Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маракеш

Мароко - 20.10.2020г.

Номер на оферта

/

228965

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет – директни полети с авиокомпании BH Air: София – Маракеш и „България Ер“ Малага – София с включени летищни такси и багаж (20кг чекиран и 7кг ръчен в салона на самолета);
*Трансфери с климатизиран автобус по програмата;
*6 нощувки със закуски и вечери в 4* хотели в Мароко;
*1 нощувка със закуска и вечеря в 4* хотел в Коста дел Сол;
*Посещение на градините на Жак Мажорел в Маракеш;
*Всички екскурзии в Мароко и Испания, без доплащанията за допълнителните мероприятия;
*Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване;
*Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗД „ЕВРОИНС”.

Цената не включва

*Обяди по време на пътуването – заплащат се на място (около 10 евро на човек);
*Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място;
*Бакшиши: 15 евро за целия престой, които се заплащат на място;
*Такса гориво при значителна промяна на цената на горивото. Обявява се при доплащането на пакета;
*Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „ЕВРОИНС”
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16лв
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Програма на пътуването

Мароко - От Имперските столици до загадките в Сахара и Андалусия - 20.10.2020г.

Маршрут: СофияМаракеш – Аит Бен Хадду – Уарзазат – Тингир – Ерфуд – Мерзуга – Фес – Миделт – Танжер – Тарифа – Коста дел Сол – МалагаСофия

Цена на човек в двойна стая:
20.10 - 27.10.2020г. - 1310 лв.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Програма:

1-ви ден София - Маракеш
Среща на летище София /Терминал 1/ с нашия представител в 13:30ч. (два часа преди полета). Регистрация за директен чартърен полет BGH 2001 СофияМаракеш на BH Air в 15:30ч. (продължителност на полета около 4:30ч.). Кацане на летище Маракеш в 18:00ч. Посрещане от Вашия професионален екскурзовод в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфер и настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Вечеря и нощувка.

2-ри ден Маракеш
Закуска. Туристическа обиколка на Маракеш. Ще се запознаете с топ забележителностите и исторически паметници на града. Градините Менара, където сред насаждения от маслинови дървета ще видите басейнът, създаден от династията на Алмохадите през XIIв. и напоен от каналите, идващи от високия Атлас. Ще се възхитите на андалусийските градини, наречени Парк на Лайла Хасна, намиращи се до джамията Кутубия. Ще видим джамията отвън /Koutoubia Mosque/ – най-голямата джамия в Маракеш и една от най-внушителните в Мароко и Магреба. Разходката ще продължи с посещение на Двореца Байя /Bahia Plalace/, построен по поръчка на емблематичния везир и регент на младия султан Абделазис – Ахмед Бен Моуса, където ще се насладите на изключителните образци на декорации от кедрово дърво, мозайки, мрамор и градини. Ще преминем през суковете, поразяващи с майсторски изработени стоки, след това ще достигнем до площад "Джема ел-Фна" /Jemaa el-Fnaa Square/ – туптящото сърце на Маракеш. Забуленият в тайнственост, най-обсъждан градски площад в света, е една от най-големите туристически атракции в Маракеш. Тук се събират дресьори на кобри и маймуни, акробати, търговци, танцьори... и целият площад оживява, а от разказвачите на приказки можете да научите невероятни истории. След като направим пауза със свободно време от 1 час на площада, ще продължим през лабиринтните улички на Медината. Ще посетим автентична берберска аптека, в която специализирани фармацевти и производители на натуралната козметика, типични местни подправки, различни видове кремове и билки ще ни запознаят с приложението на арганово олио, шафран, расалханут, арника, жен-шен, нежела, ментов чай... и ще можем да си купим желаните от нас продукти. Прибираме се до хотела за кратка почивка или обяд (по желание) и обяд за тези, които ще посетят вечерения спектакъл „Фантазия”. Екскурзията ни ще продължи с посещение на градината на Жак Мажорел (входна такса включена в цената). През 20-те години на миналия век френският художник Жак Мажорел засажда палми и постепенно създава изключително богата градина с флора от петте континента. Градините са изградени в типичен мавритански стил. След смъртта на Жак Мажорел, имението запада и вдовицата на художника решава да го продаде. Вилата “Оазис” и прилежащите ? градини стават собственост на Ив Сен Лоран и Пиер Берже. Те реставрират това място, което по волята на Мажорел, остава отворено за посетители. Днес тук има над 350 вида растения – кактуси, бананови дръвчета, бамбук, палми, папрати, лотоси и водна растителност. Връщане в хотела Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка.
Вечерта допълнително, по желание: посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната и демонстрация на конна езда (напитките се заплащат допълнително) – 55 евро (заявява се и се заплаща на място към екскурзовода).
Забележка: За тези, които се запишат за спектакъла, вечерята в хотела не се губи, а се заменя с обяд в същия ден.

3-ти ден Маракеш - Аит Бен Хадду - Уарзазат
Закуска и отпътуване за Уарзазат. Ще се отправим по пътя, през който са пътували в миналото кервани, с цел търговия и размяна на стока. Ще преминем през Висок Атлас и зоната Тизин Тишка (2260м надморска височина) в него, образувана от криволичещи пътища. Там ще можем да усетим духа на тази величествена и със специфични пейзажи планина, която, според гръцката митология, е именно титана Атлас (бащата на Хеспередитите), наказан от Зевс да крепи на раменете си небосвода и вкаменен от това, че поглежда главата на Горгоната, показана му от героят Персей. По пътя, спирка в Ксара Аит Бен Хадду, където ще имаме свободно време за обяд (по желание) и самостоятелна разходка. Този укрепен град се намира до брега на р. Мелха и възниква преди векове като място за защита и почивка на пътуващите кервани през Сахара и Атласките планини. Аит Бен Хадду е един от най-типичните примери за традиционна мароканска глинена архитектура, наречена „тапиал” и е изключително популярен като филмова площадка за заснемане на филми с ориенталска тематика. Тук са били заснети: Лорънс Арабски (1962г.), Исус от Назарет (1977г.), „Мумията” (1999г.), „Гладиатор” (2000г.) и много др. Пристигане в града на киното Уарзазат, наричан още „Вратата на Сахара”, където ще посетим първо Музеят на киното, в който ще видим декори и реквизити, използвани в различни филми, като „Клеопатра“, „Индиана Джоунс“, „Сахара“, „Аладин“ и много други.
Настаняване в хотел Le Riad 4* или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка.

4-ти ден Уарзазат – оазисът Тинхир - Ерфуд - Ерг Чеби (Сахара)
Закуска. Отпътуване към Ерфуд. Едно пътешествие изпълнено с оазиси и живописни пейзажи, преминаващо през пролома Тодра и оазиса Ел Джорф /El Jorf/, където палмовите дървета са в контраст с цветовете на сградите и пясъците на пустинята. Ще минем през величествените Каньони Тодра, където ще направим кратка пешеходна разходка в основата на тези високи и отвесни скали, наслаждавайки се на внушаващия пейзаж. След това ще спрем за обяд (не е включен в цената) в един от традиционните ресторанти, които ни предлага зоната.
Пристигане в лагера в пустинята. Ще се настаним и прекараме нощта в бунгалата на Auberge Kasbah Laila 4*, разположен в началото на дюните. Съветваме Ви предварително да сте си подготвили малък багаж за пустинята, а останалият да го оставите в автобуса, който ще бъде в лагера с нас. Ще имате възможност да се докоснете до тайните на пустинята и да се насладите на една прекрасна вечер и вечеря с типична мароканска храна, прекарвайки нощта в традиционна берберска обстановка. Ще усетите тишината на пустинята, която ще ви накара да настръхнете... Вечеря. Нощувка.
По желание: шофиране и приключения на открито с АТВ по дюните на Ерг Чеби, придружени от инструктор – срещу допълнително заплащане на място с продължителност 1 час. Цена на човек 55 евро (при минимум 10 човека).

5-ти ден Ерг Чеби (Сахара) - Ерфуд - Ал Рашидия - Миделт - Азру - Ифран - Фес
Сутринта по желание: Разходка с камили и посрещане на изгрева сред тайнствената, мистична и невероятно красива пустиня Сахара. След като се качим на камили, ще се разходим по едни от най-красивите дюни на Сахара, наслаждавайки се на този вълшебен и величествен пейзаж – заявява се и се заплаща на място. Цена: 18€ на човек (при минимум 10 човека).
След като се насладим на изгрева в пустинята и закусим, ще имате свободно време.
По желание: Екскурзия с джипове 4х4 (по 4 човека в джип) в дивата и автентична Сахара за 2 часа. Влизайки навътре в пустинята, ще се срещнем с фамилия номади, установили се далеч от цивилизацията и отседнали в хайми, заобиколени само от пясъци и камъни. Ще имаме възможност да видим и научим повече от първа ръка за техния начин на живот и препитание. След като разгадаем част от тайните на Сахара, ще продължим до старо изоставено от френски легион селище. Оттам ще се изкачим до мините, от които се е добивал алабастър, кохл и други минерали. Ще имаме възможноста да се насладим на автентичната Сахара близо до алжирската граница – заявява се и се заплаща на място. Цена 30€ на човек (при минимум 12 човека).
Отпътуване за Фес. По пътя ще направим спирка във фабрика за фосили в Ерфуд, в която се обработват различни видове камъни, мрамор и фосили, типични за района. В района има много каменоломни и дълбоки мини. Тази зона е била дъно на океан преди милиони години и поради тази причина се разкриват находища на мрамори, минерали и фосили. Ще минем през Ал Рашидия, Миделт, разположен на кръстопътя на веригите на Атласките планини. Маршрутът ни поема през Среден Атлас за Ифран, наречен още Мароканската Швейцария. Ще направим кратка спирка в Азру – мястото, където живеят берберски макаци (диви маймуни), които обитават вътрешната част на планината. След това, на 40 минути път от Азру ще спрем в Ифран, където ще направим кратка почивка. Ифран е живописен ски курорт, разположен на 1713 метра надморска височина, известен с архитектурата си в европейски стил. Тук се намира и Националният парк на Ифран с гори от кедрови дървета и площ от над 500км2. Районът е известен в миналото с това, че е бил местообитание на Атлаският лъв (вече изчезнал в дивата природа). Продължаваме към Фес. Настаняване в хотел Menzeh Zalaagh II 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден Фес
Закуска. Днешният ден е посветен на Фес. След закуска ще потеглим първо към Кралския дворец със седемте златни порти, където ще слезем от автобуса и ще направим снимки отвън. Непосредствено до него се намира старият еврейски квартал, наречен Мелах, създаден през 1438г. Там ще разберем каква е разликата между еврейската и мюсюлманска архитектурата, след като видим красивите балкони, издялани в кедрова дърворезба. После ще потеглим към хълма, на който е разположена една от старите наблюдателници на Фес, наречена Борш, откъдето ще се насладим на Медината от високо, която много прилича на Йерусалим, гледан от Елеоновия хълм. След като приключим с пейзажите, ще посетим старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички, която е най-голямата пешеходна зона в света – паметник на Юнеско. Ще видим как се обработва и боядисва известната мароканска кожа, посещавайки една от най-старите им фабрики. Ще се отбием до площада Нежарине – мястото, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработка на бронз и гравиране върху него на ръка. Ще видим отвън сградата на стария воден нощен часовник на Медината – Клепсидра, след което ще посетим медрасето Боу Инания. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден ФесТанжер – Тарифа – Коста дел Сол
Закуска. След закуска отпътуваме за Танжер. Отплаваме през Гибралтарски проток с ферибота за Тарифа. Пристигаме в Тарифа и се отправяме за Коста дел Сол. Настаняване в Hotel Royal Al-Andalus 4* или подобен. Вечеря. Нощувкa.

8-ми ден Коста дел Сол - Малага - София
Закуска. Освобождаване на хотела около 12:00ч. Обзорна екскурзия на Малага (включено в цената). Малага е културен център на автономната област Андалусия. Градът е родно място на Пабло Пикасо и Антонио Бандерас. Тук ежегодно се провежда и известният кинофестивал M?laga Film Festival или M?laga Spanish Film Festival. Трансфер до летище Малага за обратен полет до София в 18:35ч. с авоикомпания „България Еър“. Кацане на летище София, Терминал 2 в 23:15ч.

===========================================================

Забележка:
*Минимален брой туристи: 30
*Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване:
*Депозит 20% при резервация;
*Доплащане 50% до 90 дни преди датата на отпътуване;
*Пълно плащане 30% до 45 дни преди датата на отпътуване;

Необходими документи:
*Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
*За деца до 18г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
*Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Мароко

Срокове за анулации и неустойки:
*при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване се удържа внесения депозит;
*между 89-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
*между 44-ия и 25-ия ден преди датата на заминаване се удържа 90% от стойността на екскурзията;
*при по-малко от 25 дни (включително и неявяване на полета) се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Вид използван транспорт: Самолет; Автобус

Полетна информация:
С авиокомпания “BH Air” / София 15:30ч. - Маракеш 18:00ч.
С авиокомпания “Bulgaria Air” / Малага 18:35ч. - София 23:15ч.
-Забележка: Възможна е промяна в полетното разписание!

Допълнителна информация:
*Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100002492/27.12.2019 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Маракеш |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Маракеш |  Есен 2023 - Мароко |  Есен 2023 - Маракеш

Избрани оферти