Начало / Екскурзии / Екскурзии - Киев

Мистика в Украйна - Забранената зона Чернобил: 20.03.2018 г.

Номер на оферта

/

212149

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет с редовен полет София-Киев-София (с включени летищни такси в размер на 116 лева към 01.12.2017 г. Подлежат на препотвърждение преди издаване на билетите)
• Трансфери летище/хотел/летище
• 2 нощувки в икономична стая със закуска в Ukraine hotel или подобен в центъра на Киев
• Двудневна екскурзия до Забранената зона, включваща 1 нощувка в хотел в Чернобил с включена закуска, 2 обяда и 1 вечеря, транспорт от/до Киев, екскурзоводско обслужване по време на цялата екскурзия от лицензиран местен екскурзовод на руски език
• Пешеходен тур на Киев с местен лицензиран екскурзовод на руски език
• Представител на Туроператора по време на пътуването
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Цената не включва

• Всичко не описано в цената включва
• Разходи от личен характер
• Застраховка "Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия

4 дни / 3 нощувки

ДАТИ: 20.03.2018 - 23.03.2018 г.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 1298.00 лв.

-------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: 20.03.2018 - Отпътуване от София за Киев с директен полет на Украинските авиолинии в 12:00 часа. Кацане в Киев в 14:00 часа местно време. Посрещане от представител на туроператора и трансфер от летището до центъра на града. Настаняване в Ukraine hotel – разположен в самото сърце на града, на площад Независимост. Следва сити тур на Киев с рускоговорящ екскурзовод. Нощувка.

ДЕН 2: 21.03.2018 – Закуска. След това отпътуваме към Забранената зона. Разстоянието от Киев до Чернобил е 95км. и пътуването трае приблизително 2 часа. В ранния следобед пристигаме в Чернобил и разглеждаме града, след което потегляме към изоставения град-призрак Припят, в който някога са живеели около 50 000 човека. Попътно ще разгледаме изоставеното училище в село Копачи, което е имало тежка съдба и е поело огромна доза радиация. Това принуждава властите да изравнят селото със земята. Училището обаче е все още здраво и отворено за посещения. Можеш да настръхнеш още щом прекрачиш прага му, а чувството за чуждо присъствие те кара да се оглеждаш във всички посоки.
Оттук се отправяме към основната ни цел – град Припят и правим обиколка из няколко интересни обекта – фермата за отглеждане на риба, една от охладителните кули, която не е била завършена, заведение край езерото, изоставена болница, централния площад, културния дом, увеселителен парк и училище. След дълга разходка следва вечеря в местно заведение и настаняване в хотел в района.

ДЕН 3: 22.03.2018 - След закуска се отправяме към свръхсекретната база „Дъга“, която е защитавала тази част на Украйна от въздушни атаки. Съоръжението е разположено навътре в гората, но пък за сметка на това е прочистено от радиацията, която се е просмукала надълбоко в почвата и само тук-там се появява в добре маркирани точки.
На връщане ще преминем край детска площадка, която природата е покрила с дървета и растения, училище с противогази, жилищни постройки. Обиколката продължава с полицейския участък в Припят и местно училище, в което все още са останали много от ученическите пособия, използвани преди повече от 30 години.
Посещението на четвърти реактор е задължително и се извършва до паметник поставен на около 50 метра от стоманения саркофаг, с който е покрит. Следва обяд, а след него ще разгледаме бръснарски салон и местното кино „Прометей“. Следва трансфер до Киев. Привечер пристигаме в Киев и се настаняваме в Ukraine hotel. Нощувка.

ДЕН 4: 23.03.2018 - Закуска. Трансфер от хотела до летището за полета до България в 09:20 часа – пристигане на летище София в 11:20 часа.

=============================================================

ВАЖНО

Резервации:
Депозит 300 евро при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на пътуване

Условия за записване:
Минимален брой туристи – 12 човека.

Потвърждение на програмата – 45 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
Валиден международен паспорт

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Украйна |  Оферти - Киев |  Екскурзии - Украйна |  Екскурзии - Киев |  Пролет 2024 - Украйна |  Пролет 2024 - Киев

Избрани оферти