Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маджарово

Меандрите на Арда - красотата, която спира дъха

Номер на оферта

/

230114

Дати & цени

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване, туристическа програма, беседа на местен екскурзовод в Александровска гробница, рафт или каяк на река Арда с местен инструктор и оборудване, нощувка със закуска в хотел 2* /3 * в Ивайловград или региона.

Цената не включва

входни такси в посецаваните обекти по програма и по желание, лични разходи

Програма на пътуването

Маршрут на екскурзията

София-Александровска гробница-вила Армира-Маджарово-Център за защита на птиците-рафтинг или плаж на река Арда-Хасково-София
Всеки има свое любимо място. Има някаква магия в тази свещена планина Родопа, пазеща спомена за древни цивилизации и предлагаща уникални гледки и усещания. Родопите действат силно магнетично, като любов от пръв поглед. А тайните, които крият не могат да се разгадаят и след месец обиколки.

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ на 10 и 11 август 2019

София-Александровска гробница-вила Армира-Маджарово-Център за защита на птиците-рафтинг или плаж на река Арда-Хасково-София

ПРОГРАМА:

1 ден. Отпътуване от София стадион Васил Левски в 7 часа за Александровска гробница. Тя е открита през 2000 г. край село Александрово, област Хасково. Гробницата датира от IV век пр.Хр. и е принадлежала на знатен аристократ или тракийски цар. Тя е едно от най-значимите открития на археологията в България, като най-запазени от нея са стенописите, които са уникални по рода си. От 2009 г. близо до гробницата е изграден Музеят на тракийското изкуство, в който е направено копие на Александровската гробница, което е достъпно за туристи, за разлика от оригинала.. Разглеждане и отптътуване за вила Армира край Ивайловград. Посещение на скоро реновирания пищно украсен частен дом (дворец) от римската епоха. Нощувка в района на Ивайловград/Маджарово.

2 ден. Закуска. Пристигане в Центъра за защита на птиците. Там могат да се наблюдават много от застрашените от изчезване хищни птици. Много ценен вид в световен мащаб е черният лешояд. Особено внимание заслужава и белоглавият лешояд. Колонията при гр. Маджарово е единствената по рода си в България и една от малкото такива в Европа. Там ще се запознаем с навиците на хищните птици като ги наблюдаваме с бинокъл, ще направим плаж на брега на река Арда, а най-смелите ще се качат в каяците и рафт лодките и ще гребат във бистрите води на реката, която там е като езеро. После всички заедно ще отидем на „лов“ за полускъпоценни камъни, осеяли дъното на Арда и крайбрежието от векове. След обяд отпътуване за Хасково. Кратка почивка за късен обяд в красивия център на града. Пристигане на стадиона вечерта.
Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия.

Екскурзията се потвърждава при минимум 25 туристи, потвърждение 7 дни преди тръгване.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Маджарово |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Маджарово |  Уикенд почивка - България |  Уикенд почивка - Маджарово

Избрани оферти