Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маракеш

Мароко - от мистиката на пустинята до магията на имперските градове

Номер на оферта

/

197133

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

* Самолетен билет - редовен полет на България Ер: София – Малага – София с включени летищни такси
* Трансфери с климатизиран автобус по програмата
Ферибот Тарифа – Танжер - Тарифа
* 2 нощувки на база HB+ полупансион /закуска и вечеря/ + вода и вино за вечеря в хотел Las Palmeras 4* или подобен в Коста дел Сол
* 5 нощувки в Мароко на база закуска и вечеря
? 1 нощувка на база закуска и вечеря във Фес в 4* хотел
? 1 нощувка на база закуска и вечеря в Ерфуд в 4* хотел
? 1 нощувка на база закуска и вечеря в Уарзазат в 4* хотел
? 1 нощувка на база закуска и вечеря в Маракеш в 4* хотел
? 1 нощувка на база закуска и вечеря в Казабланка в 4* хотел
* Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия
* Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод
* Представител – преводач на български език по време на престоя в Коста дел Сол и Мароко
* Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR на ЗАД „Армеец”


Цената не включва:

* Обяди по време на пътуването – заплащат се на място.
* Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място.
* Бакшиши – 10 евро за целия престой, които се заплащат на място.
* Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗАД „Армеец” - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини.


Условия за записване:

* Депозит 300 евро или 600 лева при записване;
* Доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване!
* Копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията.
* Срокове за анулации и неустойки:
-До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка.
-От 59 работни дни до 21 дни – 300 евро / 600 лева.
-От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването.


Необходими документи:

* Копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията.
* За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
* Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

Програма на пътуването

8 дни/ 7 нощи
Програма
1 ДЕН
СофияМалага (полет 3 ч. и 45 мин.)
Излитане от летище София (Терминал 2). Кацане на летище Малага. Посрещане от представител на фирмата в Испания, трансфер и настаняване в хотел Las Palmeras 4* или подобен по крайбрежието на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН
Коста Дел Сол – ТанжерМекнесФес (около 300 км)
Закуска. Ранен трансфер до най-южната точка на Европа – Тарифа, където се намира и фарът на Тарифа, на най-тясното място на Гибралтарският проток. Отпътуване с ферибот до Танжер, или т.нар. „Врата към Африка“ - един от най-големите и важни икономически и транспортни центрове на Кралство Мароко. Пътуването продължава около 45 минути. Посрещане от местен екскурзовод и отпътуване за Фес. По пътя панорамна обиколка на град Мекнес, един от четирите имперски града. Панорамна обиколка на града с включена джамията Мулай Исмаил с неговите тленни останки /една от малкото джамии в Мароко, при която се допускат немюсюлмани/ и кралските конюшни. Отпътуване за Фес, най-старият от имперските градове на Мароко. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН
Фес – Ерфуд – Мерзуга – Ерфуд (477 км)
Закуска. Отпътуване към Ерфуд, наречен още Портата на пустинята. В древни времена, малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Пристигане и настаняване в хотел 4*. Възможност за екскурзия с джипове по пътя на рали Париж - Дакар до пясъчните дюни на Мерзуга, Шеби, където ще имате възможност да яздите камили и да наблюдавате уникалния залез в пустинята – цена на човек 45 EUR. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН
Ерфуд – Уарзазат (310 км)
След закуска, отпътуване за град Уарзазат, столицата на киното в Мароко. По пътя – посещение на един от най-красивите каньони, а именно Gorges du Todra, който се намира в източната част на Атласките планини. На места широчината на високите каменисти стени е само 10 метра, а отвесните гладки стени достигат до 160 метра височина от всяка страна. Програмата продължава с посещение на Долината на 1000 казби. Всяка казба представлява укрепено селище, което бива построено в близост до място, където има вода. Посещение на Долината на розите, разположена в подножието на Атласките планини. Смята се, че поклонниците, пристигнали в Мароко от Саудитска Арабия, са донесли розата и тя продължава и до днес да играе водеща роля в културата на региона. Пристигане в Уарзазат. Панорамна обиколка на Уарзазат (Варазат). Дълго време, Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН
Уарзазат – Маракеш (203 км)
Закуска. Посещение на най-голямото филмово студио в света – Atlas Studio. Ще имате възможността да видите, къде са снимани филмите „Мумията“, „Гладиаторът“ и още редица други световно известни филмови продукции. Разглеждане на известния Ait Benhaddou, един от ярките примери за мароканска архитектура. Състои се от близо шест казби, а самото
село представлява един лабиринт. Отпътуване за Маракеш – розовият град, третият от имперските столици. Разглеждане на градините Менара, създадени през 1130 г. по време на на управлението на Алмохад (Абдул Мумин) - първият от династията на Алмохадитите, минарето Котубия (XII в.) – 70 метров шедьовър на ислямската архитектура. Посещение на площад Джамал Ел Фна, забуленият в тайнственост, най-обсъждан градски площад в света, една от най-големите туристически атракции в Маракеш. Всяка вечер тук се събират дресьори на кобри и маймуни, акробати, търговци, танцьори... и целият площад оживява. Именно тогава идват и разказвачите на приказки, от които можете да научите за много невероятни пътешествия и истории. Свободно време, настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
Допълнителна програма: Посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда – 50 евро. (неизползваната вечеря в хотела, може да се замени с обяд в същия хотел в Маракеш)
6 ДЕН
Маракеш - Казабланка
Закуска. Панорамна обиколка на града с посещение на красивия дворец Баия и еврейския квартал, Медината с най-старата и автентична аптека, където се предлага известното мароканско арганово масло. Посещение на градината на Жак Мажорел (входната такса се заплаща допълнително – 7 EUR), през 20-те години на миналия век френският художник Жак Мажорел засажда палми и постепенно създава изключително богата градина с флора от петте континента. Градините са изградени в типичен мавритански стил. След смъртта на Жак Мажорел, имението запада и вдовицата на художника решава да го продаде. Вилата “Оазис” и прилежащите й градини стават собственост на Ив Сен Лоран и Пиер Берже. Те реставрират това място, което, по волята на Мажорел, остава отворено за посетители. Днес тук има над 350 вида растения – кактуси, бананови дръвчета, бамбук, палми, папрати, лотоси и водна растителност. Отпътуване за Казабланка. Настаняване в хотел 4*, Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН
КазабланкаТанжерКоста дел Сол
Закуска. Отпътуване за Танжер. Качване на ферибота за Тарифа (Коста дел Сол). Пристигане в Тарифа и трансфер за Коста дел Сол. Настаняване в хотел Las Palmeras 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН
Коста дел Сол – МалагаСофия (полет 3 ч. и 45 мин.)
Закуска. Обзорна екскурзия на Малага, културен център на автономната област Андалусия. Градът е родно място на Пабло Пикасо и Антонио Бандерас. Тук ежегодно се провежда и известния кинофестивал M?laga Film Festival или M?laga Spanish Film Festival. Трансфер до летището. Излитане за България. Пристигане на летище София.

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Маракеш |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Маракеш |  Екзотична почивка 2024 - Мароко |  Екзотична почивка 2024 - Маракеш

Избрани оферти