Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Перлата на Изтока - Китай - Пекин - Великата Китайска Стена - 02.10.2017 г.!

Номер на оферта

/

168224

Дати & цени

Цената включва

• Транспорт със самолет София –Доха -Пекин – Доха - София / QATAR AIRWAYS /
• Летищни такси
• Такса багаж 30 кг. + 7 кг. ръчен багаж
• Трансфер летище-хотел-летище
• 5 нощувки в хотел 4* в ЦЕНТЪРА НА ПЕКИН
• Разглеждане отвън на Олимпийски комплекс с Водния куб , „Птичето гнездо” , построено за летните Олимпийските игри през 2008 г. и невероятната сграда на CCTV
• Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език - посещение на площад „Тянанмън”, Забранения град - Императорския дворец
• Целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на руски език - посещение на Небесния храм, Летния императорски дворец + императорските градини, Ламаисткият храм, храма на Конфуций
• Целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на руски език - посещение на Великата китайска стена, Гробницата на династията Минг
• медицинска застраховка / туристите над 65 годишна възраст доплащат според тарифите на застрахователната компания /
• водач

Цената не включва

• Входните такси в музеите, храмове, дворци, паркове и др.
• виза за Китай - 80 $ /туристическа агенция „Галера“ подава документите за издаването без такса /
• храна + разходи от личен характер
• посещение на китайско акробатично или кунг-фу шоу

Програма на пътуването

ДАТА: 02.10.2017 г.

ЦЕНА: 1129 евро - хотел 4* в центъра на Пекин

----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ПРОГРАМА

1 ден /02.10.2017/ -понеделник - Отпътуване от София с редовен полет на QATAR AIRWAYS до Доха в 13.25 ч. Пристигане в 18.05 ч.

2 ден /03.10.2017/ - вторник - Отпътуване за Пекин в 02.10 ч. Кацане в Пекин в 14.55 ч. /местно време /. Организиран трансфер летище-хотел. По пътя разглеждане отвън на Олимпийския комплекс с Водния куб , „Птичето гнездо” , построено за летните Олимпийските игри през 2008 г., невероятната сграда на CCTV и др. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден /04.10.2017/ - сряда — Пешеходна екскурзия - посещение на площад „Тянанмън”, където ще видитe и Мавзолея на Мао Цзедун . Това е един от най-големите площади в света. Простира се на територия от 880 метра по посока север-юг и на 500 метра в направление изток-запад с обща площ 440 хиляди кв. метра. Събира около 1 млн. души. Площадът носи името на вратата "Тянанмън" (в буквален превод "Вратата на небесното спокойствие") построена в северната част на площада, която го отделя от Забранения град. Величественият Забранен град e наречен така, защото в продължение на 500 години, обикновени граждани не са могли да влизат в него. Той е бил императорски двор на двайсет и четирима императори от началото на династията Мин през ХV в. до падането на династията Цин през 1911 г. Императорският дворец е един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали. Свободно време. Възможност за посещение на ресторант с "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Уанфудзин. Нощувка.

4 ден /05.10.2017/ - четвъртък - Целодневна автобусна екскурзия - посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Храмът на небето е даоистки комплекс от храмови сгради. Комплексът е посещаван от императорите от династия Мин и Цин за годишните церемонии с молитви към Небесата за добра реколта. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най-големите и добре запазени императорски градини в Китай . Градините са истински шедьовър на китайското градинарско изкуство, впечатляващи посетителите със своята хармония между естествените природни дадености и допълнително изградените павилиони, дворци, храмове и мостове. Посещение на Ламаисткия храм - истинска перла в архитектурата на Китай. Той представя тибетския будизъм. В последната постройка се намира най-голямата статуя на Буда в света, направена от едно единствено дърво. Статуята е записана в рекордите на Гинес. Разглеждане на храма на Конфуций - наричан „Първият храм на Китай“, главно място за почитане паметта на Конфуций. Свободно време. Вечерта възможност за посещение на китайско акробатично или кунг-фу шоу. Нощувка.

5 ден /06.10.2017/ - петък – Целодневна автобусна екскурзия - посещение на Великата китайска стена, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. Тя е система от отбранителни съоръжения в Северен Китай , дълга 6900 km., която често се оприличава на дълъг дракон. Едно от най-древните и добре запазени творения на човешкия дух, символ на китайската нация. Следобяд - след краткотрайно пътуване ще посетим оградения със статуи Шенлу ("Пътят на Душата"), водещ до Гробницата на династията Минг, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Свободно време. Нощувка.

6 ден /07.10.2017/ - събота – Възможност за посещение на WORLD PARK / светът в макети / или HAPPY VALLY – увеселителен парк подобен на Disney Land. Свободно време. Вечерта възможност за вечеря на SANLITUN – популярна улица с барове и ресторанти. Нощувка.

7 ден /08.10.2017/ - неделя – Свободно време за шопинг и музеи – възможност за посещение на Националния музей на Китай, Пекинския зоопарк, Аквариума и др. Вечерта организиран трансфер хотел – летище.

8 ден /09.10.2017/ - понеделник - Отпътуване от Пекин в 01.50 ч. с авиокомпания QATAR AIRWAYS . Пристигане в Доха в 05.45 ч. Отпътуване за София в 07.05 ч. Пристигане в 12.05 ч.

ПРОГРАМАТА МОЖЕ ДА ПРЕТЪРПИ ПРОМЕНИ!

----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Пекин

Избрани оферти