Начало / Екскурзии / Екскурзии - Разлог

Кукерски карнавал СТАРЧЕВАТА в Разлог

Номер на оферта

/

228566

Дати & цени

Цената включва

транспорт, екскурзоводско обслужване, беседа на местен екскурзовод в църквата в Добърско

Цената не включва

лични разходи, входна такса в църквата в село Добърско-4 лева работещи, 1 лев пенсионери и учащи

Програма на пътуването

Международен кукерски карнавал СТАРЧЕВАТА в Разлог и посещение на църквата в с. Добърско-еднодневна екскурзия

Тръгване в 7,30 ч от стадион Васил Левски. Пристигане в гр. Разлог около 10.30 ч. Достигане до центъра на града, където по това време започва официалното откриване на карнавала. Той се провежда всяка година, а през настоящата 2019 г. е осмото издание, в което ще вземат участие кукерски групи от България и чужбина. Всяка група се оценява от компетентно жури на базата на най-добре представяне на кукерската традиция, местните регионални обичаи, облеклото и артистичността на участинците. Всяка фолклорна трупа може да бъде представена най-много до 50 участника. Групата проследява цялостното представяне ня участниците. Около 14.30 ч заминаване за с. Добърско и посещение на средновековната черква „Св. Теодор Тирон и Св. Теодор Стратилат”, обявена за паметник на културата от национално значение и вписана в книгата на паметниците на ЮНЕСКО. Това е една от малкото църкви в България съхранила т.н. „космически стенописи”, от времето на българското средновековие. След разглеждане на черквата и околността завръщане в София.
ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 19 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ, ПОТВЪРЖДЕНИЕ 3 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Разлог |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Разлог |  Уикенд почивка - България |  Уикенд почивка - Разлог

Избрани оферти