Начало / Екскурзии / Екскурзии - Монтекатини Терме

Уикенд в Тоскана - спа почивка в Ambrosiano hotel 4*, Монтекатини Терме

Номер на оферта

/

188730

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет до Болония с Wizz Air;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 1 малък ръчен багаж с размери 40х30х20 см;
Трансфер летище – хотел – летище;
3 нощувки със закуски и вечери, с включени ? вино и вода, в Ambrosiano Hotel 4* или подобен в Монтекатини Терме;
Полудневна екскурзия до Флоренция;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
Представител на агенцията по време на пътуването;
Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Цената не включва

Полудневна екскурзия до Пиза: 60 лева на възрастен / 40 лева дете до 11.99г.
Посещение на галерия „Уфици“: 65 лева на възрастен / 30 лева деца до 11.99г. (резервациите се правят само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места);
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Програма на пътуването

УИКЕНД В ТОСКАНА

Тоскана е вдъхновение, любов и красота. Известна със своите чаровни малки градчета и китни средновековни селца, разположени по хълмовете – истинска радост за окото и душата. Тя привлича още с красиви плажове, културни турове с ренесансови шедьоври и разбира се – с безкрайните си лозя

Ambrosiano hotel 4*, Монтекатини Терме

http://www.ambrosianohotel.it/

Монтекатини Терме е един от най-известните курорти в Тоскана, известен с многобройните си минерални извори. Разположен между Флоренция и Пиза, той е идеална отправна точка за посещение на многобройните забележителбости на Тоскана. Комбинирайте спа с всички останали наслади на Тоскана, за да видите италианския регион в пълния му блясък!


4 дни/3 нощувки

ДАТИ И ПАКЕТНА ЦЕНА на човек, в двойна стая, на база закуска и вечеря с вино и вода и включени летищни такси - Ранни записвания до 12.08.2020 г.:

04.09 – 07.09.2020 г.: 878 лв.
18.09 – 21.09.2020 г.: 858 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН-1 / БолоняМонтекатини Терме: около 124 км / 1час 30 мин
Събиране на летище София, 2 часа преди полета. Отпътуване с директен полет на Wizz air до Болоня. Трансфер до Монтекатини терме около 1 час и 30 минути.
Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2 / Монтекатини ТермеФлоренция: около 65 км. / 50 мин
Закуска. Следва целодневна екскурзия до Флоренция, включена в цената. До столицата на Тоскана ще отидем с влак, само за около 50 мин.
Обиколен тур на Флоренция - пешеходна разходка на Флоренция, с екскурзовод на български език: Катедралата, кулата на Джото, площад Синьория, Статуята на Давид.
Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:
Галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език – срещу доплащане и при предварително записване от България или до изчерпване на наличните места.
Връщане с влака в Монтекатини Терме. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-3 / Монтекатини ТермеПиза: около 55 км. / 1.15 мин
Закуска. Следва целодневна екскурзия до Пиза, включена в цената. До този известна забележителност ще отидем с влак, само за около 1 час и 15 мин.
Полудневна екскурзия до Пиза, с екскурзовод на български език.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4 / Монтекатини ТермеБолоня: около 124 км / 1.30 мин
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време в Монтекатини Терме или самостоятелно посещение на Флоренция. Трансфер до летището за полет Болония – София.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

Hotel Ambrosiano 4*

Метоположение
Намира се в центъра на Монтекатини Терме, на 350 метра от жп гара Монтекатини, на 400 метра от площад Пиаца дел Пополо и енорията на Санта Мария Асунта и на 750 метра от парк Терма.

Стаи
Всички стаи са оборудвани с всички необходими удобства за нашите клиенти: централно отопление, климатик, LCD телевизор със сателитни канали, телефон, самостоятелна баня със сешоар.

Ресторант
Приветлив ресторант, разположен на партерния етаж. Традиционната тосканска кухня е много добре представена тук. Използват се пресни и натурални продукти, произведени в тази част на Италия. Различните местни блюда, както и интернационалната кухня, се съчетават идеално с добре познатите и типични тоскански вина. Винената листа ще задоволи и най-взискателните вкусове. При поискване се предлагат вегетариански, безглутенови и детски менюта.

Басейн
Закрит, отопляем басейн е отворен от 10:00 до 18:00 часа и е оборудван с хидромасажна зона и солариум (платена услуга). За достъп е задължително да се използва комплектът, предоставен от рецепцията и валиден за целия престой, на цена от 10.00 евро, включително хавлия, шапка и чехли.

Услуги
-Ресторант;
-Басейн;
-Безплатен интернет;
-Климатик;
-Сейф;
-Сешоар;
-Телевизор.

Допускат се домашни любимци, допълнителна такса от € 5,00 на ден.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
СофияБолоня – Петък 20:30 / 21:25 ч.(местно време)
БолоняСофия – Петък 21:55 / 00:45 ч.(местно време)
Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: 120 км. около 1.30 час в посока с 3*/4* автобус.

Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Предварителното записване и заплащане от България е препоръчително за всички екскурзии. На място резервации се приемат само в евро, до изчерпване на предварително заявените входни билети и местата във вече заявените автобуси. Екскурзиите се провеждат на български език. Минимален брой за провеждане на екскурзиите 20 човека.

Обиколен Тур на Флоренция
Включено в цената

Сутринта ще се отправим към Флоренция (пътуването се осъществява с влак – гарата е на 650 м./ 8 мин пеша), „столицата на Тоскана”, събрала пищна красота и многовековна история. Мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Забележителностите са безбройни, но все пак това е селекция на задължителните спирки по време на обиколката: Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красивите стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii ; и Статуята на Давид, създадена от Микеланджело в годините между 1501 и 1504 г.

Цената включва: двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер

-------

Полудневна екскурзия до Пиза
60 лева / 40 лева (деца 2 – 11,99 г.)

Посещение на един от най-известните италиански градове и едно от четирите основни исторически пристанища на страната. Заради приказно красивите си забележителности световно известният поет Габриеле Данунцио нарича града „ Полето на чудесата“. Градът съчетава в себе си невероятни съкровища от изкуството, историята и събития с международно значение. По време на обиколката ще видите: Площада на чудесата –наречен така в началото на ХХ век, който включва: Наклонената кула – един от символите на Италия. Строежа й започва през 1173 г. и почти веднага камбанарията се накланя, заради меката почва; Катедралата (Diomo) – известна с бронзовата си южна врата, с мозайката „Христос всемогъщ“, както и с амвона на Джовани Пизано; баптистерията, посветена на Св. Йоан Кръстител.

Цената включва: двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език

Цената не включва: разходи от личен характер.

-------

Посещение на Галерия “Уфици“
65 лева / 30 лева (деца 2 – 11, 99 г.)

Дворецът Уфици, в който се намира галерията, е построен от Джорджо Вазари по поръчка на херцог Козимо I Медичи с цел в него да бъдат събрани административните служби (uffizi) на Медичите.

В наши времена, галерия Уфиции е най-важната художествена галерия във Флоренция, Италия и музей на съвременна Европа, в който са показани уникални картини от различни епохи, забележителни скулптури от колекцията на Медичите и избрани италиански и европейски творби от XIII до XVIII в. Там са част от шедьоврите на Джото, Паоло Учело, Леонардо да Винчи, Микеланджело, едни от най-значимите творби в Уфици са тези на Алесандро Боричели и др.

Цената включва: входна такса и екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Монтекатини Терме |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Монтекатини Терме |  Уикенд почивка - Италия |  Уикенд почивка - Монтекатини Терме

Избрани оферти