Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Майски празници - Москва и Санкт Петербург

Номер на оферта

/

189155

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет за полет на Аерофлот София – Москва - С. Петербург- София с вкл. лет. такси
- летищни такси 128 € (251 лв.)към 09.02.2017 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
- 3 нощувки със закуска в хотел BW Вега станд. стаи/ Делта Измайлово 4* в стаи бизн.прем.
- 4 нощувки със закуска в хотел Горный 4* в С. Петербург в стандартни стаи
- 2 обяда в С. Петербург
- 2 обяда в Москва
- билет за високоскоростен влак Сапсан Москва – С. Петербург
- трансфери
- описаната програма с лицензиран екскурзовод на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- медицинска застраховка ( с покритие 50000 € )

Цената не включва

стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България и 1 цв.снимка паспортен формат
- лични разходи




Необходим брой за осъществяване на екскурзията : 40 туристи.
В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

Хотели по програмата:
В Москва:
Хотел Best Western Vega 4*
Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл, а до него и известен базар за сувенири.
До хотелския комплекс - ст.м. Партизанская, до Червения площад директна линия – 12-15 мин. на метро.
В Санкт Петербург:
Хотел Горный 4*
Разположен на Василиевски остров, в престижен район, метростанция: Приморская, 2 спирки до центъра. Нов, много добър хотелски комплекс, комфортни стаи. Настаняването е в стандартни двойни стаи.

Условия за резервация :
Депозит – 35%
Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване
Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34 до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
• По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

Майски празници - Москва и Санкт Петербург

Период на пътуването: 04-11 май 2017

04 май Излитане от София Терминал 2 в 12.30ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15.35ч.-посрещане, трансфер до хотел BW Vega / Delta Izmaylovo 4*. Настаняване.По желание самостоятелно разглеждане на Измайловски Кремъл и прочутия базар за сувенири. Нощувка.

05 май Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва : Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител –
символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа).
Обяд в ресторант в града.
Екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. (3часа)
Връщане в хотела. Нощувка.

06 май Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата- Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства.(5 часа)
Обяд в ресторант в града.
Екскурзия на български език в Кусково – „летния рай” на известния дворянски род Шереметиеви. Разглеждане на Двореца с автентично запазено обзавеждане от 18 век, Парка, създаден по подобие на градините на френския Версай, Грота – с изящна украса от цветно стъкло, раковини, скулптури в стил руски барок (4часа).Връщане в хотела.Нощувка.

07 май Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до Ленинградската гара за луксозен високоскоростен влак Сапсан до Санкт Петербург (4 ч.- скорост до 250 км/ч).
Посрещане на Московската гара в С. Петербург и трансфер до хотел Горный 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.

08 май Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански събор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.
Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор.
Обяд в ресторант в града.
Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в С. Петербург. (продължителност на програмата ок. 11 часа). Нощувка

09 май Закуска. День Победы !
Свободен ден за самостоятелно посещение на Военния парад, Безсмъртния полк и всички тържества в Деня на Победата. Възможност да се усети уникалната празнична атмосфера в един от Градовете- герои от Великата Отечествена война. Нощувка.

10 май Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка.
Обяд в ресторант в града.
Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали.(ок. 10часа). Трансфер до хотела. Нощувка.

11 май Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Пулково за полет С.Петербург – Москва в 05,10ч. Пристигане в Москва в 06,25. Полет МоскваСофия в 08,20 – пристигане 11,35


Цена на човек в двойна ста я- 2181 лв

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Майски празници - Русия |  Майски празници - Москва

Избрани оферти