Номер на оферта

/

229360

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус;
2 нощувки с 2 закуски в хотел „Marti resort” http://marti-resort-thassos.com/gallery/;
2 вечери;
Пeшoходна обиколка на град Кавала;
Посещение на древното селище Филипи;
Посещение на град Драма;
Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 5000 евро;
Пътни и фериботни такси;
Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
Панорамна обиколка на острова и пешеходна обиколка на Лименас – 10 евро, деца до 12 год. – 7 евро;
Доплащане за единично настаняване – 110 лева;
Доплащане за гарантирани първи места в автобуса до 3-та седалка – 30 лева на човек;
Входни такси и разходи от личен характер. Крепостната стена на Кавала - 2 евро; селището Филипи - 3 евро./Всички входни такси се заплащат на място в обекта/;
Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 3 лева.
Традиционна гръцка вечеря в таверна с жива музика и програма- 25 евро
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)
Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 туристи.

Програма на пътуването

ПРОГРАМА:

1-ви ден/04.05.2019/: Отпътуване от София, паркинг пред национален стадион „В.Левски” в 7:00 часа по маршрут София – Гоце Делчев – ДрамаКавала. Преминаване на граничните пунктове Илинден и Ексохи. По път кратка почивка за фотопауза и посещение на древното селище “Филипи” – античен град, основан от Филип Македонски, известен с това, че там през 42 година пр. Хр. в историческа битка Октавиан Август и Марк Антоний побеждават убийците на Гай Юлий Цезар - Брут и Касийл Пристигане в Кавала. Кавала е древен град и едно от най-красивите пристанища на Егейско море. Основан от колонисти от остров Тасос през VI в.пр.Хр. През времето града се е разраствал и в момента е най-голямото пристанище в областта. Пешеходна туристическа обиколка на стария град: Църквата “Св. Богородица”, Пристанището, Паметника и къщата на Мохамед Али, Аквадукта, Крепостната стена. Свободно време в Кавала. Отпътуване за Керамоти и от там с ферибот за остров Тасос. Настаняване в хотел “Marti resort”Скала Сотирис . Вечеря в хотела. Нощувка.

2-ри ден/05.05.2019/: Закуска. Свободен ден в Тасос или *По желание панорамна обиколка на острова с автобус. Разглеждане и разходка по колоритната чаршия с множество сувенирни магазини на втория по големина град Лименария. Посещение на магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия ” Ирис”. Посещение на женския манастир “Св.Архангел”, Алики – залива на сирените, разходка из древните криволичещи улички на старата столица Панагия, които ще ви отведат стотици години назад във времето. Белоснежни къщи с каменни покриви и характерни балкони и с естествени извори на чиста планинска вода. Основни забележителности са църквата "Панагия", в която се съхранява личното знаме на крал Ричард Лъвското сърце. Пешеходен тур на град Лименас, столицата на острова - военното пристанище, светилището на Посейдон,агората, амфитеатъра, архелогическия музей, Атина Палада. Свободно време в Лименас. Късния след обяд връщане в хотела. Свободнно време. Вечеря в хотела. *По желание след вечеря – посещение на близка таверна с жива музика. Нощувка.

3-ти ден/06.05.2019/: Закуска. Отпътуване от хотела. Около обяд – кратка почивка и посещение на град Драма.Заобиколена от планински върхове и само на 35 километра от Егейско море, Драма се намира в континенталната част на Гърция, известна с прекрасната си природа. Градът буквално е построен върху вода откъдето произлиза и името му. Места и стотиците й притоци създават чудни лабиринти от искряща вода, по склоновете на планините се катерят уханни гори, сред които брезa и смърч – уникални за Гърция. Десетки пещери примамват с мистичните си тайни, а реките спират своя бяг в няколко язовира. Фото пауза при изворите на Св.Варвара. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

HOTEL MARTI RESORT – SKALA SOTIRAS
Marti Resort е семеен хотел в Скала Сотирос и разполага с частна плажна зона и градина. Хотела се намира на 1 км между Скала Сотирос и Скала Калирахис, което дава възможност за разходка и до двете пеш. Стаите са просторни, чисти, с тераси и всекидневно почистване. Към комплекса има и малък басейн. Има денонощна рецепция и ресторант. Хотела предлага изглед към градината и открит басейн. Всеки ден на място се сервира закуска на шведска маса. Има и малка детска площадка.
Помещенията за настаняване са с кът за сядане и плоско-екранен телевизор със сателитни канали. Стаите в Marti Resort включват безплатен WiFi и самостоятелна баня с душ и безплатни тоалетни принадлежности. Във всяка стая са на разположение също бюро и електрическа кана.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Тасос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Тасос |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Тасос

Избрани оферти