Начало / Екскурзии / Екскурзии - Малко Търново

Странджа - автобусна екскурзия - 4 дни - 24.05.2018 г.

Номер на оферта

/

197154

Дати & цени

Цената включва

транспорт по маршрута

2 нощувки със закуски в хотел** или къща за гости в района на Малко Търново
1 нощувка със закуска в Царево/Приморско в хотел **/***

разглеждане на с. Бръшлян и Малко Търново

посещение на култов комплекс при Мишкова нива и Градище (без включена цена за високопроходими джипове и беседа- около 30 лева на човек);
посещение на Индипасха и пещера Света Марина (без включена цена за високопроходими джипове-около 20 лева на човек)
Посещение на Бекликташ и светилище Камъка
екскурзоводско обслужване

Цената не включва

входни такси: Исторически музей Малко Търново - за 1 сграда на музея - 2.00 лв., за 3-те сгради на музея - 4.00 лв.;

доплащане за единична стая - 60 лв.

транспорт с високопроходими джипове до Индипасха и Света Марина– взависимост от броя на туристите-около 30 лв.
транспорт с високопроходими джипове до Мишкова нива и Бастет– взависимост от броя на туристите-около 20 лв.

разходи от личен характер

Програма на пътуването

Маршрут на екскурзията: София-Бръшлян-Мишкова нива-Градище-Малко Търново-Индипасха-Света Марина-Приморско-Бекликташ

ДАТА: 24.05. - 27.05.2018 г.

4 дни / 3 нощувки

ЦЕНА на човек: 176 лв.

==================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==================================================================

ПРОГРАМА

Ден 1.

Отпътуване в 7:30 ч. от София, стадион Васил Левски.
Пътува се по магистрала Тракия с кратки почивки. Пристигане в Архитектурен резерват Бръшлян и разглеждане на това уникално странджанско селце с неповторимо излъчване.
Бръшлян е архитектурно-исторически резерват с повече от 70 запазени автентични странджански къщи. Посещение на църквата „Свети Димитър” в Бръшлян, построена в края на XVII в. на мястото на древно тракийско светилище. Настаняване. Нощувка.

Ден 2: Закуска.
Превоз с високопроходими автомобили до Индипасха и пещера Света Марина - (цената на джиповете не е включена в общата пакетна цена и се доплаща на място). Закътани сред прохладни гори и бистри потоци, тези места помнят прастарите обичаи на древните траки. Местата са известни като родината на нестинарството, защото тук в най-дълбока древност е възникнал този уникален обичай, ежегодно практикуван и до днес. Последните участъци до свещените места - около 1 км се извървяват пеша. Индипасха е древно оброчище, място тайнствено и мистично, почитано от преди хилядолетия до наши дни. Тук по невероятен начин се съчетават езическите стари традиции и древни обреди с християнските вярвания. Легендите разказват за целебната сила на скалата и бликащия извор под нея. Светилището се свързва с древния ритуал за окачване на дрехи по скалата за изцеление.
През горски пътища в дебрите на Странджа планина, сред гъсти дъбови и букови гори с джипове продължаваме към далечната пещера-светилище на Света Марина. Пещерата е превърната в скален параклис, където се палят свещи, а по стените и от свода капе вода, която се счита за лековита. Светилището е било най-големият култов център на светицата в Югоизточна Тракия, привличал в миналото поклонници чак от Цариград. Отпътуване за Малко Търново. Разглеждане забележителностите на града-историческия музей, Големия врис, храмове „Успение Богородично” и „Св.Троица”. Нощувка.

Ден 3:Закуска. Отпътуване с джипове към местността Мишкова нива, където се намира един от най-известните паметници на древната тракийска култура . След това пак с джипове се отива до гробницата на богинята Бастет - загадъчно място, разположено в подножието на най-високия странджански връх на българска територия - Градище. За тайнствения некропол на египетската богиня с глава на котка започва да се говори след експедицията на Людмила Живкова през 1981 г. Днес все още е обект на догадки от археолозите и витае между науката и мистерията. (цената на джиповете не е включена в общата пакетна цена и се доплаща на място. Отпътуване към село Граматиково. По пътя посещение на тракийското скално светилище Камъка ( пеша 15 минути в една посока по горски път). Настаняване в хотел в Царево/Приморско . Нощувка.

Ден 4. Закуска. Разглеждане на тракийско светилище Бекликташ. Пешеходен преход около 1 час в двете посоки, равен терен през гора. Отпътуване за София. Завръщане на стадиона вечерта.

УЧАСТИЕТО В ПОХОДИТЕ С ВИСОКОПРОХОДИМИ МАШИНИ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, МОЖЕТЕ ДА СЕ ОТДАДЕТЕ НА СВОБОДНО ВРЕМЕ!

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Начин на плащане:

депозит - 50 лв при сключване на договор до 27 април 2018.;

доплащане - до 11.05.2018 г.


Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Забележка:

Екскурзията се осъществява при минимум 25 записани туристи, срок на уведомяване за недостигнат минимум- 5 дни преди тръгване.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н не са вариант за преходи от този тип/.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Носете суха храна.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Малко Търново |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Малко Търново |  Майски празници - България |  Майски празници - Малко Търново

Избрани оферти