Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

Майски празници в Дубай с директен полет на flydubai

Номер на оферта

/

192750

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Дубай – София с flydubai
Летищни такси
Трансфери летище – хотел – летище
- 4 нощувки със закуска в хотел SOMEWHERE HOTEL TECOM 4*
- Обзорна екскурзия на Дубай с екскурзовод на български език
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
- Представител на ТА по време на целия престой
- Включен багаж 20 кг. на човек + 7 кг. ръчен багаж и храна на борда

Цената не включва

- Допълнителните екскурзии
- Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - заплаща се лично от туриста при напускане хотела и се таксува на стая на вечер както следва - 4.50 USD за хотели 4*.

Програма на пътуването

Майски празници в Дубай
3-7 май (4 нощувки)

ПРОГРАМА
Първи ден:
Излитане от летище София с директен полет на flydubai в 15.50 часа. Кацане на летище Дубай в 21.35 часа и трансфер до хотел SOMEWHERE HOTEL TECOM 4*(около 40 - 50 минути). Настаняване. Нощувка.

Втори ден:
След закуска в хотела ще имате възможност в рамките на няколко часа да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население по време на Панорамна обиколка на емирството на български език. Ще посетим Дубайския исторически музей с фигури, където е показано цялото развитие на Дубай от времето на бедуините, ловците на бисери и пиратите от Персийския залив до съвременния мегаполис. Пътувайки по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Екскурзията ще завърши в Дубай Мол.

Опция: Бурж Халифа – наблюдателна площадка “At the Top” (85.00 евро)
Наблюдателната площадка “At The Top” се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна, почти 360-градусова панорама към града. При ясно време се виждат дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой, както трансфер от хотела до Burj Khalifa и обратно.

Опция: Модерен 5* круиз с вечеря по Дубай Марина (65.00 евро)
Двучасов круиз на традиционно арабско корабче. Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на Дубай! Ще останете впечатлени от пищно осветените небостъргачи на Дубай Марина, яхтеното пристанище, Dubai Marina Mall, множеството 5-звездни хотели с интересна архитектура и Палмата Джумейра. Цената включва трансфер до корабчето, вечеря и безалкохолни напитки.

Трети ден:
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Опция: Цветните градини – “Miracle Gardens” - (60 евро)
Цветни килими и многобройни арки насред пустинята! Няма да може да отделите сетива от феерията и аромата на милионите цъфтящи цветя, аранжирани в разнообразни спиращи дъха форми, простиращи се на длъж и на шир около вас. При всяко следващо връщане тук подредбата и нюансите са различни. Тези вълшебни градини са създадени от човешка ръка на площ от 72 000 кв.м. и са дом на 45 милиона растения.

Опция: Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря (55.00 евро)
Уникално, романтично и приключенско! Позволете на прекрасната мека бяла светлина на лунните лъчи да падне върху лицето Ви по време на вълшебните моменти в пустинята след залез слънце с настъпването на нощта... Ще спрете за фото-пауза, за да си направите снимки сред неподправената красота на арабската пустиня, да запечатате камилите в тяхната естествена среда и да съхраните гледката на великолепния залез. Спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни ще се отправите към бедуински лагер, където ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна, да се премените в арабски дрехи или да пушите наргиле. Вечерята ще бъде барбекю. Безалкохолните напитки, кафето, чаят и минералната вода са без лимит, а за десерт ще опитате арабски сладкиши, приготвени на място, докато чакате. Кръшна танцьорка ще завърши това необикновено пътешествие с истински арабски танц. Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Опция: Екскурзия до Абу Даби (65.00 евро)
Абу Даби е ултрамодерен град, наричан още Манхатън на Близкия изток, а също и “най-зеленият град” в региона с обилната си зеленина и красиви паркове и градини. По време на екскурзията ще видите най-забележителните сгради, архитектурата на които е доста по-различна от тези в Дубай. Ще бъдете очаровани от Бялата джамия „Шейх Зайед” – най-голямата в ОАЕ и една от най-големите в света с капацитет 40 000 души (фото-стоп отвън и влизане в джамията при възможност), както и от впечатляващия хотел с вид на замък Emirates Palace, който по лукс и разкош конкурира Бурж ал Араб 7* в Дубай (фото-стоп отвън). Ще посетите Heritage village – комплекс, в който можете да видите различни арабски занаяти, модел за напоителна система, използвана в миналото и да си купите сувенири.
Опция: Посещение на Ferrari World в Абу Даби (165.00 евро)
Нощувка.

Пети ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище. Полет за България в 10.50 часа с flydubai. Кацане на летище София в 14.35 часа.

Специална оферта за записване до 10 април -10%
459 евро на човек, настанен в двойна стая

Хотел SOMEWHERE HOTEL TECOM 4* - http://somewhere-hotels.com/tecom-home/
Somewhere Tecom предлага много удобно разположение в района Tecom - на 5 минути от търговския център Mall of the Emirates. Той предлага климатизирани стаи. В хотела има целогодишен открит басейн и тераса за слънчеви бани, както и бар. Всички стаи разполагат с кът за сядане с плоскоекранен телевизор и бюро. Стаите разполагат също с минибар и електрическа кана с безплатен чай и кафе.
Рецепцията работи денонощно.
Търговският център Ibn Battuta Mall е на 8 километра, а търговският комплекс Shopping Mall Galleria - на 14 километра.

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  Майски празници - Дубай (ОАЕ) |  Майски празници - Дубай

Избрани оферти