Начало / Екскурзии / Екскурзии - Солун

Майски празници – екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала

Номер на оферта

/

222684

Дати & цени

Цената включва

* транспорт с лицензиран комфортен автобус – климатик, минибар и TV
* туристическа програма в Солун, Кавала
* 2 нощувки в студио в Аспровалта с климатик, телевизор и хладилник /включени в цената/
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* придружител от агенцията по време на цялото пътуване

Цената не включва

* екскурзия до Пещерата Ангитис – 25 лв с включена входна такса за пещерата при минимум 20 души
* Входни такси за туристическите обекти
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 6 лв., за лица над 65 г.- 12 лв
* Разходи от личен характер
* Празничен обяд – 15 евро / 30 лв при минимум 20 човека

Примерно меню за Празничен обяд
Гръцка салата /домати, краставици, чушки, маслини, фета сирене, лук, риган /
Основно ястие: печено Агнешко с картофи на фурна и зеленчуци / при минимум 20 човека/ , рибно или пилешко блюдо
Десерт
Включена 1 напитка по избор: чаша бяло/червено вино, чаша узо или чаша ципуро

Програма на пътуването

1 ден: Отпътуване от София в 7.30 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – ДупницаСанданскиКулата - Солун. Пристигане в Солун около обяд. Туристическа програма в града: Бялата кула – символ на Солун, построена от Сюлейман Великолепни и служила през вековете като отбранителна кула и затвор, а днес музей; паметника на Александър Македонски, по-известен като Александър Велики – един от най-великите пълководци в историята; Археологическия музей, комплекса Галериус, Агората; църквата “Св. Димитър” – най-голямата православна църква в Солун, където се намират мощите на Свети Димитър – покровителя на града; Ротондата- храм, посветен на Непобедимото Слънце, покровителя на Диоклециан и Галерий; главният площад „Аристотел“- на който са разположени най-известните солунски хотели, множество магазини и приятни кафенета; крайбрежният булевард на „Победата” и прочутата Солунска митница и др.. Свободно време за самостоятелно разглеждане, шопинг или обяд. Следобяд отпътуване за Аспровалта около 16:00 ч.. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден: По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Пещерата Ангитис. Фотопауза при Лъвът на Амфиполис - най-големият и емблематичен археологически паметник на Амфиполис и пазител на древната гробница. Продължаваме към пещерата, която била проход и подслон на хора и животни през различните епохи. Човешкото присъствие в пещерата е от праисторически времена. До днес са изследвани около 12 км. От 2000-та година, откакто е отворена пещерата, посетителят може да се наслаждава на първите 500 метра на този уникален феномен, разположен над реката. В декора на пещерата доминират бели и червени фигури на сталактити в различни форми. Изключително интересна е "Залата на колелото", която днес е свързана с основната част на пещерата с дълъг коридор и дължи името си на голямото хидравлично колело с диаметър 8 м., което е покривало нуждите за вода и за напояване в региона още от времето на османската империя. Впечатляващ е и сводестият отвор, откъдето бликват със сила водите в долината, създавайки хладен оазис с дъбове, тополи и върби около пещерата. Среща се изобилие от риби, прилепи и някои по-големи бозайници, като видри и южноамерикански гризачи. Завръщане в Аспровалта. По желание към 14.00 ч. Празничен обяд в един от най-добрите ресторанти в центъра на града /срещу допълнително заплащане/. Свободно време. Нощувка.

3 ден: Сутринта отпътуване за Кавала в 10:00 ч.. Туристическа програма: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г. на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд и разходка. Ранния следобед отпътуване за България около 14:30 ч.. Кратка спирка за пазаруване в гръцкия магазин ’’Цинцарис’’. Пристигане в София вечерта на площад Руски паметник.
Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на
туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Солун |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Солун |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Солун

Избрани оферти