Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ниш

Майски празници в Ниш+Етно винарна,Темски и Суковски манастири

Номер на оферта

/

219276

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
* транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
* 2 нощувки със закуска и 1 вечеря на 5.05.2018 хотел 'Crystal ice'''3*
* екскурзоводско обслужване по целия маршрут
* БОНУС екскурзия до Темски манастир
* БОНУС разглеждане на Суковски манастир

Цената не включва

Цената не включва
• Медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро за ЗК "УНИКА ЖИВОТ"АД за лица до 65 ненавършени години - 4лв; от 65 до 70г - 8лв; над 70г - 12лв;
• * посещение на винарна Малча – 15 лв. (при мин. зписани 15 туриста)
* празнична вечеря със жива музика на 6.05.2018 и неограничени алкохолни и безалкохолни местни напитки в ресторанта на хотела -40 лв.

Програма на пътуването

Ако още се чудите къде да отидете за Майките празници, замисляли ли сте да отскочите до съседите? Не, не в съседния вход, а в Сърбия...
Както ни е добре известно, сърбите обичат да празнуват,и всичко е съпътствано с много музика, танци и, разбира се, ракия. Нали все нещо трябва да стопля телата и душите на празнуващите... По традиция жителите на сръбските градове избират компанията на приятелите си и уюта на местните ресторанти.

Това, което като нищо може да ви се случи в Сърбия е да се озовете на най-забавния купон, на който някога сте били и то съвсем неочаквано, дори и без да познавате никого. Сръбското гостоприемство е пословично. Жителите на Ниш са готови да споделят празничната трапеза, ракията и настроението си с всекиго.

І Ден 5.05.2018
Отпътуване от София по маршрут София- Калотина-Пирот-Ниш. Пристигане в Пирот.Посещение на центъра на града със старата крепост “Калето”,реновирания централен площад, градския пазар, от който можете да закупите продукти от местните производители – кашкавал, сирене, дюлева ракия, различни видове месни продукти и много други.Отпътуване за Ниш и настаняване в хотел 3*.Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела . Нощувка.

ІІ Ден 6.05.2018
Закуска . Пешеходна разходка в Ниш-третия по големина град в Сърбия,наричан „Портата между Изтока и Запада“,и разглеждане площада на Освобождението с паметникът на Освободителите,Нишката крепост от 18 век-най-добре запазаната турска военна крепост на Балканите, историческата „Челе кула“ с черепите на убитите сръбски войници след битката при Чегар 1809 г., като доказателство за мощта на османската империя и др.
По желание и предварителна заявка - посещение на винарна "Малча" край Ниш, разглеждане на етнографския комплекс и дегустация на местни вина.
Свободно време. Празнична вечеря с богато меню, жива музика и местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит. Нощувка.

ІІI Ден 7.05.2018
Закуска. Oтпътуване за Темски манастир,,Свети Георги”, обект под защитата на ЮНЕСКО. Това е женски православен манастир, намиращ се на левия бряг на река Темщица. Съществуващият днес комплекс вероятно е строен през XVI век и съгласно ктиторския надпис централните му части са изографисани през 1576 г. Темски манастир е известен с множество запазени надписи от XVII-XIX век. Един от тях отразява опустошаването на Чипровци през 1688 година, по време на Чипровското въстание.
Отпътуване за Суковски манастир „Успение Богородично“. Стар православен манастир в Западните покрайнини, намиращ се на десния бряг на река Ерма. Църквата, посветена на Успение Богородично, според вградените строителни надписи, е построена от майсторите Минчо и Гога, започната в 1857 и завършена в 1858 година. По преданието, това става благодарение на Сали бей (друговерeц) от гр. Пирот, който издига новата църква върху основите на по-стара в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана в 1869 година от Васил Попхристов от Самоков, за което свидетелства зографския надпис при входа. Най-забележителна е фреската на Св. Богоридица – Утешителка, изобразена с ангелски крила.
Отпътуване за София . Пристигане привечер.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Ниш |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Ниш |  Пролет 2024 - Сърбия |  Пролет 2024 - Ниш

Избрани оферти