Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Москва и Санкт Петербург - Класическа елегантност

Номер на оферта

/

229605

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Москва – София с България Ер/Аерофлот с включени летищни такси и багаж
*Трансфери летище – хотел – летище и всички трансфери по маршрута
*3 нощувки със закуски в Москва, хотел Гамма *** или подобен
*3 нощувки със закуски в Санкт Петербург, хотел Россия *** или подобен
*1 нощувка във влака: Москва – Санкт Петербург с настаняване в кушет вагон по 4-ма /ако желаете двойно настаняване, има доплащане/ + закуска при пристигането
*Билет за скоростния влак Сапсан: Москва – Санкт Петербург – Москва и всички трансфери
*3 обяда в Москва и 2 обяда в Санкт Петербург
*Описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
*Входни такси за посещаваните музеи по програмата
*Слушалки по време на екскурзионната програма
*Екскурзоводско Обслужване /Водач по време на пътуването

Цената не включва

*Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център – 120 лв
*Такса визов център: 20 лв.
*Медицинска застраховка с покритие 50000 евро: 16 лв.
*Разходи от личен характер
*Застраховка “Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

Русия пленява сърцата на туристите с разнообразието и живописните си гледки. Екскурзията съчетава двата емблематични града Москва и Санкт Петербург. Включено е и пътуване с влака Сапсан, за да се насладите максимално и на природните дадености на страната. В цената са включени закуски и обеди, както и входни такси за обектите, така че трябва да вземете със себе си само доброто си настроение :)

==============================================================================

ДАТИ:
07.07.2019 – 14.07.2019

ЦЕНИ:
Възрастен в двойна стая: 2479 лв.
*Трети възрастен: 2399 лв.
*Доплащане за единична стая: 570 лв.
*Дете до 16 години, настанено с двама възрастни: 2389 лв.

==============================================================================

За информация относно свободни места и резервации, може да се свържете с нас, като натиснете бутона "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ".

==============================================================================

1 ден: София - Москва
Среща на летище София, Терминал 2 за полет до Москва с България Ер в 15.40 ч. Пристигане на летище Шереметиево в 18.30 ч. Трансфер до хотела с екскурзовод. Настаняване, свободно време. Нощувка.

2 ден: Москва
Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събори. Посещение на Оръжейната палата – Московски музей-съкровищница, част от комплекса Голям Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. Обяд. Следва пешеходна обиколка на Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора Василий Блажений, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ – най-старият търговски център в Русия, мавзолея на Ленин. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Москва
Закуска. Панорамна обиколка на града с екскурзовод на български език: възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. Обяд. Следва посещение с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Москва
Закуска. Освобождаване на хотела. Разходка по Замоскворечието – най-старата област в централната част на Москва, намираща се на завоя на Москва река на юг от Кремъл. Разходка с корабче по реката – 2 часа. Обяд. Свободно време за разходка и разглеждане по интереси. Трансфер до ЖП гара „Ленинградски“. Качваме се на нощен влак до Санкт Петербург. Нощувка в кушет вагон /настаняване по 4-ма/.

5 ден: Санкт Петербург
Пристигане в Санкт Петербург и посрещане от екскурзовод на български език на ЖП гарата. Закуска в кафе в града. Панорамна автобусна екскурзия на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, Казански събор с Чудотворната икона на Божията майка. Разходка по територията на Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 век, от която води началото си градът Петербург. В Събора са и белокаменните саркофази на императорите и императриците на Руската империя. След обяд настаняване в хотел 3*+. Свободно време. Нощувка.

6 ден: Санкт Петербург – Петерхоф – Санкт Петербург
Закуска. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основна сграда) – официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. Обяд в зведение в града. След обяд автобусна екскурзия в Петерхоф – извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Връщане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела. Нощувка.

7 ден: Санкт Петербург – Царско село/Пушкин – Санкт Петербург
Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село – лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация. Обяд в заведение в града. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време за разходки, посещения на музеи и забележителности. По желание и срещу допълнително заплащане нощна разходка по р. Нева „Развод мостов“ с корабче. Нощувка.

8 ден: Санкт ПетербургМоскваСофия
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак „Сапсан”. Пристигане. Трансфер до летище Шереметиево за полет до София в 19.35 ч. Кацане в София в 22.30 ч.


==============================================================================

Депозит: 50% при записване
Доплащане: до 45 дни преди дата на заминаване

==============================================================================

За информация относно свободни места и резервации, може да се свържете с нас, като натиснете бутона "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ".

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Санкт Петербург

Избрани оферти