Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санторини

Майски празници на остров Санторини -

Номер на оферта

/

215148

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - остров Санторини - София за директен чартърен полет на авиокомпания "Ellinair" с включени летищни такси
Ръчен багаж до 5 кг и чекиран багаж до 15 кг
Трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел на остров Санторини
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България.

Цената не включва

Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасия (при подходящо време)
Панорамна обиколка на острова с посещение на Иа за наблюдаване на залеза (при подходящо време)
Входна такса за кратера на вулкана на о-в Неа Камени (2,5 EUR)
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
Градски транспорт
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!);

Програма на пътуването

СофияСанториниСофия
Настаняване в няколко хотела по избор :
Anthea Villas
Kalimera hotel
Okeanis Beach
Mediterranean Beach
New Haroula
RK Beach hotel
Finikia memories hotel
Majestic
El Greco hotel
Santorini Palace
Aressana Spa Hotel & Suites
Kalisti Hotel and Suites
Ден 1
СофияСанторини
Събиране на летище София за директен чартърен полет за о-в Санторини. Кацане на летището на о-в Санторини. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 2
Санторини
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия с корабче (около 6 ч.): посещение на остров Неа Камени, където може да се изкачите до кратера на все още действащия вулкан; пауза за плуване в залив около остров Палеа Камени; посещение на Тирасия – красив остров с традиционната цикладска атмосфера, където има възможност за плаж или посещение на главния град Манолас, който може да бъде достигнат пеш или на магаре – традиционен начин на придвижване на Санторини. Нощувка.

Ден 3
Санторини
70 km
Закуска. Свободно време. По желание и предварителна заявка - панорамна обиколка на острова и посещение на Иа за наблюдаване на залеза (при подходящо време): Пиргос – селище, изградено по склона на планината пророк Илия с къщи, подредени стъпаловидно около останките от венецианска крепост. Отпътуване за Фира – столицата на Санторини. Пешеходна разходка във Фира: двете катедрали – православна и католическа, Доминиканският манастир. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора. Посещение на Имеровигли – традиционно цикладско селище, изградено по ръба на вулканичния кратер, наричано „терасата на Егейско море“ поради прекрасната гледка, която се разкрива към калдерата. Иа - най-известното селище на острова със свободно време за посрещане на "най-красивия залез в света" (при подходящо време). Връщане в хотела след залез слънце. Нощувка.

Ден 4
СанториниСофия
Закуска. Свободно време. Напускане стаите на хотела до 12:00 ч. Трансфер до летището. Полет за София. Пристигане на летище София.ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.2017г. „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
17

Допълнителна информация

Полезна информация
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Деца до 1.99г. заплащат 50 лв., като не ползват седалка в самолета и в автобуса по време на трансферите. Децата не ползват допълнително легло - ползват бебешка кошарка или са настанени на леглото на родителите си!
Примерно полетно разписание: София - Санторини 13:50 - 15:40; Санторини - София 15:00 - 16:40. Посочените часове са в местни времена. Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
Резервации: депозит при резервация - 35% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
Анулации: от деня, следващ деня на записването до 31 ден преди датата на заминаване - 35% от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
При анулиране на екскурзия под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % парична глоба.
Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Доплащания
Панорамна обиколка на острова и посещение на Иа за наблюдаване на залеза (при подходящо време) - при минимум 10 туристи
от 35.00 лв. до 70.00 лв.
Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасиа (без включена входна такса за кратера) - при подходящо време - при минимум 10 туристи
от 40.00 лв. до 80.00 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0.00 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
0.00 лв.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Санторини |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Санторини |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Санторини

Избрани оферти