Оферта номер: 205365

Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд - 13 дни - 24.02.2018 г.

Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд - 13 дни - 24.02.2018 г.
от 6250 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
• Самолетни билети София – Доха – Янгон / Банкок – Доха – София с Катарски авиолинии с включени летищни такси;
• Самолетни билети Янгон – Баган, Баган – Янгон - Сайгон, Сайгон – Сием Рип, Сием Рип – Банкок с включени летищни такси;
• 1 нощувка със закуска в хотел Sedona Yagon 5* или подобен в Янгон;
• 2 нощувки със закуски в хотел Myanmar Treasure Resort 4+* или подобен в Баган;
• 3 нощувки със закуски в хотел Grand Hotel Saigon 5* или подобен в Сием Рип;
• 2 нощувки със закуски в хотел Angkor Miracle Resort 4+ или подобен в Сием Рип;
• 2 нощувки със закуски в хотел Pullman Bangkok G 5* или подобен в Банкок;
• 10 закуски, 4 обяда и 3 вечери;
• Всички трансфери и турове по програма с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• Местно екурзоводско обслужване;
• Всички входни такси на посещаваните обекти;
• Водач-преводач;
• Предварителна туристическа информация за посещаемите страни и градове;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове.
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (01.09.17) са в размер на 627 лв и се фиксират към датата на доплащане – 12.01.2018, поради честата им променливост!
Цената не включва
• Вечеря с фолклорно шоу на Bonsai Cruise в Сайгон – 45 USD при 10 туристи;
• Полудневна екскурзия с посещение на тунелите Ку Чи – 25 USD при 10 туристи;
• Апсара шоу с вечеря в Сием Рим – 10 USD при 10 туристи;
• Шоу с вечеря с морски дарове в Silom Village в Банкок – 35 USD при 10 туристи;
• Лейди Бойс шоу в Calypso Bangkok – 20 USD;
• Късно освобождаване на стаите в Pullman Bangkok до 18:00 на 07.03 – 70 USD;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 20 лв на човек;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Напитки и лични разходи.
Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд - групова екскурзия

Янгон – Баган – Сайгон – Делтата на р. Меконг - Сием Рип – Ангкор – Банкок

ДАТА: 24 февруари 2018 - 8 март 2018 г.

ГАРАНТИРАНА ГРУПА!
Възможност за мъж за комбинация в двойна стая.

ЦЕНИ:

Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15-20 туристи
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 6450 лв

Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 21 и повече туристи
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 6250 лв

----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=======================================================

Предимства на програмата:

-Най-интересните забележителности на Мианмар, Сайгон, Камбоджа и Банкок!
-Настаняване само в 4+* и 5* хотели с гарантирано качество – лукс и комфорт по време на пътуването!
-Без дълги и уморителни автобусни или влакови преходи , придвижването е само с вътрешни и регионални полети!
-Най-добрият сезон за посещение на Индокитай - без екстремни температури и валежи!
-Традиция и професионализъм – над 40 групи годишно до 6-те континента!

================================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /24 февруари 2018, събота/ София – Доха - Янгон

Отпътуване от летище София в 12:15 с полет на Qatar Airways за Доха. Кацане в 17:55 в Доха. Продължение за Янгон с полет в 20:10. Нощувка в самолета.

Ден 2 /25 февруари 2018, неделя/ Янгон

Кацане на летището в Янгон в 05:20. Посрещане, трансфер и ранно настаняване в хотел Sedona Yangon 5*, или подобен. Следобед панорамна обиколка на централната част на Янгон с разглеждане на пагодата Суле (отвън), парка Маха Бандула с Паметника на независимостта, сградите на Кметството и на Съдебната палата (отвън) и на още много други интересни колониални сгради, наследство от британците. Янгон е столица на Мианмар от края на 19 век до 2006 г. и представлява оживен многомилионен азиатски град, център на икономическия живот на страната. В късния следобед ще се насладим на залеза на слънцето при най-почитания будистки храм в Мианмар – великолепната пагода Шведагон, разположена на хълма Сингутара. Вярва се, че в нея се съхранява реликва от Буда. Цялата е покрита със злато и е богато декорирана с диаманти, рубини, смарагди и други скъпоценни камъни. Вечеря в местен ресторант, връщане в хотела и нощувка.

Ден 3 /26 февруари 2018, понеделник/ Янгон - Баган

Сух пакет за закуска, трансфер и полет за древния град Баган, намиращ се на брега на река Иравади в района Мандалай. Посрещане на летище, трансфер и настаняване в хотел Myanmar Treasure Resort 4+* или подобен. Баган е най-значимият архитектурен резерват в страната, където векове наред крале, генерали и глави на знатни родове не са жалели усилия, средства и време да строят тухла по тухла храм след храм, само за да увековечат своето пребиваване на тази земя и за да гарантират своето следващо прераждане. По време на целодневния ни тур ще посетим Златната пагода Швезигон; пещерните храмове Кянситха и Губяукгуи, чиито стени са покрити с изящни стенописи и фрески, изобразяващи исторически и митологични сцени; високата 46 метра пагода Хтиломинло и колоритния местен пазар Няунг. Ще преминем през портата Тараба, единствената запазена от древния Баган, основан през 9 век, и ще влезем в Стария град. В края на деня ще се изкачим на ступата Швезандау, откъдето се разкрива прекрасна гледка към храмовете на Баган и река Иравади. На това мистично място ще посрещнем залеза на слънцето. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 4 /27 февруари 2018, вторник/ Баган

Закуска и целодневна обиколка на Баган. Разглеждане на храма Мануха, известен с гигантските образи на Буда; посещение на красивата пагода Нанпая, изградена от пясъчник и тухли, и разглеждане на един най-красивите храмове в Баган - Ананда, архитектурен шедьовър на монската архитектура с перфектни пропорции и четири статуи на Буда. В манастира до храма са запазени древни стенописи от 9 век. Включен обяд.
Следобед се посещават още най-високият храм в Баган – Татбийню, датиращ от 1091 г. и познат още като „Храмът на всезнанието”; храмът Дамаянги и пагодата Мингаларзеди – последният от големите храмове строени в Баган, преди армията на Кублай Хан да завладее кралството. Вечеря в местен ресторант, връщане в хотела и нощувка.

Ден 5 /28 февруари 2018, сряда/ Баган – Сайгон

Закуска. Следва трансфер до летище Баган за полет до Янгон и продължение за Сайгон (Виетнам) с полет в ранния следобед. Кацане в Хо Ши Мин Сити (Сайгон) в 15:05 и трансфер до хотел Grand Hotel Saigon 5*. Сайгон е сърцето и душата на Виетнам - динамичен и забързан, това е най-големият икономически, търговски и културен център на Виетнам. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 6 /01 март 2018, четвъртък/ Сайгон

Закуска и полудневна панорамна обиколка на града: сградата на бившия Дворец (отвън), построен през 1966 г. и частично разрушен по време на войната, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; Катедралата Нотр Дам, извисяваща се величествено в правителствения квартал в центъра на града; Операта (отвън) с богато орнаментирана фасада, построена по подобие на Petit Palais в Париж; сградата на Централната поща – една от историческите сгради в Сайгон от края на 19 в., проектирана от самия Густав Айфел. По желание полудневна екскурзия с посещение на Ку Чи – цял подземен град, изграден през 1948 г., по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван, за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия. Частично отворен за туристи през 1988 г. и до днес този подземен комплекс, с повече от 200 км тунели, поразява не само с размерите си, а най-вече с безумната храброст и стоицизъм на виетнамския народ. Връщане в Сайгон в късния следобед. Вечерта по желание вечеря на круизен кораб с включено фолклорно шоу. Нощувка.

Ден 7 /02 март 2018, петък/ Сайгон - Делтата на р.Меконг

Закуска. Този ден след закуска групата отпътува за еднодневна екскурзия до Ми То, откъдето се качва на корабче и продължава по делтата на река Меконг. Пешеходна разходка на острова на Дракона, посещение на местна ферма за плодове, където може да дегустирате екзотични плодове, кокосови бонбони, оризово вино и др. Следва разходка с кану по речните канали на острова, обрасли с гъста тропична растителност. Обяд и връщане в Сайгон в късния следобяд. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 8 /03 март 2018, събота/ Сайгон – Сием Рип

Закуска. Трансфер до летище Сайгон за полет до Камбоджа. Кацане в Сием Рип, трансфер и настаняване в хотел Angkor Miracle Resort 5*. Свободно време за почивка край басейна на хотела или по желание можете да се разходите до оживения център на Сием Рип, пълен с ресторанти и барове. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 9 /04 март 2018, неделя/ Сием Рип- Ангкор

Закуска. Днес денят е посветен на разглеждане на най-големия храмов комплекс в света, поразяващ не само с огромните си размери, но най-вече с архитектурния си стил – съчетание на изящество на детайлите и монументалност на формите. Построен и процъфтявал в периода 9-13 в., комплексът на Ангкор дълго време остава погребан и забравен в джунглите, за да бъде открит отново през 20-ти век и да смае света със своето величие. През този ден се посещават: Южната порта на Великия град Ангкор Том, разглежда се Байон – мистериозният храм, построен през 13-ти век, чиято най-отличителната черта са множеството огромни усмихнати лица. Следва разглеждане на храма Та Пром, построен в края на 12 век като будистки манастир и университет. За разлика от повечето храмове тук цялостната реставрация е почти невъзможна, без да се засегнат огромните дървета, които буквално са се вкоренили в галериите и коридорите на храма, създавайки неповторима атмосфера и превръщайки го в предпочитано за туристите място. Обяд в местен ресторант. Следобед обиколката ни продължава с най-впечатляващия храм от комплекса - Ангкор Ват. Това е най-големият и най-добре запазен кхмерски храм и единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Образец на древната архитектура, Ангкор Ват се превръща и в символ на Камбоджа, присъствайки дори и в националния флаг на страната. Връщане в хотела. Вечерта по желание вечеря с танцово апсара шоу. Нощувка.

Ден 10 /05 март 2018, понелник/ Сием Рип – Банкок

Закуска. Трансфер до летище Сием Рип за полет до Банкок. Кацане в Банкок, посрещане и трансфер до центъра на града. Кацане в Банкок и полудневен тур на града с разглеждане на ослепителния Гранд Палас, многовековна резиденция на тайландските крале, където се намира Смарагдовия Буда – най-свещената статуя в Тайланд. Високата 45 см фигура на Буда е изработена от цял къс нефрит и е облечена с дрехи от чисто злато. Тя е считана за закрилник на Тайландското кралство и до днес. До 1782 г. Банкок бил малко рибарско селище и тогава крал Рама І построява своя дворец на източния бряг на река Чао Прая и дава на града името „Град на ангели”. Разрастването на новата столица продължава покрай бреговете на делтата на Чао Прая и тъй като градът е пресичан от множество канали, често е наричан и „Венеция на Изтока”. Днес Банкок е един от най-големите мегаполиси в света с население повече от 14 млн. души и несъмнено е един от най-вълнуващите азиатски градове, съчетаващ екзотиката на множество дворци, мистиката на будистките храмове и блясъка на съвременните небостъргачи. Следобед настаняване в хотел Pullman Bangkok G 5*. Вечерта по желание посещение на Апсара шоу с вечеря с морски дарове и местни деликатеси в Silom Village, за повече информация: www.silomvillage.co.th. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 11 /06 март 2018, вторник/ Банкок

Закуска. Предиобед панорамна обиколка на Банкок с посещение на храма на Златния Буда, Пазара на цветята и Ват По – храма на Полегналия Буда. Свободен следобед за самостоятелно разглеждане на останалите забележителности по интереси или време за шопинг в многобройните молове. Вечерта по желание можете да посетите Лейди Бойс Шоу. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 12 /07 март 2018, сряда/ Банкок

Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Банкок или бихте могли да се включите в допълнителни ескурзии по желание. Възможност за късно освобождаване на стаите при запитване. Вечерта трансфер до летище за полет на Катарски авиолинии до Доха в 01:35 (08 март).

Ден 13 /08 март 2018, четвъртък/ Банкок – Доха – София

Полет Банкок – Доха в 01:35. Кацане в Доха в 04:45 местно време и продължение за България в 06:45. Кацане в София в 11:05. Край на програмата.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

• Общата цена на пътуването е валидна при група от минимум 15 туристи;
• Краен срок за събиране на групата: 30.12.2017;
• Доплащането става в срок до: 12.01.2018;
• Необходими документи: валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датите на пътуването, попълнен договор на туроператорът и депозит от 2000 лв на човек;
• Подаването на заявление за виза за Мианмар се извърша предварително онлайн и се извършва от туроператорът. Необходима е електронна цветна снимка;
• Подаването на документите за виза за Тайланд и виза за Виетнам се извършва предварително в България от туроператора, минимум четири седмици преди отпътуване. Необходими са 3 актуални снимки, паспорт, копие от лична карта и попълнени визови формуляри с лични данни;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път;
• За посещение на Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• При желание от страна на клиента може да предложи пътуване в бизнес клас на Катарски авиолинии;
• Настаняването в хотелите е след 14:00, а освобождаването на стаите до 12:00 ч;
• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в лева в офиса ни при пълното плащане на екскурзията;
• Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,65 лв на ОББ към 01.09.2016 г. и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3% туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане, която е 12.01.2018 г. Взема се под внимание курс продава на ОББ към 12.01.2018 г.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, туроператорът не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
• Туроператорът не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.

----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=======================================================
Ханой
Хотели - Ханой
Сапа - eтнически празник във виетнамските Алпи
Френският квартал на Ханой - колониална атмосфера, напомняща за Индокитай
Заливът Халонг - митичният залив на драконите