Начало / Екскурзии / Екскурзии - Куала Лумпур

Малайзия & Сингапур - 10 дни / 7 нощувки

Номер на оферта

/

170270

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Доха- Куала Лумпур // Сингапур – Доха – София;
Самолетен билет Куала Лумпур – Сингапур;
Всички летищни такси;
Трансфери летище – хотел – летище в Куала Лумпур;
4 нощувки със закуски в Куала Лумпур;
Трансфери летище – хотел – летище в Сингапур;
3 нощувки със закуски в Сингапур;
Застраховка медицински разноски за 10 000 евро;

Цената не включва

Доплащане за всички описани в програмата екскурзии (по желание) € 449

Полудневен тур на Куала Лумпур
Вечерен тур на Куала Лумпур с вечеря и шоу
Полудневен тур до Путраджая
Вечерен тур до Куала Селангор с круиз и вечеря
Вечерен тур до остров Сентоса
Полудневен тур на Сингапур с ботаническата градина
Полудневен тур на парка на птиците;
Полудневен тур на зоологическата градина;

Програма на пътуването

Ден 1 Полет София – Доха– Куала Лумпур

Днес излитате с полет на Катарските авиолинии за Доха и се прекачвате на следващ за столицата на МалайзияКуала Лумпур.

Ден 2 Пристигане в Куала Лумпур

Посрещане на летището и трансфер до хотел 4*. Настаняване и нощувка.

Ден 3 Куала Лумпур& Светулките на Куала Селангор Закуска & Вечеря

Днес се отправите на първия вълнуващ тур, посветен изцяло на пищността на Куала Лумпур! Ще потънем в този кипящ от живот град, чиято динамика го нарежда сред най-бързо развиващите се столици в света. Куала Лумпур е средище на различни културни влияния и това е видно на всяка крачка. Вижте как в центъра се пресичат реките Кланг и Гомбаг, докато въздухът е наситен от аромат на подправки, носещ се от големия пазар. Разходката из него продължава с гледка на една от най-старите джамии в града – Масджид Джамек. Архитектурното й богатство ще Ви порази, преди да се отправите към огромния китайски квартал, запазил духа на златно-червените фенери и уличната храна. Куала Лумпур е огромен и жив град, който предлага много изненади.

След обяд Ви предлагаме нещо удивително. Към 16.00 ч. ще се отправим към Куала Селангор, едноименен център на провинцията в Малайзия. Вижте красотата на това крайбрежно градче, изпълнено с множество будки за улична храна, които Ви канят да опитате нови и нови вкусове. Една разходка из парка на Куала Селангор ще изпълни сетивата Ви с безкрайното зелено на пищни дървета и бавното течение на река Селангор. Очите се насищат от тези прелестни гледки, а когато падне нощта, стотици светулки ще затанцуват около вас, а вие ще плавате на круиз по реката, наслаждавайки се на вкусна вечеря и неповторима гледка. Връщане в Куала Лумпур късно вечерта.

Ден 4 Путраджая & Шоу Закуска

Свободен ден.

По желание:Само на 25 километра от Куала Лумпур се намира Путраджая. Град, създаден едва миналия век, който е биещото административно сърце на Малайзия. Със сигурност ще останете очаровани от архитектурният замисъл, видим така ясно в разпределението от сгради в Путраджая. Градчето се разпростира на 11 000 декара и е официално средище на премиерът на Малайзия. Една от най-големите туристически атракции Путраджая носи името „Град на градините”, защото е планиран и изпълнен с 13 различни градини. По-голямата част от това невероятно и уханно място е заета от безкрайното зелено на паркове и водни басейни. Връщане в Куала Лумпур и свободно време.

По желание:Денят ще завърши с малайзийска вечеря в ресторант с традиционни танци. Трансфер обратно до хотела и спокойна нощ в Куала Лумпур.

Ден 5 Малака Закуска

Свободен ден.

По желание: Екскурзия до старата столица – Малака. Ако сте заинтересувани от уникалната смесица от култури, съставляващи населението на Малайзия, няма по-добро спиране на пътуването си до полуострова от град Малака. Намира се по протежение на протока Малака, градът (известен също като Melaka) е част от световното наследство, който събира исторически постройки и колониална архитектура, датиращи от 15-и до 16-ти век.

Ден 6 Куала ЛумпурСингапурСентоса Закуска

Закуска и трансфер до летището за полет от Куала Лумпур до Сингапур. Добре дошли в Сингапур! Там ще Ви посрещне представител, който ще се погрижи за придвижването и настаняването Ви в хотел Furama Riverfront 4* или подобен. Свободно време за почивка и първи впечатления от града на Мерлиона.

По желание: Към 16 ч. се отправяте към пристанището за кратко пътуване с въжена линия до остров Сентоса – островът на развлеченията. Ще разгледате най-големият океанариум в югоизточна Азия с над 2500 вида животни и тунел от 85 метра. Ще видите и известната статуя на Мерлиона – символът на Сингапур – полулъв, полуриба. Ще направите разходка из острова с влакче, а накрая ще завършите по тъмно с холограмно шоу разказващо приказната история на този вълшебен град в светлини. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 7 Сингапур & парка на птиците Закуска

Днес ви предстои целодневна обиколка на града. ИметоСингапурпроизхождаотсанскрит, съставено е от думитесинга(„лъв“) ипура(„град“), и означава „Лъвов град“. При заселването през 7-8 век, тогавашното княжество получава иметоТемасек („Морски град“), но според легендата то скоро след това било сменено на „Лъвов град“. Причина за това била появата на морско чудовище наподобяващо лъв. „Мерлион“ — знакът на града, води от там своето начало. Сингапур се състои от 63 острова, в това число и главния остров. Поради малката си територия печеленето на земя в Сингапур е от жизнена важност. Необходимата за това почва бива набавяна от собствените хълмове, от морското дъно или бива закупена от съседните държави. По този начин територията на страната нараства от 581,5 km? през 1960 г. на 697,2 km? през 2003 г. Градът се намира почти на екватора, затова температурните колебания на климата са минимални. Средната температура през януари е с 1°C по-ниска от средната температура за юни. Днес ще разгледаме най-важните забележителности – Малка Индия, Китайския квартал, а следобед ще продължим с парка на птиците – едно уникално изживяване за любителите на пернатите животни. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 8 Сингапур – Зоологическа градина Закуска

По желание: Днес ще посетите най-голямата зоологическа градина в Азия изцяло в естествена среда. Може да присъствате на шоу със слонове или маймуни, или д

а гледате как се хранят. Може да се повозите и на влакчето, което минава през зоопарка.

Ден 9 Сингапур – Доха Закуска

Закуска. Свободен ден. Трансфер до летището и полет за Доха.

Ден 10 Доха – София

Връзка със следващ полет за София.

Допълнителна информация

За ранно записване и пълно плащане при потвърждаване на пътуването - 5%!

Тагове

Оферти - Малайзия |  Оферти - Куала Лумпур |  Екскурзии - Малайзия |  Екскурзии - Куала Лумпур |  Екзотична почивка 2024 - Малайзия |  Екзотична почивка 2024 - Куала Лумпур

Избрани оферти