Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санторини

Майски празници на о.САНТОРИНИ-АТИНА, от СОФИЯ и ПЛОВДИВ - 4 нощувки

Номер на оферта

/

220732

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с луксозен автобус
- Водач през цялото време на пътуването
- Една нощувка със закуска в Атина хотел 3***( хотел Oscar, Best Western Candia, Balasca или подобен )
- Три нощувки със закуски на о-в Санторини – селището Камари, хотел Levante Beach 3*** или подобен http://www.levante.gr/
- Фериботни билети и пристанищни такси
- Екскурзоводско обслужване
- Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 65 години на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД

Цената не включва

- Такси за вход в музеи, билети за градски транспорт и пр.
- Допълнителни екскурзии описани по – долу в програмата
- Панорамна обиколка в Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език 10 евро
- Гръцка Вечер с традиционни танци с програма и жива музика 30 евро – богато меню и неограничено количество на местно вино
- Доплащане за единична стая 130 лева
- Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица от 65 до 79 години – 10 лева.

Програма на пътуването

Остров Санторини - Атина
автобус от София и Пловдив

4 нощувки със закуски в хотел Levante Beach Santorini ( на брега на морето със собствен плаж )

Цена на човек в двойна стая: 489 лв.


Програма
Първи ден
Отпътуване от Пловдив в 22:00 ч., от София в 24:00 от ст.”Васил Левски „. Преминаване на гръцко - българската граница. Нощен преход.

Втори ден: Пристигане в Атина. Настаняване в хотела. В 14.00 Панорамна обиколка на Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език: Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. Разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най- богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея “Бенаки” - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Отпътуване с ферибот за остров Санторини в 07.25 ч. Пристигане на пристанището в Тира около 15.00 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободен ден за плаж и запознаване с курорта Камари. Вечерта по желание организирана разходка до град Имеровигли, най-високата точка на калдерата, за едно незабравимо изживяване, където ще имате възможност да се насладите на спиращият дъха залез. Тръгва се в 17:30 часа, продължителност около 3 часа. Връщане в Камари. По желание посещение на гръцка традиционна таверна с жива музика, програма и танци. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Свободен ден за плаж или еднодневен обиколен тур на острова. При тази екскурзия ще посетите столицата Тира и градовете Ия, Фиростефани, Акротири и Пиргос, както и една забележителностите на острова – Червения Плаж. Наблюдаване залеза на слънцето в град Ия – една от най-големите атракции на острова. Изкачване на острова с магаре, една незабравима атракцията. Връщане в хотела. Продължителност 8 часа. Нощувка.

Пети ден
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия с корабче до застиналия Вулкан Неа Камени и горещите извори. За екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки, слънчеви очила и шапка. /продължителност 4 ч./. Връщане в хотела. Свободно време. Следобед по желание посещение на Музей на Виното и нощна Фира. Продължителност около 4 часа. Връщане в Камари. Свободно време. Нощувка.

Шести ден
Закуска. Свободно време за плаж и разходка. Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23.25 ч. Нощен преход до България. Пристигане в София, Пловдив.


Допълнителни екскурзии
Екскурзия до Вулкана и горещите извори
През 1400 пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулкански кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
Продължителност: 3 ч.
Цена: 28 EUR/14 евро за дете до 12 години - с включени фериботни и трансфер до и от пристанището. Входна такса за Вулкана 2.5 евро се заплаща на място.

Еднодневен обиколен тур на Санторини:
При тази екскурзия ще посетите градовете: столицата Тира, Ия, Фиростефани, както и старата столица на острова град Пиргос. Червения плаж – една от големите атракции на Санторини. Над скалистия бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция. Това е най-големият град на острова – Тира. Ия се намира в най - северната част на острова. Оттук можете да наблюдавате световно известният залез на Санторини, който е една от големите атракции на острова.
Продължителност: 8 ч.
Цена: 20 EUR / 10 евро за дете до 12 години

Екскурзия до Имеровигли, най – високата точка на Калдерата, за посрещане на спиращият дъха залез.
Този град, заедно със столицата Фира и градовете Фиростефани и Ия, е разположен на Калдерата на острова, със застиваща гледка към вулкана и Егейско Море. Това, което го отличава от останалите градове е, че са намира на най – високата точка на Калдерата и е притегателна сила за много туристи, които искат да се насладят на незабравимия залез на острова на по чаша местно вино.
Цена 8 евро на човек

Посещение на винарна – музей и нощна Фира
Ще посетим най – старата и прочута винарска изба на острова, която предлага специфични вина. Освен интересната беседа и дегустацията ще може да си закупите бутилка вино от специалната селекция – чудесен сувенир от Санторини. Винарната е известна и с факта, че посетителите имат възможност да научат повече историята винопроизводството на острова. Музей на виното - единствения в света подземен музей на виното е разположен на 8 метра под земята и има формата на лабиринт. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини, от 1660 година до 1970 година.
Музеят е създаден от любовта и желанието, от традицията да се произвежда вино, която я има и до днес.
За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 години здрава работа с търпение и настойчивост. Финансирането е станало изцяло от семейството на собствениците. Музеят е бил създаден с ръчен труд, без помоща на тежки машини, тъй като пространството не го позволява. Било е много тясно и тавана е бил много нисък.
Всички инструменти и машини, които ще видите в музея са автентични и редки експонати. Машините, които са работили за миналите поколения, са останали да витаят в пространството.
В музея всички експонати са подредени хронологично. Стадиите на винопроизводството, както и всички машини са в хронологичен ред. Редките експонати от машини и инструменти за винопроизводство, ще върнат посетителя в минала епоха, като обиколката ще приключи в кабинета на създателя на винарната Григориос Куцоянопулос, с всичките му лични вещи и специално бюрото му от 1870 година.
Накрая посетителя ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на три от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки един гост на винарната взима със себе си впечатления от миналото, от гръцко-цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен ВИНО. След това се отправяме към столицата Фира, която вечер с многобройните светлини е още по-внушителна. Свободно време за разходка и за посрещане на залеза.
Цена: 15 евро с включен билет за Музея на Виното

* Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Санторини |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Санторини |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Санторини

Избрани оферти