Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мексико

Мексико и Коста Рика

Номер на оферта

/

229098

Дати & цени

Цената включва

*Полети София – Франкфурт - Мексико Сити и Сан Хосе – Франкфурт – София
*Вътрешни полети Мексико Сити – Канкун и Канкун – Сан Хосе
*Всички трансфери летище - хотел – летище
*3 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел City Express Alameda 4*, Fontan Reforma 4* или Majestic 4*
*2 нощувки в Канкун в хотел Holiday Inn Cancun Arenas 3* (или подобен) на база All inclusive
*2 нощувки със закуски в Сан Хосе в хотел Holiday Inn Aurola 5* или подобен
*3 нощувки със закуски и вечери в Мануел Антонио в хотел Espadilla 4* или подобен
*Целодневна обиколка до „Сокало“, Катедралата Метрополитън, мезея Темпло Майор и пирамидите на Теотиуакан с обяд
*Екскурзия до Койоакан, къщата – музей на Фрида Кало и Ксочимилко с обяд
*Вечеря в ресторант Белини
*Екскурзия до археологическата зона в Чичен Ица
*Панорамна обиколка на град Сан Хосе, посещение на Есказу Мулти Плаза
*Целодневна екскурзия до вулкана Аренал и термалните извори на Las Lagos Spa & Resort с включен обяд и вечеря
*Посещение на кафе Брит и трансфер до Мануел Антонио
*Летищни такси
*Водач на групата от България
*местен екскурзовод
*медицинска застраховка

Цената не включва

*Изходна такса за Коста Рика – 29 USD (заплаща се на място преди отпътуването от Коста Рика)
*Допълнителни услуги, които не са включени в програмата
*Допълнителни екскурзии, храни, напитки, които не са споменати в пакета
*Лични разходи
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Програма на пътуването

Мексико и Коста Рика - От земята на маите и ацтеките до джунглите на Централна Америка

Маршрут: Мексико сити – Теотиуакан – Канкун – Чичен Ица - Сан Хосе – вулкана Аренал – национален парк Мануел Антонио – Сан Хосе

Цена на човек в двойна стая:

12.02 - 23.02.2020 - 5740 лв. STOP SALE

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Програма:

1-ви ден
Полет с авиокомпания Луфтханза от София през Франкфурт за Мексико Сити. Кацане в мексиканската столица. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Целодневна обиколка с автобус и преводач на български на Мексико Сити – един от най-сюрреалистичните градове в света. Програмата започва с посещение на „Сокало“ – най-големият площад в сърцето на историческия център на Мексико Сити, един от най-красивите в света. Посещение на Катедралата, приютяваща множество произведения на изкуството в различни стилове и след това на музея на Темпло Майор, построен на мястото на някогашна пирамида и пазещ скулптурни шедьоври на ацтеките като календарa на Слънцето, монолитa от Койолшауки или статуята на Чак Моол – полегналият войн, който събира изтръгнатите сърца. После продължаваме към Теотиуакан (50 км от Мексико Сити) - загадъчната археологическа зона, където можем да видим останките на най-големия град в предколумбова Америка – икономически, духовен и културен център. По време на апогея си през V – VI век, градът е наброявал 200 – 250 хиляди жители. Влиянието на Теотиуакан се чувства из целия район на Централна Америка. По неизвестни причини градът е напуснат през IX век. Три века по-късно е преоткрит от ацтеките, които използват храмовия комплекс за култови ритуали и превръщат Теотиуакан в люлка на голяма част от мексиканската митология. Разглеждане на археологическия комплекс: Булеварда на мъртвите, Двореца на Кетцалпапалотл и Храма на Кетцалкоатл, Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната (свободно време - възможност за изкачване). Обяд в ресторант Gran Teokali (включен в цената). Тук ще имате възможност да опитате вкусни ястия, в които се смесват традициите на местната кухня с кулинарното наследство на испанците, както и да се насладите на фолклорна програма. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Целодневна обиколка с автобус и преводач на български на Мексико Сити. Програмата започва с посещение на Койоакан, къщата – музей на Фрида Кало и Ксочимилко, за да се запознаем с три емблематични места в Мексико Сити. В квартала „Койоакан“ ще се насладим на живописен пейзаж от къщи, боядисани в радостни цветове и след това ще се отправим към музея на Фрида Кало. Панорамно преминаване през Университетския град. Обяд (включен в цената). Разходка с лодка (таксата е включена в цената) по каналите на Сочимилко. На връщане се минава покрай стадион „Ацтека“. Връщане в хотела в Мексико Сити за преобличане и вечеря в ресторанта Белини.
Ресторанта Белини се намира в Световния търговски център в столицата на Мексико, и официално е признат за най-големия въртящ се ресторант в света. Той е оборудван със система, която позволява на посетителите му в продължение на 1 час и 45 минути да направят „пътешествие“ из града, без да стават от столовете си. За това време ресторантът, който се намира на 45-ия етаж на небостъргач, се завърта на 360 градуса и дава възможност на клиентите да се насладят на всички забележителности на мексиканската столица от птичи поглед. Всичко това е придружено от приятната атмосфера, създадена от класически оркестър на живо. Изисквания: спортно-елегантно облекло. Нощувка в Мексико Сити.

4-ти ден
Закуска. Трансфер до летището в Мексико Сити за полета в 14:07ч.
Пристигане в курортния град Канкун в 17:36ч. Трансфер до хотела и настаняване. All Inclusive. Нощувка.

5-ти ден
All Inclusive. Преводач на български. Екскурзия до археологическата зона на Чичен Ица - едно от 7-те чудеса на съвременния свят, обявено за Културно наследство на човечеството от ЮНЕСКО през 1988г. Ще имаме възможност да се разходим между древните постройки, като Пирамида на Кукулкан, декорирана с изображения на змията с пера, Храма на войните и Хилядата колони, където на входа се намира божеството Чак Моол. Продължавайки по маршрута ще видим известната Игра на топка на Чичен Ица, запазено в паметта място, където древни воини се изправяли срещу митични същества от отвъдното, които отбягвали светлината. Ще видим и Обсерваторията, също наричана Охлюва, там жреците и астрономите на маите тълкували основните събития, като затъмнения, равноденствия и слънцестоене-та. Пристигане в Канкун. Настаняване в хотел. Нощувка в Канкун.

6-ти ден
Закуска. Трансфер до летището в Канкун и полет за Коста Рика в 11:55ч. Пристигане в столицата Сан Хосе в 13:11ч. Панорамна обиколката на града. Тази обиколка ще ни потопи в историческото и културното богатство на столичния град. Това е отлична възможност да се разходим и да опознаем всички негови забележителности като Народния театър, Площад Демокрация, Националния стадион и т.н. Ще посетим и площада на занаятите както и Есказу Мулти Плаза, където ще можем да пазаруваме. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Сан Хосе.

7-ти ден
Закуска. Целодневна екскурзия до Вулкана Аренал. Ще се отправим към северната част на страната, към впечатляващия вулкан Аренал. По пътя ще посетим град Сарчи, известен със съхранената си и до ден днешен занаятчийска изработка на карета; град Сан Карлос, специализиран в областта на земеделието и отглеждане на добитък. Продължаваме по пътя през тропическа джунгла, където можем да видим животинското и растително многообразие на горите на Коста Рика. Ще пристигнем в Las Лагос Спа Ресорт и можем да се насладим на термалните извори в спа центъра с изглед към джунглата. Обядът ще ни бъде сервиран в 100% органичен ресторант и вечерята ще бъде на фона на фойерверките на активният вулкан Аренал. След вечеря връщане в Сан Хосе. Нощувка.

8-ти ден
Закуска. Трансфер и Посещение на кафе Брит.
Обиколката се води от експерти в областта на кафето, на английски и испански език. Предлагаме ви едно забавно пътуване в света на кафето, в което ще ви разкажем и покажем:
Историята на кафето - как е било открито то и пътят му до Коста Рика.
Ще посетим лехите, където се отглежда кафето. Тук ще видим отблизо етапите от цикъла на растежа и начините на засаждането му в плантацията.
Ще посетим на завода за печене. Ще ви обясним как се пече местното кафе, както и физическите промени в процеса, както и значението на вендузите за кафе.
Ще обясним значението на майстора дегустатор, физическите разлики, които се наблюдават при печене (аромат, вкус, цвят), както и как да се подготви гурме-кафе.
Трансфер до Национален парк Мануел Антонио. Той е известен като един от най-красивите в Коста Рика. Комбинацията от райски девствен плаж с коралови рифове, граничещи с буйна растителност и прелестта на тропическите гори, са сред най-добрите в страната. На път за парка ще пътуваме на юг от брега и ще се насладим на невероятните гледки на Тихоокеанското крайбрежие, типични за Коста Рика. Ще минем покрай редица живописни села, докато стигнем до Националния парк. В него ще можем да се насладим на плажовете и да се разходим по пътеките на парка, което ни дава възможност да наблюдаваме изобилието на флората и фауната в района. Ще видим различни видове маймуни, птици, игуани и много други. Маршрутът граничи с катедралата Пойнт, където гледката към парка и морето е грандиозна. В следобедните часове настаняване в хотела. (Възможност за разходка из парка Мануел Антонио с водач срещу допълнително заплащане - 15 евро) Вечеря в хотела. Нощувка в Мануел Антонио.
*Препоръчваме бански, кърпи, сандали, слънцезащитeн крем

9-ти ден
Закуска. Свободен ден за да се насладите на плажа. Вечеря в хотела. Нощувка в Мануел Антонио.

10-ти ден
Закуска. Свободен ден за да се насладите на плажа или за занимания по избор. По желание Круиз по залива Никоя (Nicoya) с включен обяд, напитка и екип за шнорхел (цена 95 евро на човек).
Вечеря в хотела. Нощувка в Мануел Антонио.

11-ти ден
Закуска. Трансфер до летището в Сан Хосе за полет до Франкфурт в 20:45ч.

12-ти ден
Пристигане във Франкфурт в 14:50ч. Полет от Франкфурт в 19:00ч. Кацане в София в 22:15ч.

=============================================================

Забележки:
*Минимален брой туристи: 15
*Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване

Начин на плащане:
*депозит 2000 лева при записване;
*доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
*копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията
*за деца до 18г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
*Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*при наличие на повече от 75 дни преди датата на отпътуване - неустойка не се удържа;
*между 75-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
*между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
*между 39-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
*при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
*Агенцията си запазва правото на промени в програмата при промяна в полетното разписание, закъснение или анулация на полети.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100002492/27.12.2019 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико

Избрани оферти