Начало / Екскурзии / Екскурзии - Корфу

Майски празници на остров Корфу 2019

Номер на оферта

/

229369

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с лицензиран туристически автобус;
3 нощувки, 3 закуски, 3 обяда и 3 вечери на база All inclusive с включени напитки в хотел “Panorama” 3* http://cyprotel-corfu-panorama.corfu.hotels-corfu.com/en/#rooms;
БОНУС: Посещение на светилището Додона /без включена входна такса/;
БОНУС: Автобусна разходка до курорта Рода;
БОНУС: Посещение на Канала на любовта;
Медицинска застраховка - асистанс, лимит на застраховката 5000 евро;
Пътни и магистрални такси;
Фериботни такси в двете посоки;
Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
Целодневна Екскурзия Корфу-град, двореца „Ахилеон“, Канони и Мишия остров с местен екскурзовод – 25 евро на човек; деца до 12 години – 20 евро;
Полудневна екскурзия до Палеокастрица – 10 евро възрастен, 7 евро дете до 12 год.;
Входни такси и разходи от личен характер. Входна такса в Ахилеон – 7 евро за възрастен и 3,50 евро за дете до 12 години – при група от 20 човека. /Всички входни такси се заплащат на място в обекта/;
Разходка с лодка до Сините пещери на Палеокастрица – 8 евро на човек /осъществява се само при добри метеорологични условия/;
Разходка с лодка до Мишия остров – 5 евро на човек;
Плаване с корабче с прозрачно дъно „Калипсо Стар“ - 15 евро за възрастен, 11 евро за дете до 12 години;
Входната такса в Додони – 4 евро възрастен, 2 едво деца до 12 год.;
Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 5 лева;
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)
За осъществяване на допълнителните екскурзии са необходими минимум 20 туриста. Допълнителни мероприятия с кораб и лодка се осъществяват само при подходящи метеорологични условия.

Програма на пътуването

ПРОГРАМА:

1–ви ден /02.05./: - Отпътуване от София, в 23:00 часа от паркинга пред национален стадион „В.Левски” по маршрут София-Кулата-Солун-Верия-Янина-Игуменица /около 630 км/. Нощен преход.

2–ри ден /03.05./: - Пристигане в сутрешните часове в Додони за посещение на светилището Зевс Додона- най-стария и втори по значимост оракул в древна Гърция. Жриците му правели прорицания под свещен дъб, слушайки шумоленето на листата му. Херодот разказва, че прорицателското изкуство в Додона е сходно с това в Тива в Древен Египет. Днес на мястото са запазени много светилища на древно-гръцките богове, както и един от най-големите и стари амфитеатъри, побирал в античността 16 000 зрители. Отпътуване за Игуменица и отплаване с ферибот за остров Корфу /Керкира/, 2-рият по големина от красивите йонийски острови, наричан още „Островът на нимфите”/около 2 часа/. Както всеки гръцки остров, и този е свързан с древногръцката митология, и по-точно с поредното похождение на Посейдон. Той бил влюбен в Керкира, дъщеря на речния бог Азоп и нимфата Менопа. С помощта на Зевс Посейдон я отвлича и я завежда на безименния дотогава остров. В израз на любовта си той кръщава острова на нейно име. Корфу има богата история, за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Владян е от римляните, Византия, Венеция, Франция, Англия.През годините всички управници са оставили по нещо от забележителната архитектура на острова, прочут най-вече със запазените венециански крепости на главния град. Корфу става гръцко владение едва през 1864 година и един от най-посещаваните гръцки острови по всяко време на годината. Пристигане в Корфу-град, столицата на острова. Трансфер до курортното селище Сидари и настаняване в хотел „Panorama” 3* Градчето Сидари е известна дестинация за много туристи. Канала на любовта всъщност е красив плаж ,творение на вятъра и морето, които с течение на времето са създали уникален пейзаж с ефирна красота. Китното градче влиза в класацията на Топ десет на най-красивите плажове и гледки към морето в света. Водите на Канала впечатляват с кристалната си чистота. Името „Канал на любовта” произлиза от една легенда, която гласи, че двойките, които плуват от единия до другия му край, ще останал влюбени завинаги. Освен с красивата природа Сидари е известен с богатия си социален и нощен живот, множество таверни, барове, магазини. Предлагат се и разнообразни водни спортове на плажа – водни ски, водни колела и други. Програма Allinclusive в хотела, започва с обяд. Свободно време за почивка, плаж и запознаване с околността.Късния след обяд БОНУС: Разходка с автобус до селцето Рода, симпатично традиционно гръцко рибарско селце с множество магазини, заведения и интересна местна архитектура. Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

3-ти ден /04.05./: - Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или *по желание – Целодвенна екскурзия до столицата Корфу, лятната резиденция на императрица Сиси „Ахилеон“, Канони с Мишия остров и Панагия Влахерна и корабчето „Калипсо Стар“. В 9:00 часа отпътуване за селцето Гастури и посещение на „Ахилеон” – лятната резиденция, построена през 1892 година от австро-унгарската императрица Елизабет фон Вителбах /Сиси/, съпруга на император Франц Йосиф, по-късно придобита и от германският кайзер Вилхелм II. Не по-малко красиви са градините на двореца, богато украсени със скулпторни творби, много зеленина и живописна гледка към морето. Връщане в Корфу-град. Кратка спирка за почивка и фотопауза на Канони. От него се открива прекрасна гледка към един от символите на града – манастира „Панагия Влахерна” и малкото островче „Понтикониси” – Мишият остров. Пешеходна разходка около площад Спианада и разглеждане на главните забележителности – Старата венецианска крепост, естакадата Листон с железните фенери, дворецът „Св.св. Георги и Михаил”, някога резиденция на английският губернатор и по-късно лятна резиденция на гръцките крале – днес е приютил единственият по рода си Музей на азиатското изкуство, църквата “Св.Спиридон”-покровител на града и острова, Павилиона на Мейтланд и други. Свободно време в града. /За този ден обяда за групата ще бъде предоставен под формата на сух пакет, тъй като програмата е целодневна и няма възможност за прибиране до хотела за обяд./Късния след обяд – възможност за плаване с корабче с прозрачно дъно „Калипсо Стар“ /тура трае около 1 час/.Прибиране в хотела в Сидари, свободно време преди вечеря за почивка и All inclusive програма. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден /05.05./:- Закуска. Свободно време или *Програма по желание –Полудневна екскурзия до Палеокастрица. В превод името Палеокастрица означава „Старата крепост” и археолозите смятат, че това е омировият град Феакия. Палео, както го наричат островитяните е една великолепна смесица от живи и ярки цветове и девствена природа. Тук ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия на Йонийско море. Пейзажът комбинира синьо-зелени води и живописни заливи, причудливи отвесни скали, с маслинови, лимонови и кипарисови градини. Това е само малка част от панорамите, които ще ви завладеят. Посещение на манастира „Панагия”от XVII век, който е построен върху останките на по-ранен такъв. Извисява се на висок хълм, разкриващ живописна гледка към безкрайната морска шир и синия хоризонт. Най ценното му притежание е чудотворната икона на Дева Мария от XII век и невероятно красивата фреска на тавана „ дървото на живота”, поради което манастира се среща често и под името „Зоодоху Пиги” – извор на живот. Легендата разказва, че Девата е спасила манастира при едно от най-страшните пиратски нападения, превръщайки кораба им в скален къс, който може да се види от наблюдателната площадка. При подходящо време може да се направи разходка с лодка до невероятните Сини пещери и в заливчетата около Палеокастрица. Посещение на фабрика за производство на прочутите ликьори и сладка от „Кум куат” – рядък вид малки портокалчета, които виреят само на острова и са пренесени от Китай. Името им означава „златен плод” и от тях се приготвят разнообразни ликьори, сладка, мармелади и плодове-гласе. Кратка безплатна презентация и дегустация на продуктите на фабриката.Връщане в хотела за обяд. След обяд свободно време за плаж, разходка и посещение на Канала на любовта – Канал д’ Амур, намиращ се на пешеходно разстояние от хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден /06.05./: - Ранна закуска. Отпътуване за Корфу-град и плаване до Игуменица с ферибот /около 2 часа/. Следва пътуване от Игуменица до София /дневен преход с няколко почивки/, при което ще можете да се полюбувате на красивите Епирски планини и прекрасната панорама по новата магистрала Егнатия. Пристигане в София вечерта.

Hotel “PANORAMA” 3* –Sidari
Хотелът се намира на 10 минути пеша от плажа на Сидари. Курортното градче, е известно с Канала на любовта – красив плаж с причудливи каменни форми. В хотела за гостите функционират външен плувен басейн, ресторант, бар на басейна.
Климатизираните стаи на Panorama, с изглед към Йонийско море, разполагат с балкони, и са обзаведени с дървени мебели. Всяка стая е оборудвана със сателитна телевизия, мини хладилник, електрическа кана и сейф. Самостоятелните бани са със сешоар.
В ресторанта на хотела се сервират закуска, обяд и вечеря на шведска маса, с местни и международни ястия. Барът край басейна предлага екзотични коктейли и леки ястия до вечерта.
Гостите могат да релаксират край басейна, а по-активните да се възползват от фитнес залата, тенис корта или съоръженията за тенис на маса.
Местни магазини, барове и ресторанти има само на няколко минути пеша. На място има безплатен собствен паркинг.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Корфу |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Корфу

Избрани оферти