Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Майски празници в Дуръс - перлата на албанската Адриатика от ПЛОВДИВ

Номер на оферта

/

189422

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран и комфортен автобус;
Гранични такси за Албания, магистрални такси и паркинги;
3 нощувки със 3 закуски и 3 вечери в хотел Вила Палма 4* или подобен www.hotelpalma.al/
Посещение на Елбасан;
Екскурзоводско обслужване по маршрута;

Цената не включва

Целодневна екскурзия до Дуръс, Круя и Тирана – 30лв;
Целодневна екскурзия до Берат и Фиер(Аполония)-25лв;
Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма;
Медицинска застраховка за лица до 65г -2лв на ден; за лица над 65г. – 3 лв;

Програма на пътуването

Цена 345 лв.

ПРОГРАМА:

Ден 1: 29.04.2017г.
ПловдивСофияСкопиеТетово – Струга – Дуръс

Отпътуване от Пловдив в 04:00ч и от София в 06:00ч по маршрут СофияСкопиеТетово – Струга – Дуръс. Почивка в Струга и време за обяд. Привечер пристигане на Адриатическото крайбрежие и ривиерата на град Дуръс и настаняване в хотел в курортната част на града. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: 30.04.2017г.
Дуръс – Круя – ТиранаДуръс

Закуска. Туристическа програма по желание:
Целодневна екскурзия с местен екскурзовод, която включва:
Пешеходна обиколка на Дуръс – вторият по големина град и най-голямото пристанище в Албания, наследник на древногръцката колония от VІІ в. пр.н.е. – Епидамн, в който могат да се видят следите от древната история: римският амфитеатър от ІІ в., един от най-големите на Балканския полуостров, останките от византийската крепост с венецианската кула, експозициите в Археологическия и Историческия музей. Градът се слави и с прекрасните си плажове край изумрудените води на Адриатическо море.
Оптътуване за Круя - старинен град, родно място на националния герой Скендерберг. От кацналата на планинския хълм крепост може да се обхване с поглед цялата околност до морето и Тирана. Освен Исторически, в крепостта има и Етнографски музей, уреден в старинна къща от ХVІІІ в. Към крепостта води покрита с калдъръм улица – старата чаршия, в която животът никога не е прекъсвал.
Отпътуване за Тирана. Столица и най-голям град на Албания, който посреща гости от цял свят със своите дружелюбни хора, вкусна храна, добре съхранена природа и приятна атмосфера. Един от символите на града несъмнено е паметникът на националния герой на Албания – Скендербег. До него са забележителната със стенописите си джамия Етем бей (ХVІІІ в.) и часовниковата кула (ХІХ в.), които мирно си съжителстват с правителствените и обществени сгради от по-късни времена – Операта, Националния исторически музей и др. Вече е възможно за всеки да се поразходи в някога затворения само за комунистическия елит квартал Блоку – най-привлекателното място за младежите със своите кафенета, магазини, ресторанти и нощни клубове.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: 01.05.2017г.
ДуръсАполонияБерат

Закуска. Свободно време. Туристическа програма по желание:/минимум 25 човека/ - целодневна екскурзия, която включва:
Посещения на Берат (до ХІХ в. – Белград) е град-музей, съхранил цял комплекс от старинни къщи, чиито многобройни прозорци отразяват слънцето и небето – затова го наричат „градът с хилядите прозорци”. Около града живописно се вие реката Осъм, а на хълма над него се виждат останките от старата крепост, зад чиито стени все още живеят хора в къщи от ХІІІ в. Запазени са няколко средновековни църкви, в една от които е уреден музей на иконите.
Древният град Аполония - построена в VІ в. пр.н.е. на хълм над морето, близо до тогавашното корито на река Вьоса. Аполония е имала пристанище за 100 кораба и към нея е водело едно от разклоненията на Виа Егнатия. Цицерон я описва като голям и важен град. В 45 – 44 г. пр.н.е. в този известен център на елинистичната култура Октавиан Август учи изкуства и риторика. Останките на града са открити в ХVІІІ в, но разкопките продължават. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: 02.05.2017г.
Дуръс – през ЕлбасанОхридСкопие - София

Закуска. Отпътуване в 09.00ч. през Елбасан, Охрид, Скопие. Два часа престой в Охрид. Отпътуване от Охрид за София през Скопие. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

Допълнителна информация

Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
Необходими документи - лична карта или международен паспорт;
За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходима нотариално заверена декларация /копие и оригинал/;
Агенцията си запазва правото да промени; последователността на изпълнение на програмата;

Забележка:

Посочените цени са калкулирани при минимум 35 души. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цената на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
Депозит в размер на 30% от пакетната цена и доплащане 14 дни преди отпътуването, освен ако не е упоменато друго в зависимост от конкретната програма;
Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Майски празници - Албания |  Майски празници - Дуръс

Избрани оферти