Начало / Екскурзии / Екскурзии - Танжер

Мароко - имперските градове!

Номер на оферта

/

192046

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София - Малага - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air"
трансфер летище - хотел - летище
транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко
билет за ферибот Тарифа - Танжер - Тарифа
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Las Palmeras" 4* или подобен на Коста дел Сол
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sofia" 4* или подобен във Фес
2 нощувки със закуски, един обяд и една вечеря в хотел "Meriem" 4* или подобен в Маракеш
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Helnan chellah" 4* или подобен в Рабат
входна такса за медресето "Бу Инания" във Фес
входни такси за двореца "Бахия", гробницата на династия Саади в Маракеш
екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат и Танжер
местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко
водач-преводач от България
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 €

Цената не включва

вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali"
входна такса за джамията "Хасан II" в Казабланка (около 12 EUR)
входни такси за други музеи, разходи за обекти и прояви, посещавани по желание
обяд в ресторант в Шефшауен, Фес и Бени Мелал (около 15 евро на обяд на турист - заплаща се на място)
бакшиши (около 10-20 евро)
разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Програма на пътуването

Мароко - имперските градове - със самолет, водач от България! Отстъпки за ранни записвания!

1 ден
Отпътуване от летище София в 15.50 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air" за Малага. Пристигане на летището в Малага в 18.40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Las Palmeras" 4* или подобен на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска (рано сутринта или сух пакет). Трансфер до пристанището в Тарифа (разстоянието от Коста дел Сол до Тарифа е около 150 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток (при неблагоприятни метеорологични условия е възможно часовете на отпътуване и пристигане на фериботите в двете посоки да са различни, както е възможно да се ползват други пристанища). Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер. Отпътуване за Шефшауен – популярна туристическа дестинация, поради близостта си до Танжер и испанския анклав Сеута. Името на града произлиза от берберската дума за рог и е свързано с планинските върхове, извисяващи се над града, които приличат на два кози рога. Характерни за Шефшауен са сградите в син цвят. Началото на развитието на града е поставено със строителството на малка крепост, която съществува и до днес и чието предназначение е било да защитава тези райони от португалските нашественици. През 1920 г. испанските войски превземат града и той става част от испанско Мароко до 1956 г., когато страната отвоюва своята независимост. Туристическа програма в Шефшауен. Свободно време за обяд. Отпътуване за Фес – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура. Градът е създаден през 8 в. от потомък на Мохамед. Днес Фес се счита за религиозната столица на Мароко. Пристигане във Фес. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка

3 ден
Закуска. Туристическа програма във Фес. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Време за обяд (заплаща се на място). Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.

4 ден
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Маракеш (разстояние Фес - Маракеш - 530 км.) през Атласките планини, берберските села Имузер Ел Кандер, Азру и Ифран – очарователен ски курорт, разположен в сърцето на великолепна кедрова гора. Кратка почивка и свободно време за обяд (заплаща се на място) в Бени Мелал – един от земеделските центрове на Мароко. Пристигане в Маракеш – червената перла в южната част на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

5 ден
Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш: джамията "Котубия" (отвън), кулата близнак на севилската "Хиралда", градините "Менара", дворецът "Бахия", гробницата на Саади – династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659 г, джамията "Касба" (отвън). Обиколката приключва на площад "Джемаа Ел Фна". Свободно време на площада (1 час). Трансфер до хотела. Обяд в хотела. Следобед свободно време за разходка из арабския пазар, в лабиринта на уличките на занаятите. По желание и предварителна заявка – вечеря с фолклорна програма в ресторант "Chez Ali". Нощувка.

6 ден
Закуска. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстоянието Маракеш - Казабланка е 245 км.). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Основни забележителности в града са Площадът на Обединените нации, туристическия комплекс "Корниш" и джамията "Хасан II" – втората по големина джамия в света след тази в Мека. Панорамна обиколка на Казабланка. По желание посещение на джамията "Хасан II" – шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време за обяд в Казабланка (заплаща се на място). Отпътуване за Рабат (разстоянието Казабланка - Рабат е 85 км.) – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът "Мохамед V", както и много красиви паметници. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

7 ден
Закуска. Отпътуване за Танжер (разстоянието Рабат - Танжер е 250 км) – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Туристическа програма в Танжер. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Трансфер до хотела на Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря (сух пакет или студена вечеря). Нощувка.

8 ден
Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела. Свободно време. Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет на авиокомпания "Bulgaria Air" в 19.30 ч. за България. Пристигане на летище София в 23.50 ч.

ДОПЛАЩАНЕ:
Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali", при минимум 10 туристи - 88 BGN
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. - 0 BGN
BeOnTime - компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай комфортно`2017" или вашия туристически агент. - 20 BGN
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая) - 30 BGN
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в единична стая) - 54 BGN

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Визова информация: Българските граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, които желаят да посетят Мароко с намерение за временно пребиваване за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на Мароко, без да е необходимо да им се издават визи.
По време на пресичане на протока Гибралтар, на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището в Испания групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Часово време: България 12 ч., Мароко 10 ч.
Валутни курсове: 1 € =11, 20 MAD
Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
BeFlex - 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай комфортно`2017" или вашия туристически агент.
MultiFlex - 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай комфортно`2017" или вашия туристически агент.
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

Туроператорът е сключил застрахователен договор „Отговорност на туроператора“, № 03700100000714/3.7.2016 г. със застрахователно дружество „ЗД Евроинс“ АД

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Танжер |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Танжер |  Екзотична почивка 2024 - Мароко |  Екзотична почивка 2024 - Танжер

Избрани оферти