Начало / Екскурзии / Екскурзии - Денпасар

Мечтах за … БАЛИ 10 дни / 7 нощувки

Номер на оферта

/

190372

Дати & цени

Цената включва

First Class Option - € 1770
Superior Option - € 1995
Deluxe Option - € 2195

• Самолетен билет София – Доха – Денпасар и обратно с Катарски авиолинии;
• Летищни такси;
• Хотелско настаняване според програмата и избора на хотели;
• Изхранване според програмата – Закуска, Обяд, Вечеря;
• Турове и трансфери по цялата програма според описанията с климатизиран автомобил;
• Местен екскурзовод на английски език;
• Всички входни такси и турове;
• 1-часов балийски масаж в местно СПА в Убуд;
• Застраховка медицински разноски с покритие 10000 евро.

Цената не включва

• Индонезийска виза, полага се на летище – $ 30
• Такса излитане от Денпасар – $ 18/човек
• Други хранения не упоменати в програмата
• Такса камера/фотоапарат
• Лични разходи
• Благодарствен бакшиш

Важно: Всички цени подлежат на потвърждение в зависимост от наличността по полетите/хотелите.

Програма на пътуването

Фантастичен остров изпълнен с мистицизъм, цветове и девствена природа, чиято красота се отразява в примамливо топлите и чисти води на Индийския океан. Великолепни плажове, къпещи се в лазурното синьо на водната шир, зрелищни оризови полета, хълмове, преливащи в хиляди нюанси на зеленото, вулкани, извисяващи се в небесата, непроходима тропическа джунгла. Целият този пейзаж Ви обгръща в топла прегръдка с аромат на ванилия, заплита в косите Ви красива магнолия, гали очите Ви с пищното изобилие на водни лилии, жасмин и орхидеи и след това нежно Ви потапя сред мистиката и великолепието на древни храмове и дворци. Според вярванията именно тук, край свещената планина Агунг (действащ вулкан, издигнат на 3124м надморска височина), сред огледално чистите езера и магическите храмове, са живели хиндуистки божества. Оттук и хилядите молитвени места, издигнати наоколо. Те, заедно със загадъчните танци и церемонии, и пленителната местна музика създават част от хармонията на острова и Ви отвеждат на най-вълнуващото пътешествие – онова, навътре към себе си, към омиротворяващия покой на сърцето.

ПРОГРАМА

Ден 1 София – Доха – Денпасар
Днес отпътувате в полет на Катарските авиолинии от летище София за Доха (20.30-01.10 ч.+1).

Ден 2 Денпасар - Кандидаса
Връзка със следващ за Бали (0830-2310 ч.). Сърдечно посрещане от наш представител на летищтео в Денпасар и се пригответе за красиви гледки още сега, защото отпътуваме към Кандидаса в източната провинция на Бали – Карангасем. Докато пътувате за около два часа, ще навлизате в света на този Индонезийски остров все повече и повече. Изумителни са красотите, които ще видят очите Ви - чиста романтика от шарени рибарски лодки, подредени по цялото протежение на плажа. Сякаш кацнали върху тъмноглиненият пясък, лодките приканват към приключения. Надвисналите над тях палмови дървета са естествен параван между плажа и малките колиби, в които се прави сол. Пристигате в Кандидаса, за да се насладите на свободната си вечер.
Разстояния и време на пътуване:
Летище Денпасар – Кандидаса (67 км): 2 ч. 20 мин.

Ден 3 Кандидаса – Тирта Ганга – Тенганан - Кандидаса (Закуска/Обяд/-)
Закусете обилно, преди да се отправим на разходка към красивата, но слабо посещавана провинция Карангасем. Краката ще Ви отведат към Тирта Ганга, изумителен дворец, построен от последният владетел на местността. Как може да се опише усещането да бъдеш заобиколен от толкова много красота? Тирта Ганга е свят на водата. Свят от декоративни езера и фонтани, буйна растителност и естествени топли басейни. Очите могат само да попиват вечността на белите статуи в малкото езеро или леещата се вода от огромни драконови глави. След това ще продължите към известния ресторант Bali Asli за обяд с традиционна местна кухня. Отпътувате към Тенганан. Пътят е част от приключението Бали и затова кратките спирки са особено ценни мъниста от броеницата на този остров. Селото Сибетан е едно от тях. Вижте как все още съществува тъкането по онзи стар, романтичен начин, който познаваме единствено от разказите на своите баби. Ръцете се движат сръчно, за да вплетат отделните конци във все по-настойчива цветна картина.

А заредени с вкуса на най-прочутият плод в Бали, наречен "змийска кожа", ще продължим напред през оризовите полета, за да стигнем до Тенганан – едно от няколкото древни селища на острова. Вижте ниските каменни огради, които са по-скоро някаква граница, отколкото да отделят съседите едни от други. Тенганан е дом на племето Бали Ага, първите обитатели на Бали, много преди от Ява да пристинге династията Маджапахид. Селото е запазило изцяло не само архитектурата си, а и сръчността в тъкането на традиционните кошници на острова. Няма как, докато се разхождате, да не забележите насядалите мъже, които ги изработват. Традицията на Тенганан ще бъде финален щрих за този ден, преди да се върнем в Кандиса за свободната Ви вечер и нощувка.
Разстояния и време на пътуване:
Кандидаса – Тирта Ганга (15 км): 45 мин.
Тирта Ганга – Тенганан (10 км): 30 мин.
Тенганан – Кандидаса (6 км): 10 мин.

Ден 4 Кандидаса - Бесаки –Кинтамани – Храма Беджи – Плажът Ловина (Закуска/Обяд/-)
Днес след закуска отпътувате по малките, живописни пътища към към Бесаки, “Храмът Майка” на Бали, разположен в западните склонове на планината Агунг, която едновременно е и най-високият вулкан на острова. Невероятно е усещането да видиш този храм за пръв път. Изключителното архитектурно майсторство, детайлите, изразени в малки и по-големи статуи и елементи, причудливите покриви, така изящни и едновременно с това силни. Храмът се разпростира в зеленото подножие на Агунг, а над покривите на отделните му сгради се вият мънички облаци, сякаш откъслечни парчета кондензирана пара, която всеки момент ще нарисува картина в небето. Бесаких е изключителен храм, в който просмукалото се усещане за духовна истина, се открива навсякъде – и в стените, и в топлия вятър, докосващ нежно цветята наоколо. Чувството за извисеност се подчертава с буквалното изкачване на стълбите към храма, от който се разкрива чудно-красива картина.

Храната е естествена част от духовността и затова не е изненадващо, че откривате хармонията от храма и в ароматните блюда, които ще Ви бъдат приготвени в най-добрите традиции на острова в местен ресторант, от който ще гледате в чудната панорама към красивото езеро Батур и неговия вулкан – планината Батур. Въпреки, че не е най-високият вулкан на Бали, той е анй-активният и е заобиколен от внушителна калдера. Красота, която няма равна - храна за всичките Ви сетива.
След това продължаваме през планините и по път ще спрем да разгледаме храма Беджи – голям и красив комплекс в селцето Сангсит в северен Бали, построен през 15 век по времето на кралството на Маджапахит от Ява. Пристигаме в Ловина за спокойна вечер и нощувка на морето.
Разстояния и време на пътуване:
Кандидаса - храм Бесаки (32 км): 1 ч. 10 мин.
Бесаки – Кинтамани (22 км): 50 мин.
Кинтамани – Ловина (58 км): 2 ч.

Day 5 Ловина – Серерит - Мундук (Закуска/-/Вечеря)
Сутрин в Ловина. Разходката по плажа, докато океанските води леко потрепват от бриза, ще ви отпусне преди новите приключения днес. Почивката в шезлонг на слънчев плаж и огромно синьо небе отгоре, върху което няма нито едно облаче, е почти райско преживяване. А ако имате късмет, може да зърнете стадо делфини съвсем близо до брега.

След обяд потегляме към Брахма Вихара Арама, за да разгледаме този рядък будистки храм в Бали, от където ще продължим към горещите извори, за да се насладим на тези свещени води. След това ще минем с колата по изключително живописен път през хълмовете преди да се спуснем към красивата откъсната местност на Мундук в северен Бали, където ще пристигнем в края на деня и ще се настаним. Очаква ни вкусна вечеря в хотела.
Разстояния и време на пътуване:
Ловина – Брахма Вихара Арама (10 км): 20мин.
Брахма Вихара Арама – Мундук (18 км): 40 мин

Day 6 Мундук – Бедугул – Белимбинг - Умабиан (Закуска/ Обяд /Вечеря)
Насладата от закуска в Мундук е голяма. Градът е заобиколен от тропически гори с красиви водопади, които спускат водите си и карат въздуха да трепти в една по-хладна температура. Това е предимството на Мундук, където се отглеждат много плодове, зеленчуци и подправки. Накъдето и да погледнете, виждате зеленото на полета, терасовидно подредени, следвайки естествените била на земята. Разходете се из тези тучни градини, за да видите как се събира кафе. Усетете мириса на карамфил, ванилия и авокадо – растения, които се отглеждат в тучните поля на Мундик и смесвайки се с влагата от водопадите, насищат въздуха в цветно и сладникаво ухание.
Обяд в местен ресторант.
Емоциите искат да бъдат постоянни, а желанието за красота се превръща в пристрастеност, затова разходката ни продължава към още две великолепни езера – Буян и Тамблиган. Вижте как дърветата са част от повърхността на водата, която нежно мие вкопаните им корени. Изключителна гледка, заредена с копнеж и спокойствие. Нищо не изпълва душата така, както шедьоврите на природата. Вземете тези картини в сърцето си, преди да продължим към следващата задължителна дестинация и това е езерото Братан. Нищо не може да Ви подготви за спиращата дъха гледка на живописния храм Улун Дану, разположен върху малко парче земя в средата на спокойните води на езерото Братан. Първоначално окото взривява мисълта с предположението, че храмът плава върху водата. И това предположение Ви зарежда с еуфория и наслада. Следва посещение на традиционния местен пазар в Бедугул, където ще видим изобилие от плодове, зеленчуци и орхидеи, произведени в близките градини. Може да видите и екзотични подправки и сувенири.

Пътят ни продължава на юг през едни от най-красивите оризови полета - Jatiluwih, част от наследството на ЮНЕСКО. Поразходете се за един час и вижте отблизо тази феноменална красота - усмихнати селянини, приклекнали в полето, а водата отразява белите им сламени шапки. Ще научите за местния начин на отглеждане на ориз – субак. След това пътят ще ни отведе до Умабиан и хотелът, който ще бъде Ваш временен дом. И наистина усещането за дом е внушено във всеки негов ъгъл. Проектиран така, че да прилича на традиционна Бали къща, хотелът е с многобройните павилиони и стаи, изпълнени в селски стил. Заобиколен от оризови полета и с басейн в градината, той ще Ви отпусне докрай. Прекарайте остатъка от деня в почивка край басейна, наслаждавайки се на спокойната панорама наоколо или се разходете и запознайте с местните. Изборът за часовете е Ващ, а после завършете деня с вкусна вечеря в хотела, докато слънцето пада на хоризонта. Спокойна нощ в Умабиан.
Разстояния и време на пътуване:
Мундук – Умабиан (69 км): 2 ч. 20 мин

Ден 7 Умабиан – Таман Сари Бувана – Таман Аюн - Убуд (Закуска /Обяд /Вечеря)
Днес е ден за потъване в живота на местните. След богатата закуска започнете деня с разходка до невероятната ферма Таман Сари Бувана. Ако някога сте искали да усетите Бали не като турист, а като жител на острова, тази ферма ще Ви помогне да преживеете това. Отиваме в Тунджук – малко село, в което ще се снабдим с всичко необходимо за един балийски ден – фермерска шапка, репелент и малка мотика. Не се притеснявайте, че от Вас ще се иска конкретен труд. Напротив, всичко е измислено с цел да Ви представи пълнокръвна картина от Бали. Удоволствието от това да прескочиш границата между турист и местен е огромно и запомнящо се. Няма как да бъде разказано саденето на ориз. На пръв поглед звучи просто и елементарно, но когато попаднеш редом с балийските селяни, които внимават във всяко отделно растение, разбираш защо усмивките са постоянни у хората на острова. Малка копка или събиране на реколтата, или пък спокойна разходка из кокосова плантация, където децата тичат наоколо и се втурват за миг нагоре по дърветата със сръчността на акробат – всички тези уж прости дейности, съдържат също толкова силна романтика, колкото и стъпки по пясъка на някой балийски плаж. И разбира се обядът във фермата ще носи усещането за нещо познато и заслужено.
Движеща се фотография на ежедневието. Това са дните Ви на Бали. Лишените от суета лица на селяните от фермата са сходни на тези, които ще продължите да срещате на острова. Следобядът отиваме в Убуд, като по пътя ще видим красивия храм Таман Аюн близо до Менги. Храмът е изграден в типичен за района стил, с множество отделни места за поклонение, подобни на малки беседки с издигащи се над тях терасовидни покриви. Красота, която отнема дъха. Ще спрем също на известния храм Танах Лот, построен на скала вътре във водата, до който може да стигнат само местни хиндуисти при отлив. И това не е всичко, защото ще завършим деня по достоен начин, като Ви заведем на представление с традиционни балийски танци. Докато гледате поклащащите се тела, ще усетите времето и историята, вплетени в паметта на танците от острова. Много често тялото има начини да изпреварва онова, което съзнанието тепърва ще научи. Удоволствието от танца ще прерасне в удоволствие от вкусната храна, която ще получим за вечеря в местен ресторант. Спокойна нощ в Убуд.
Разстояния и пътуване:
Умабиан – Таман Сари Бувана, селцето Тунджук (3 км): 10 мин.
Таман Сари Буана – Таман Аюн (12 км): 30 мин.
Таман Аюн – Убуд (16 лкм): 30 мин.

Ден 8 Убуд – Гунунг Кави – Тирта Емпул – Тегалаланг – Спа – Убуд (Закуска/Обяд)
Днес се отправяме към селцето Тампаксиринг, където ще разгледаме Торта Емпул, храм известен със свещенната си вода. Всикчи балинезийци идват тук поне веднъж в годината, за да се прчистят в нея. Няма да пропуснем Пура Гунунг Кави, изключително красив храм от 11 в. в село Сабату, съчетавайки хиндуистки и будистки елементи. Храмът предствалява всъщност издялани в скалата параклиси. Разходете се сред тишината на храма, която се нарушава единствено от поклащането на палмови листа. (Моля, вчемете си удобни обувки за ходене.) Продължете на юг към Убуд, където ще обядваме в местен ресторан с приказен изглед към оризовите тераси на Тегалаланг. След тази духовна разходка се връщаме в центъра на Убуд, за да се насладим на едночасов балинезийски масаж в местен СПА център. Връщаме се в хотела и свободно време до края на деня.
Разстояния и пътуване:
Убуд – Тирта Емпул - Пура Гунунг Кави (15 лкм): 30 мин.
Пура Гунунг Кави - Тегалаланг (18 лкм): 15 мин.

Ден 9 Убуд - Денпасар - Доха (Закуска/Обяд/-)
Ден за Убуд, може би най-известният град на Бали. Разходете се из пъстрите улици, изпълнени с гълчавата на местни и множество туристи. Убуд е културно средище от векове и в него художественият живот никога не замира. Едно посещение в Музея за изкуство веднага дава представа за богатството на местните културни традиции, но и не само. Градът е популярна дестинация за бохемите от цял свят. Смесете се с тях по малките тесни улички, за да стигнете до Кралският дворец в центъра на града, построен през 16ти век и продължаващ да впечатлява с архитектурната си зрялост. Историческите камъни ще се сменят с цветната пъстрота на пресни плодове, когато се отправите към пазарите на Убуд. Не пропускайте този концерт от напевни викове, които Ви подканят да купите това или онова. Убуд не е просто спирката Ви от “Яж, моли се и обичай”, а истинско запомнящо се преживяване за личната Ви колекция. Там ще попадне и обядът в един от най-добрите ресторанти в града – Индус, който има спираща дъха гледка към долината на река Тямпухан. В края на деня ще ви отведем на юг до някой от разкошните хотели на брега на Индийкия океан, където да останете още няколко дни и да се отпуснете заредени с красивите емоции от изминалите дни …
Разстояния и пътуване:
Убуд – летище Денпасар(40 км): 1 ч. 20 мин.
Вземете си довиждане с Бали, тъй като днес отпътувате от този вълшебен остров. Трансфер до летището за полета ви до Доха.

Ден 10 Доха - София
Връзка със следващ полет до София.

Тагове

Оферти - Индонезия |  Оферти - Денпасар |  Екскурзии - Индонезия |  Екскурзии - Денпасар |  Екзотична почивка 2024 - Индонезия |  Екзотична почивка 2024 - Денпасар

Избрани оферти