Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

ТАЙЛАНД: Банкок и почивка в Краби - 12 дни: Супер оферта!

Номер на оферта

/

157503

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Доха – Банкок – Доха – София с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг (300 см) и ръчен багаж 7 кг ;
Самолетни билети Банкок - Краби – Банкок с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.
9 нощувки в хотели 4*: 2 в Банкок, 7 в Краби, 9 закуски, 1 обяд
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
- Целодневна екскурзия с обяд до плаващия пазар Дамноен Садуак, посещение на Гранд Палас, Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда и Храма на Зората;
- Разглеждане на Краби с посещение на „Паметника на черните раци“, Храма на тигъра и Сюзън Хой
Местен екскурзовод;
Водач-преводач от агенцията в Банкок;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Цената не включва

Виза за Тайланд - 60 лв.
Екскурзии и посещения по желание с включени трансфери – заплащат се с доплащането:
- Круиз по река Чао Прая с вечеря на кораба – 99 лв.
- Сафари на гърба на слон в джунглата с обяд – 131 лв.
- Шоу Синият дракон – 83 лв.
- Екскурзия с обяд до четирите острова – 95 лв.
- Екскурзия с обяд до остров Пи Пи – 127 лв.
- Екскурзия с обяд до острова на Джеймс Бонд – 161 лв.
По желание, доплащане за късно освобождаване на стаята в деня на отпътуване:
на човек в двойна стая – 58 лв.; на човек в единична стая – 115 лв.
Лица на възраст 70-80 г. доплащат за медицинска застраховка 24 лв.
Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – по 5 щ.д. на ден
По желание застраховка „Отмяна на пътуване“: от 2,7% до 1,5%

Програма на пътуването

ТАЙЛАНД - Банкок и почивка в Краби


ДАТА: 23.01. – 03.02.2018 г.

12 дни, 9 нощувки, 9 закуски, 1 обяд

МАРШРУТ: София - Доха - Банкок (2 нощувки) - Дамноен Садуак - Краби (7 нощувки) - Банкок - Доха - София


========================================================


ЦЕНА - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 17.11.2017 г.: 3786 лв.

Редовна цена: 3876 лв.

=========================================================


Това пътешествие в Тайланд Ви предлага всичко, което може да си пожелаете в едно пътуване: история, традиции, култура, природа, приключение, гастрономия и пазаруване.

В столицата Банкок ще разгледате екзотичния плаващ пазар Дамноен Садуак и ще посетите най-красивия дворец в страната, резиденцията на тайландските крале - Гранд палас и Храма на Зората, превърнали се в символ на страната.

Очаква Ви едноседмична почивка в Краби – най-красивата провинция в южен Тайланд, където природата е създала приказни скални образувания, покрити с тропическа зеленинна, чиито огромни форми се извисяват над топлите кристални води на Андаманско море и нежния, бял пясък.

Още щом стъпите там, ще почувствате, че сте попаднали в Рая. Тази гледка се запечатва в сърцата завинаги.



==========================================================

ПРОГРАМА:

23.01.2018-вт 1 ден. София ?
В 22:45 ч. полет QR 226 от София.

24.01.2018-ср. 2 ден ? Доха ? Банкок
В 04:35 кацане в Доха. В 08:15 полет QR 832 от Доха, кацане в Банкок в 18:50. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

25.01.2018-чт 3 ден. Банкок (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспортът в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Обяд. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд, най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. В комплекса на двореца е Храма Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма на Лежащия Буда „Ват По”– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда (дълъг 46 м, висок 15 м), чиито нозе са украсени със 108 огромни седефени миди, а четирите ступи около храма са посветени на четиримата императори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда.  Посещение на Храма Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради местоположението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
*По желание, с доплащане – круиз по река Чао Прая с вечеря и включени трансфери. Докато се наслаждавате на разнообразни тайландски класически танци, музика на живо, вечеря бюфет на тайландска и интернационална кухня и напитки ще видите красиво осветени двата най-известни храма на Тайланд: Ват Арун – Храмът на зората и Гранд Палас с Храма на Изумрудения Буда. На връщане може да се отпуснете с музика в латино стил и да се насладите на разхлаждащия бриз на откритата палуба. При напускане на кораба може да вземете снимката си от круиза.

26.01.2018-пт 4 ден. Банкок ? Краби (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет TG 2245 от Банкок в 12:25, пристигане в Краби в 13:45. Посрещане, транфер и настаняване в хотела. Нощувка.
Краби винаги е бил приключение за много туристи. Към него принадлежат общо 130 привлекателни острова, които преди са били удобни убежища на азиатските пирати. Днес те предлагат чудесни условия за почивка - невероятно чисти и екзотични плажове. Много от прелестните острови в Краби, чиято красота и екзотика е гордост за местните хора, принадлежат към Морския национален парк Ко Пи Пи, който включва и най-известния остров в региона – Ко Пи Пи Дон и плажа Рейли.

27.01.2018-сб 5 ден. Краби (закуска)
Закуска. Разглеждане на Краби. Ще посетим "паметника на черните раци", който се намира в при-станището и граничи с водата. Оттук най-добре се вижда градът на фона на водата и двете планини, които изникват от нея. Наблизо е "паметникът на орела". Счита се, че тези птици, както и раците, представляват изобилието на Краби и са негов символ. Тези раци обитават река Краби, която протича през града и се влива в Андаманско море. После се отправяме към Храма на тигъра “Ват Тум Суа“ – важен будистки център за медитация. Храмът е основан през 1075 г., когато един монах отишъл да медитира в пещерата. По време на медитацията той видял тигри, обикалящи пещера в планината. Според друга легенда, огромен тигър е живял в пещерата. Името на храма е свързано и с откритите тигрови лапи върху стените на пещерата, както и с формата на нейната извивка, която наподобява лапа на тигър. Храмът е издигнат върху висок хълм с гъста тропическа гора и вековни дървета, а до него водят 1237 стъпала. На друго място в комплекса, 184 стъпала водят до подножието, където в пещерите живеят монаси. Маймуните обикалят долните стълби и храмовите площи. *Не дразнете маймуните и не заставайте между възрастните и младите. На върха на планината се извисява огромна златна статуя на Буда. Тази статуя, други храмови сгради и голяма част от град Краби могат да се видят от светилището на върха на стълбите. Продължаваме 20 км. на юг от Краби, към Сюзън Хой – древно гробище на вкаменели черупки, геоложко чудо, датиращо от милиони години. Открити са останки от костенурки и риби отпреди 50 млн. години. Тази природна красота някога е била огромно сладководно блато, обитавано от милиони морски същества. През вековете богатата на варовик вода постепенно трансформирала блатото в слоеве от вкаменелости, които днес са с дебелина 40 см. и дължина 200 м. Мястото е заобиколено от скалисти крайбрежия и има три такива образувания, покриващи скалите. Наблизо има сувенирен магазин с харктерните за Краби изделия от черупки. Връщане в хотела. Нощувка.

28.01.2018-нд 6 ден. Краби (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание и с доплащане сафари на гърба на слон в джунглата с обяд и включени трансфери.
Трансфер до парка на слоновете, разположен на 7 км. от плажа Ао Нанг. Паркът е създаден през 1999 г. и се намира в сенчеста гора с изобилие от вода, на която животните се радват целогодишно.
Повечето от слоновете са на възраст между 20 – 40 години и са прекарали почти целия си живот сред хората. След като се запознаете с вашия слон ще разберете, че тези огромни животни, са най-нежните обитатели на джунглата. Ще имате възможност да се изкъпете в реката, която минава през парка, ще я пресечете на гърба на слон и ще се отправите към девствената джунгла на Краби, преминавайки през кокосови и палмови гори. Наслаждавайки се на природата и дивите животни след около 1–2 часа ще пристигнете до малко ресторантче, където ще починете и обядвате. После ще възнаградите вашия слон с лакомства, след което се връщате в хотела.

29.01.2018-пн 7 ден. Краби (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание и с доплащане посещение на “Синият Дракон” – кабаретна програма с участието на артисти – травестити, светлинни ефекти и пищни костюми.

30.01.2018-вт 8 ден. Краби (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание и с доплащане полудневна екскурзия с обяд до четирите острова с включени входни такси за националния парк и трансфери.
Трансфер до пристанището и отплаване към живописния остров Таб – при отлив, тук се появява пясъчна коса, която създава впечатление, че морето е разделено на две, а по нея може пеша да отидете до Пилешкия остров, наречен така заради издигащата се над острова скала, която наподобява глава на пиле. Ще имате време за плаж, да плувате и да се гмуркате в тюркоазените води около острова. Предоставя се шнорхел. Продължаваме към другия скалист остров – Тан Минг, чиито води са идеални за гмуркане сред градината от корали. Зад него е остров Пода, целият покрит с палми, тропическа растителност и заобиколен от белоснежен плаж. Тук ни очаква вкусен обяд, след което се отправяме към залива Пра Нанг с известния плаж Рейли и се връщаме в хотела.

31.01.2018-ср 9 ден. Краби (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание и с доплащане целодневна екскурзия с обяд до остров Пи Пи с включени входни такси за националния парк и трансфери.
Насладете се на това пътешествие до прелестните острови Пи Пи, обградени от тюркоазени води и засенчени само от извисяващите се варовикови скали. Архипелагът Пи Пи е райска дестинация само на 1 час от континентален Тайланд. Съставен е от две островчета. Пи Пи Дон е по-големият и е известен със своите фини плажове и коралови образувания. Ще посетим някои от плажовете на красивите заливи – Тон Сай, Лодалам и Плажа на маймуните, а също и залива Мая, където е заснет филмът „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо. Ще имате възможност да плувате в някои от най-чистите води на света, да се гмуркате с шнорхел в красивия Хин Клан, да разгледате Пещерата на викингите, където гнездят хиляди лястовици. Ще откриете и скритите заливи на по-малкия остров Пи Пи Ли, където варовиковите скали се издигат направо от водите и са достъпни само с лодка. Може да се гмуркате с шнорхел сред кораловите градини на Ао Мая и Ао Ло Сама и сред изолираните рифове на Бамбуковия остров, както и да релаксирате на плажа. Ще видите изобилие от риби в рифовете, заобиколени от напълно необитаеми пясъчни плажове.

01.02.2018-чт 10 ден. Краби (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание и с доплащане целодневна екскурзия с обяд до острова на Джеймс Бонд с включени трансфери и входни такси за националния парк.
Отправяме се на север от Краби към провинция Панг Нга. След около 1ч30м - 2 ч. пристигаме на при-станището Та Дан, откъдето продължаваме към залива Панг Нга, който се слави с удивителната си природна красота и малкия остров Као Пин Кан. На около 40 м. от неговия бряг се извисява странната отвесна скала Та Пу, която в основата си е 4 м. в диаметър, а в горна си част е 8 м. Всъщност двата острова Као Пин Кан и Та Пу стават известни като Островът на Джеймс Бонд през 1974 г. след като тук е заснет филма „Човекът със златното оръжие“ с Роджър Мур като Aгент 007. Ще имате време за разходка и снимки. Продължаваме към пещерата с огромни сталактити. После се отправяме към мюсюлманския остров Пани, известен с наколните си жилища. Тук ще обядваме и ще посетим мест-ното училище. Селището е основано в края на 18 век от две индонезийски рибарски семейства, а сега на острова живеят 360 семейства (1685 човека), потомци на двете номадски фамилии от остров Ява. *Няма възможност за плуване и гмуркане, тъй като водата в залива е мътна. Връщаме се на пристанището Та Дан и продължаваме с миниван за Краби. Попътно ще разгледаме храма Суван Куа (Пещерата на маймуната) и ще спрем край красивия водопад „Раман“, където може да плувате, ако има достатъчно вода.

02.02.2018-пт 11 ден. Краби ? Банкок (закуска)
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. *При желание и с доплащане – късно освобождаване. Трансфер до летището и полет PG 264 в 19:40 за Банкок, кацане в 21:05 и следващ полет за България.

03.02.2018-сб 12 ден. Банкок ? Доха ? София
В 01:35 ч. полет QR 837 от Банкок, кацане в Доха 05:25 ч.
В 06:55 ч. полет QR 227 от Доха, кацане в София в 11:15 ч.

========================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Банкок – Royal Princes Larn Luang Hotel Bangkok, Superior room
Краби – Krabi La Playa Resort, Premier room


================================================


Записване и плащане:
При записване: лична карта, паспорт с минимум 6 месеца валидност след датата на пътуване (след 03.08.2018) и 2 свободни страници; 2 снимки 3.5 х 4,5 см, данни за визовия формуляр и депозит 1500 лв.
Остатъка до 100% - до 07.12.2017
Информация:
За посещение на Тайланд е необходимо пътуващите да имат предварително издадена виза.
Агенцията обработва и подава документите в консулската служба без допълнителна такса.
Медицински изисквания – не са необходими ваксинации.
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – 22.12.2017 г.
Авиокомпаниите си запазва правото да променя полетното разписание и летищните такси.
В зависимост от местните условия, възможни са размествания в обявената програма, като се запазват включените услуги.

Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси.


Важно:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая и, ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за раз-ликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти