Начало / Екскурзии / Екскурзии - Слима

"Фестивал на свещите" в Малта. Полупансион. ПОТВЪРДЕНА програма! 7 нощувки

Номер на оферта

/

227027

Дати & цени

Цената включва

1. Самолетен билет София – Малта – София с включен ръчен багаж до 10 кг
2. Tрансфер летище-хотел/хотел-летище;
3. Информационна среща с местен представител на агенцията.
4. 7 нощувки със закуски и вечери в хотел 4*;
5. Застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5000 евро.

Цената не включва

1. Разходи от личен характер, допълнително изхранване, бакшиши;
2. Градска такса 0.50 евро на човек, на ден, която се заплаща директно в хотела;
3. Застраховка „Отмяна на пътуване“
4. Допълнителен багаж: 1 брой чекиран багаж до 20 кг - 71 лв една посока, 137 лв двупосочно
5. Оскъпяване на застраховка "Помощ при пътуване" за лица над 64 г - 100%
6. Входни такси за обектите
7. Допълнителни екскурзии

Програма на пътуването

Хотели по програмата:
- Diplomat Hotel 4* http://www.diplomat.com.mt/
Хотел Diplomat е разположен на престижната крайморска алея Тауър Роуд в центъра на популярния град Слиема. Предлага плувен басейн на покрива си, а точно пред хотела минават автобусни линии към градовете Валета и Сейнт Джулианс.
Стаите в хотел Diplomat включват безплатен Wi-Fi интернет, сателитна телевизия, климатик и удобства за приготвяне на чай/кафе. Стаите предлагат страничен морски изглед.

ПРОГРАМА
ДЕН 1 :
Директен полет София-Малта с авиокомпания Уиз Еър. Излита в 13:50 ч., каца в 14:55ч. на Международното летище Малта. Трансфер от летището и настаняване в хотела.
Среща с местен представител на агенцията в хотела, който ще Ви информира за допълнителните екскурзии и други услуги.
Възможност да посетите фестивала на културата Notte Bianca - нощта на музеите във Валета. Ежегодното събитие е грандиозно тържество, по време на което държавните музеи отварят вратите си до късно през нощта, за да зарадват посетителите с изложби и театрални представления. Фестивалната нощ предлага най-доброто от музиката, театъра, визуалните и дигиталните изкуства.
Нощувка.

ДЕН 2 :
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия HERA VALLETTA - пътешествие с яхта около Малта (срещу доплащане). Предоставя Ви се прекрасна възможност да погледнете към малтийските брегове откъм морето и да се изкъпете в едно от най-красивите места – Синята лагуна на остров Комино. Включени са закуска, обяд и следобедна закуска. Нощувка.

ДЕН 3 :
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна 4-часова екскурзия „Валета – града на рицарите” (срещу доплащане). Екскурзия до столицата на МалтаВалета. Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати,откъдето започва разходката по старинните улици до градините Баракка, откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще посетите катедралата Св. Йоан Кръстител - храм, който е една от световните съкровищниците, и в който ще видите и две от картините на великия италиански художник Каравджио. Ще спрете и пред двореца на Великите Магистри, в който сега заседава парламента и се помещава канцеларията на Президента на Малта. Нощувка.

ДЕН 4 :
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна 4-часова екскурзия „Мдина – града на мълчанието“ (срещу доплащане). Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепосните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна. Разхождайки се из града ще посетите катедралата ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 4 века.Следващото място, което ще посетите е “ градчето на майсторите “ – Та Али. В занаятчийските работилници ще видите как изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро, стъкло и др. Както и традиционните за Малта златни и сребърни филиграни. Нощувка.

ДЕН 5 :
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна 4-часова екскурзия „Трите града - Малтийския юг“ (срещу доплащане). Посещение на трите древни града Сенглеа, Коспикуа, Виториоса. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. Това е мястото където през 1565 година Османската империя претърпява поражение, от което започва и упадъка и. Във Виториоса са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта. Нощувка.

ДЕН 6 :
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до остров Гозо (срещу доплащане). Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот. С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас. В началото на екскурзията ще посетите мегалитния храм Ggantja, една от първите обществени сгради построена от човека преди около 5 800 години. След това екскурзията продължава с посещението на мястото, където се намира пещерата на нимфата Калипсо. От тук се открива гледка към най-красивия пясъчен залив на малтийския архипелаг – Ramla Bay.

Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се пред старинната крепост “Цитаделата “ в центъра на столицата на ГозоРабат. Следобяд екскурзията продължава по старинните улици на столицата Рабат до базиликата Св. Георги.Екскурзията завършва с посещение на най-почитаното от малтийци място за религиозно поклонение – базиликата Та Pinu. По време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти. Нощувка.

ДЕН 7 :
Закуска. Свободно време за плаж и забавления.
Днес имате възможност да посетите Фестивалът "Биргу на свещи", който се провежда ежегодно в градчето Биргу, познато още и като Виториоза. Вечерно време уличното осветление се изключва и целият град е осветен единствено от светлината на свещи, за да се пресъздаде магическа атмосфера в средновековния град. Красотата на събитието привлича много гости, които могат да наблюдават исторически възстановки и да посетят изложби и концерти, както и да се насладят на местни и чуждестранни ястия.
Нощувка.

ДЕН 8 :
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до Международното летище Малта. Полет Малта-София, който излита в 15:30ч и каца в 18:20ч.


Цени за екскурзия със 7 нощувки:
ХОТЕЛ______________________ЦЕНА (ЛВ)
Diplomat Hotel 4*______________1220
закуска и вечеря

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
- 8 часова разходка с яхта на руски или английски език (с включени закуска, обяд и следобедна закуска) - € 55,00/човек
- екскурзия „Валета – града на рицарите”– € 44,00/човек
- екскурзия „Мдина – града на мълчанието”– € 36,00/човек
- екскурзия „Трите града - Малтийския юг“ - € 33,00/човек

Екскурзиите се провеждат на български език при записани минимум 10 туристи. В случая ако количеството участници е по-малко, те ще бъдат пренасочени към групи с руски/английски екскурзовод.

- Цената е валидна до изчерпване на контингентите по полетите и стаите в хотела. В този случай ще предложим алтернативни дати, хотел и/или цена;
- Възможни са размествания в реда на провеждане на допълнителните екскурзии, както и в часовете на полетите

Тагове

Оферти - Малта |  Оферти - Слима |  Екскурзии - Малта |  Екскурзии - Слима |  Есен 2023 - Малта |  Есен 2023 - Слима

Избрани оферти