Начало / Екскурзии / Екскурзии - Халкидики

Майски празници - Уикенд в Халкидики за 24-ти май

Номер на оферта

/

229381

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с лицензиран туристически автобус;
2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери в хотел “Toroni Blue Sea” 4* http://www.toronibluesea.com/hotel-toroni-halkidiki/index.php/bg/;
Панорамна обиколка на град Солун;
Посещение на Вергина /входната такса се заплаща отделно/;
Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 5000 евро на човек;
Пътни и магистрални такси;
Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
Целодневен Круиз до Атонските манастири - 25 евро, дете 6-12 год. – 15 евро, дете под 6 години – безплатно.
Входни такси и разходи от личен характер:
Входна такса в гробниците във Вергина – 8 евро за група над 20 човека, при по-малка бройка входна такса – 12 евро, непълнолетни лица до 18 год. – безплатно, лица над 65 год. – 50 % намаление, журналисти с карти – безплатно.
Входна такса във Музея в Бялата кула – 8 евро възрастен, непълнолетни лица до 18 год. – безплатно, лица над 65 год. – 50 % намаление, журналисти с карти – безплатно.
Туроператорът не носи отговорност за промяна на входните такси, заплащани на място в обектите.
Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 3 лева
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

Програма на пътуването

ПРОГРАМА:

1–ви ден : - Отпътуване от София, в 06:30 часа от от паркинга пред национален стадион „В.Левски” по маршрут по маршрут София-Кулата-Промахонас –Солун -Халкидики /полуостров Ситония/. Пристигане в Солун, втория по големина град в Гърция, преди обяд. Панорамна туристическа обиколка на града с автобус със слизане на следните обекти: Бялата кула, Крепостната стена и кулата Тригониу, църквата Свети Димитър. Свободно време за музеи, пазар или разходка в Солун. Отпътуване за полуостров Ситония, Халкидики. Настаняване в курортното селище Торони в хотел “Toroni blue Sea” 4*. Торони е популярно е курортно селище в Северна Гърция, разположено в югозападния край на полуостров Ситония. Селото е наследник на голям античен град, един от най-важните халкидически градове в Античността. Според гръцката митология Тороне е жена на Протей, син на Посейдон. Днес селцето е прекрасно място за семейна почивка. Подобно на Вурвуру то няма обособен център, а хотелите и таверните са разположени по крайбрежието в близост до плажа и морето. В района има следи от праисторически неолитни селища на третото хилядолетие пр. Хр. В миналото е било важен град, който е секъл монети, било е превземано от спартанците, атиняните и римляните, но крепостните стени са унищожени по време на османското нашествие през 19 век. При археологически разкопки близо до селото е открито и гробище от Желязната ера със 134 гробници. Днес в Торони могат да се видят останки от стената, от замък и от малък християнски храм.Залива между ръкавите Касандра и Ситония носи неговото име и се нарича Торонейски залив. Вечеря в хотела. Нощувка.

2-ри ден: - Закуска. Свободен ден в курорта или *Програма по желание –Круиз Атонски манастири. Програмата е целодневна и отплаването е от Ормос Панагиaс –пристанище на вторият халкидически ръкав. Ще имате възможност да видите от кораба 8 манастира, разположени по източния бряг на Света Гора, величественият връх Атон, както и живопистното пристанище Уранополи на третия халкидически ръкав, където ще акостираме за почивка и разходка. На връщане екипажът на кораба е подготвил развлекателна програма за нашите туристи. Връщане на пристанището около 17:30 часа. В хотела – около 18:30 часа. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден : - Закуска. Отпътуване за Вергина, един от най-значимите археологически обекти в Северна Гърция. Пристигане във Вергина около обяд. Посещение на Кралските гробници, свързани с името на един от великите владетели на Македония Филип II. Най-значимите гробниците са открити във Вергина, известни като царските гробници oт IV век пр. Хр. Намерени са в така наречената Голяма могила. Разкопките на това място са провеждани от гръцкия археолог Манолис Андроникос през 1977 г. и 1978 г. Той открива две кралски гробници - на Филип II Македонски и на дете, като се смята, че това дете е било сина на Алексанър Велики - Александър IV.Днес в гробницата могат да се видят предмети, които са намерени по време на разкопките - съдове, които са били използвани от Филип II Македонски и от Александър IV, златен венец, златна погребална урна с изображение на 16-лъчево слънце, , в която са се съхранявали костите на царя, царски бойни доспехи, амфори за вино и много други ценни археологически находки. Свободно време за обяд. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Хотел “Toroni Blue Sea” 4*
Toroni Blue Sea хотел е добър избор за икономична спокойна почивка на брега на морето, предлагайки добро качество за цената си. Хотелът се състои от ниски сгради с озеленени общи части и външен басеин, само на 50 метра от плажа. Хотелът е перфектното място за всички, които искат да видят Античния град Торони, да си организират пътуване до Атон или да отидат на риболов в залива Торонеос.
Toroni Blue Sea е разположен на самия бряг на морето, непосредствено до плажа на тихото и спокойно селце Торони, в близост до центъра. Удобствата на хотела включват: ресторант с традиционна гръцка кухня, спа, шведска и турска сауна, зала за масажи, фитнес зала, ежедневно почистване на стаите, безплатен WiFi интернет във фоайето, паркинг, басейн и бар на басейна и супермаркет. От бара на басейна можете да се насладите на моменти на тишина и спокойствие и красиви залези.
Toroni Blue Sea е комплекс с две крила разположени в амфитеатрална форма около басейна и разполага с 85 помещения. Всички стаи са проектирани да имат гледка към басейна и морето (само четири стаи са с изглед към градината). В хотел Toroni Blue Sea ще намерите механа Stergios, която е отворена от рано сутринта до полунощ.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Халкидики |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Халкидики |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Халкидики

Избрани оферти