Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

Мистичната Кападокия

Номер на оферта

/

200307

Дати & цени

Цената включва

v транспорт с автобус, лицензиран за международно пътуване;
v 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Анкара ;
v 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Кападокия;
v 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Коня;
v 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Бурса;
v туристическа програма в с местен екскурзовод по посочения маршрут;
v посещение на ритуален спектакъл с танци на Дервиши в Коня*
v екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

v входна такса за Музей на анадолските цивилизации, - 20 TRL;
v входна такса за Хатуша - 10 TRL;
v входна такса за Крепостта Ючхисар, – 7 TRL;
v входна такса за Скалните църкви на Долината Гьореме, – 30 TRL;
v входна такса за Долината Долината Зелве, – 10 TRL;
v входна такса за подземния град Каймаклъ, - 30 TRL;
v входна такса за Долината Ихлара 20 TRL;
v входна такса за гробницата на Мевляна, Коня - 5 TRL, при групи над 14 човека се заплащат задължително и слушалки - 3 лири;
v посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки, местно производство без лимит) - 20 евро заявява се по време на екскурзията;
v разходка с балон над Кападокия – 120 евро заявява се при записване за екскурзията;
v доплащане за единична стая - 150 лв.;
v доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
v лица на 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
v вечерите са без включени напитки

Програма на пътуването

Мистичната Кападокия
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/

СофияАнкара – Хатуша - Кападокия – Коня – Листра – БурсаСофия
Дата: 20.09.2017г.
7 дни/ 6 нощувки
Цена от: 545,00 лв.

Милиони години са били необходими на вулканитe в Централното Анадолско плато, за да формират „лунния пейзаж”, уникалните скални образувания и „вълшебните комини” в Кападокия. През вековете различни цивилизации извайвали в скалите своите жилища, църкви и подземни градове, оставяйки ни безценно природно и културно-историческо наследство, което днес е притегателен център за посетители от всички краища на света. Сред тези реликви са разпръснати традиционни селца и живописни речни долини. Мистичният пейзаж на Кападокия е обгърнат в древност, традиции и топло гостоприемство!
Подарете си един от най-запомнящите се пейзажи на Земята!

1 ден - София - Истанбул - Анкара - 1050 км.
Отпътуване от София в 5:00 ч. от пл."Александър Невски" по маршрут СофияПловдивХасково - Свиленград. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево – Капъ Куле. Дневен преход.
Късно вечерта пристигане в турската столица Анкара– втория по големина град в страната. Настаняване в хотела.
Вечеря.
Нощувка.
2 ден
Закуска.
Анкара – Хатуша – Кападокия - 440 км.
Панорамна обиколка на града. Тя включва разглеждане на символа на Анкара - Цитаделата – най-старата част на града, Музей на анадолските цивилизации, колекциите включват експонати от времето на палеолита и неолита.Посещение на Мавзолея на Ататюрк , където е погребан „Бащата на Турската република”, възможност да се разгледа музейната сбирка от документи и предмети свързани с живота и дейността на великия турски президент.
Отпътуване за Кападокия.
Възможност за обяд в крайпътно заведение.
Спирка в Хатуша /200км. от Анкара/ древната столица на Хетската империя. Разглеждане на развалините на храма, складовете за хранителни запаси, Лъвинната врата, тунела и култовото средище с баралефите на хетските богове.
Настаняване в хотел в района на Кападокия.
Вечеря.
Свободно време за разходка в градчето.
Нощувка.
3 ден - КападокияЮргюпАванос – Гьореме - 90 км. ~100 km
Закуска.
По желание – възможност за разходка с балон над Кападокия, едно от най-вълнуващите и незабравими изживявания в живота на човек. /Тръгване от хотела към 5:30, на разсъмване издигане с балона на височина 800 м. - разходката продължава около 1 час, деня за провеждане на мероприятието може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия/.
Целодневна екскурзия в Кападокия . Екскурзията започва с посещение на долината Долината Дервент известна още като долина на въображението или Розовата долина. Свободно време за разходка в град Юргюп. Посещение на долината Долината Зелве (долината е осеяна със скални църкви и „вълшебни комини”, тя е една от най-ранното заселените и най-късно изоставени монашески долини в ). Екскурзията продължава в местността Паша багъ. Посещение на градчето Аванос , древната Ванесса, разположена на двата бряга на р. Казал ърмак („Червената река”, най-дългата река в Турция). Градът е известен заради грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети.
Свободно време и възможност за обяд.
Посещение на традиционно грънчарско ателие. Разходка в Национален парк Долината Гьореме намиращ се в списъка на Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО от 1985 г. Разглеждат се скалните светилища, уникално доказателство за силата на византийското изкуство и след иконоборческия период.
Възможност за посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чиито връх се откриват зашеметяващи гледки.
Завръщане в хотела.
Вечеря.
По желание – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство - без лимит.
Нощувка.
4 ден - Кападокия - Каймаклъ - Коня - 265 км.
Закуска.
Отпътуване за Коня – религиозното сърце на Турция.
По пътя се разглежда един от най-големите и най-интересните подземни градове в района– Каймаклъ - датиран от второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м. дълбочина и е разположен на осем етажа под земята, съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения свързани с тунели.
Посещение на живописния каньон Ихлара, където са запазени ранно християнски църкви и параклиси от 5 век, издълбани в скалите от двете страни на каньона и изписани с фрески датирани около 12 век.
Пристигане в Коня и настаняване в хотел.
Свободно време за разходка в централната част на града.
Вечеря.
БОНУС! Посещение на традиционен за събота вечер ритуален спектакъл с танци на Дервиши в Културния център на Мевляна.*
Нощувка.
5 ден - Коня – Листра - Коня 120 км.
Закуска.
Посещение гробницата на ислямският философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние.
Свободно време.
Опътуване за неолитно селище Листра /60 км/, наричано още малката Кападокия, впечатляващо както със скалните образувания, така и със скалните си църкви.
Звръщане в Коня . Свободно време.
Вечеря и нощувка.
6 ден - Кония – Бурса - 495 км.
Закуска.
По пътя разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници.
Спирка в Ескишехир, разходка през старият квартал с етнографските къщи Одунпазаръ и центърът на града. Желаещите могат да се повозят на гондоли в реката Порсук.
Свободно време за обяд.
Отпътуване за Бурса. Градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“.
Настаняване в хотел.
Вечеря.
Нощувка.
7 ден - БурсаСофия - 740 км.
Закуска.
Разглеждане на забележителностите на Бурса- най-голямата джамия - Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната и част. Разглеждане на етнографският комплекс и панорамната площадка Топхане, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей.
Отпътуване за България.
Пристигане в София късно вечерта.

Цени:
565 лв. - еднократно плащане от 01.06 до 31.08
570 лв. - плащане с депозит от 01.06 до 31.08
575 лв. - еднократно плащане след 01.09
580 лв. - плащане с депозит след 01.09

48

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Начин на плащане:
- депозит - 200 лв на човек при записване
- доплащане - 14 дни преди отпътуването
v Вечерите са без включени напитки;
v Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки.
v Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън (Районът е осеян от кафенета и магазинчета за сувенири.)
v Туроператорът не се ангажира с посещение на ритуалния съботен спектакъл с танци на дервишите в Коня, ако е отменен за същата дата.
v Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
v Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност за евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.
v Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
v Необходими документи:
- Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
- За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
- За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор с № 1610013150000534976
/15.02.2016г. , ЗАД Армеец
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  22 септември - 2023 - Турция |  22 септември - 2023 - Кападокия

Избрани оферти