Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Москва и Златният пръстен - 22.05.2022г.

Номер на оферта

/

228547

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Москва – София с директни полети на Аерофлот с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.;
*Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус по програмата;
*5 нощувки + 4 закуски на блок маса в стандартни стаи в «Комплекс Измайлово» в Москва;
*3 нощувки със закуски и вечери на блок маса в стандартни стаи (1 нощувка в Ярославъл, 1 нощувка в Кострома, 1 нощувка в Суздал);
*Обзорна екскурзия на Москва с посещение на Червения площад и катедрала на Христос Спасител с панорамна площадка;
*Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Успенската, Архангелската, Благовещенската църква;
*Пешеходна разходка в Стария Арбат;
*Посещение на Третяковската галерия;
*Екскурзия до Сергиев Посад с включен обяд;
*Обзорна екскурзия на Ростов Велики, посещение на Кремъл с музея на църковните антики и музея на “Финифти”;
*Обзорна екскурзия на Ярославъл с посещение на Спасо-Преображенския манастир със посещение на Съкровищницата и Църквата на Пророк Илия;
*Разходка с корабче по Волга (1ч.);
*Обзорна екскурзия на Кострома с посещение на Богоявленската катедрала, Ипатиевския манастир и Троицкия събор;
*Обзорна екскурзия на Суздал с посещение на Кремъл, Музея на дървената архитектура, Покровския и Спасо-Евтимиевия мaнастири с мини концерт на камбаните и съкровищницата «Золотая кладовая“;
*Всички входни такси за посещаваните обекти;
*Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;
*Обработка на документи за руска виза;
*Екскурзоводско обслужване на български език;
*Професионален рускоговорящ водач от България по време на пътуването;
*Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро.

Цената не включва

*Туристическа виза: 124 лв. за български граждани със срок на издаване 10 календарни дни;
*Допълнителни екскурзии:
*Екскурзия «Най-красивите метростанции в Москва» – 10 € на човек при мин. 10 участника;
*Екскурзия до Царицино и Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов с включени трансфери и водач на български език – 50 € при мин. 15 участника/ 60 € при мин. 10 участника;
*Посещение на един от трите московски цирка – информация и цена при запитване. Легендарният Московски цирк на Цветния булевард е един от най-старите циркове в Русия. Основан през 1880г., той има уникална история, възпитал е ненадминати актьори, които винаги са готови да възхищават публиката със зашеметяващите си номера. Цирк «Аквамарин» се намира до Танцуващите фонтани, а най-големият цирк на планетата «БОЛШОЙ МОСКОВСКИ ЦИРК» е на проспект Вернадски.
*Всички туристи с направени ваксини и получени сертификати, преболедували или не, са ДЛЪЖНИ да предоставят отрицателен PCR тест, който трябва да се направи не по-късно от 72 часа преди пристигане и влизане в Русия. Самият документ трябва да бъде на английски език. В случай на промяна на условията за пътуване в Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристи ще бъдат своевременно уведомени;
*Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 20 лв. на човек.
*Застраховка «Отмяна на пътуване» - сключва се по желание.
*Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

Програма на пътуването

Москва и Златният пръстен - 22.05.2022г.

Маршрут: Москва – Сергиев Посад – Ростов Велики – Ярославъл - Кострома – Суздал - Владимир – Москва

Цена на човек в двойна стая:
22.05 - 30.05.2022г. - 2350 лв.

Ранно записване до 28.02.2022г.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Програма:

1-ви ден 22.05.2022 СофияМосква
Тръгване от София в 14:05ч. с директен полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 17:10ч., трансфер и настаняване в хотел “Комплекс Измайлово“. Нощувка.
В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с необичаен архитектурен стил в изконо руски традиции.

2-ри ден 23.05.2022 Москва
След закуска панорамна обиколка на руската столица, включваща Московския университет; Държавната Дума, Театралния площад, Новодевическия манастир и съвременния район на Москва Сити.
Фотостоп на панорамната площадка при «Воробьевые горы», откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Продължаваме панорамната ни обиколка с Поклоная гора, Триумфалната арка, Кутузовския проспект, Пушкинския площад, Моста на Багратион, Новия Арбат и др.
Посещение на «Христос Спасител» – най-голямата руска катедрала и най-скъпата църковна сграда в Москва се счита за паметник, отбелязващ победата на Русия над Наполеон. Катедралата отвътре е богато украсена. Хрониката на руски военни победи е гравирана върху мраморни плочи. От наблюдателната площадка ще имате възможността да разгледате невероятна и незабравима панорама Москва от птичи поглед.
Разходка по чаровните улички на Стария Арбат. Почивка за обяд или кафе.
Вечерта по желание разглеждане на най-красивите метростанции в Москва. Те често са наричани «Подземни дворци», заради големината и красотата им.

3-ти ден 24.05.2022 Москва – Сергиев Посад – Ростов Велики – Ярославъл
След закуска отпътуване за Сергиев Посад – център на руското православие от XIV век, наричан още Руския Ватикан. Посещение на най-големия мъжки православен манастир "Сергиева лавра", включен през 1993г. в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, на територията на който се намира Руската духовна академия. Манастирът е основан през 1340г. от преподобния Сергей от Радонеж, чието име носи и града. Той изиграва ключова роля за консолидиране на земите на Русия под върховната власт на княз Димитрий Донски. От векове манастирът е бил важен религиозен и културен център в руската държава. В него са работили иконописците Андрей Рубльов и Даниел Чорни, които изписват стенописите в главната църква на манастира – катедралата «Св. Троица». В нея се пазят и мощите на преподобния Св. Сергей. От векове гробницата, в която са положени те, е място за поклонение на православните християни. Обяд в «Манастирската трапезария».
Заминаване за град Ростов Велики един от 10-те най-стари градове в Русия, а по величие е равен на Киев и Новгород.
В Ростов Велики ще видите най-древния манастир на североизточната част на Русия и прочутия
Ростовски Кремъл с невероятно красивите събори и музеи. Историята на град Ростов започва през 862г., когато за първи път той се споменава в хрониките.
През 1207г., Ростов става столица на независимото княжество. Малко преди това думата "Велики" е добавена към името на града. Ростовският Кремъл, заемащ почти 2 ха, се състои от църкви и стопански постройки, заобиколени от каменна стена с дебелина 2 м, височина до 12 м, подсилена от 11 кули. Тези укрепления са построени, според експертите, не за защита срещу врага, а за украса.
Включено посещение на «Музея на църковните антики». Представени са обекти от музейни колекции на иконопис, дърворезба, живопис, църковна утвар, оръжия, изкуства и занаяти, ръкописни и старопечатни книги, документи, фотографии; посещение на "Музей Финифти" е една от най-посещаваните експозиции в "Ростовския Кремъл". Финифт е древното име на емайла, от гръцки "фингит" - лек, блестящ камък. В музея има повече от 3000 живописни емайли от XVIII до началото на XXI век, удивителен художествен занаят– живопис върху емайл.
Продължение за Ярославъл. Настаняване в хотел 4*. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4-ти ден 25.09.2022 Ярославъл – Кострома
След закуска обзорна екскурзия на Ярославъл, основан от Ярослав Мъдрий около 1010г. с цел защита на Ростовското княжество. Това е и първият християнски град, изграден на река Волга. През XII-XIII век, градът се превръща в крупен център за развитие на търговията и занаятчийството. Процъфтява търговията със страни от Изтока, Запада и Скандинавието. Ярославъл се прославя и като книжовен и културен център с уникални постройки във всички стилове на руската архитектура дотогава. Градът е известен и като родното място на първия руски обществен театър, основан през 1750г. Под защитата на ЮНЕСКО са включени 140 паметници на културата, съхранени и поддържани в автентичен вид и представляващи богато архитектурно наследство в световен мащаб.
Обзорна екскурзия на града с посещение на Спасо-Преображенския манастир от 1506-1516г. Включено е посещение и на уникалната изложба «Съкровищата на Ярославъл», която представя на посетителите най-скъпата част от колекцията на ярославския музей–резерват. Това са съкровища от сакристиите на ярославските манастири и храмове, дарени от царете, местните аристократи и богатите търговци. И до днес средновековните майстори на тези златни изделия и бижута от Москва, Новгород и Ярославъл, все още са неизвестни за историята.
Екскурзията продължава с разходка с корабче по река Волга.
Посещение на църквата на Пророк Илия, забележителност със световно значение, считана за върха на ярославското строителство от XVII век. Църквата е построена от богати ярославълски търговци. При строежа й са използвани най-добрите постижения на руските художествени школи от XVII в. Тя е част от златната ера на църковното строителство на Ярославъл. Специалистите считат иконостаса на основния храм за едно от най-добрите произведения на 17-ти век, състоящ се от 6 нива с повече от 100 икони.
Заминаване за град Кострома. Настаняване в хотел 4*. Вечеря в ресторанта на хотела и нощувка.

5-ти ден 26.05.2022 Кострома - Суздал
След закуска панорамна обиколка на историческата част на Кострома, основан през 1152г. от княз Юрий Дългоруки по време на експанзията му в Поволжието.
Посещение на Богоявленската катедрала (1565г.), Свято Троицки-Ипатиевски манастир. Именно от този манастир започна тристагодишното царуване на Дома на Романови. В 1613г. младият Михаил Романов е благословен на царството, а оттогава наречен "люлката на Романови". Тук пристигат хора от различни кътчета не само на Русия, но и от света, за да се поклонят на чудотворната икона на Тихвинската Божия Майка.
Продължение за град Суздал. Панорамна екскурзия на град Суздал, считан за „перлата на Златния пръстен" на Русия, основан през 1024г. на река Каменка. Носител на многовековна история, градът-музей е награден през 1974г. с почетен знак за съхраняване културното наследство на Русия.
Посещение на Музея на дървената архитектура, Покровския и Спасо-Евтимиевия манастир, известни с великолепните си стенописи от 17 век, са включени в списъка на ЮНЕСКО.
Посещение на Спасо-Евтимиевия манастир включва мини-концерт на камбаните и съкровищница «Золотая кладовая». Музеят на дървената архитектура е построен на принципа на типичното руско село: сърцето на селището е църквата. От нея тръгва главната селска улица, от двете страни на която се издигат дървени къщи. Всички къщи са богато украсени с резбовани орнаменти. Богатите манастири и княжески дворци са хубаво нещо, но струва да се види битът на простия руски селянин, какъв е бил преди няколкостотин години. Настаняване в хотел 4*. Вечеря и нощувка.

6-ти ден 27.05.2022 Суздал – Владимир - Москва
След закуска посещение на главните архитектурни ансамбли на града – Суздалския Кремъл от XIII-XIV век и Рождественския събор.
Следобед отпътуване за Владимир – последният град от Златния пръстен, построен на брега на река Клязма. Основан е през 990г. от княз Владимир Святославович на мястото на старо селище. Стратегическото местоположение на града през вековете привлича интереса на множество татарски и монголски нашественици. Многократно опожаряван и разрушаван, днес градът е успял да съхрани изумителни архитектурни белокаменни шедьоври от XII век. Обзорна екскурзия с посещение на катедралата Успение Богородично, Дмитриевския събор и Златната порта, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Успенският събор е построен за 3 години от 1158 до 1160г. и веднага е станал главна архитектурна доминанта на древния Владимир. Високият белокаменен събор има 5 купола, които поразяват със своята хармония и изобилие на украшения от злато. Съборът бил главен храм на цялото княжество. В него са били короновани князете Александър Невски, Дмитрий Донски и други Владимирски и Московски князе. В манастира се е намирала светинята на Владимир – иконата Света Богородица, донесена в древна Русия от Константинопол и наречена Владимирска. Понастоящем тя се намира в Третяковската галерия в Москва. Стенописът Страшният съд е оцелял от 1408г. и е нарисуван от Андрей Рублев.
Дмитриевският събор (1194 – 1197г.) е еднокуполен храм с относително неголеми размери и характерна архитектура за Владимиро-Суздалската Рус от XII в. Хармоничните пропорции се съчетават със съвършената техника на белокаменните облицовки. Неговата дантелена каменна резба наброява около 1500 релефа. Над 600 от тях изобразяват различни светци и невиждани животни.
Съборът няколко пъти бил опожаряван, а по време на татаро-монголското нашествие бил напълно разграбен. Впоследствие е многократно реставриран. В края на XII в. в събора са рисували византийски и руски художници, но до наши дни са достигнали само фрагменти от техните фрески.
Строителството на Златната порта е завършено през 1164г. Тя е служила не само като крепостно съоръжение, но и като триумфална парадна арка при влизане от запад. Златната порта е изградена от бял камък и масивен дъб, обшита е с позлатени медни плоскости, наподобяващи злато.
Заминаване за Москва. Настаняване в «Комплекс Измайлово». Нощувка.

7-ми ден 28.05.2022 Москва
След закуска екскурзия в сърцето на Русия – Московския Кремъл. Това е не само символ на държавната власт, но и величествен паметник на историята. Кремълските стени и кули са творение на италиански майстори. Периодът на строежа им започва през 1485г. и завършва през 1495г. Общата площ на комплекса е 275 000 кв. м. Ще разгледаме Александровската градина, Могилата на Неизвестния войник и ще видим смяната на почетния караул пред Вечния огън. Следва посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Пушка и Цар Камбана, разглеждане на Архангелския Благовещенски събор, построен през 1484 – 1489г. В неговия интериор са се съхранили стенописи от XVI–XIX в., а в иконостаса – икони от Андрей Рубльов и Теофан Грек. Продължаваме разглеждането с Успенската църква – векове наред главен храм на Руската държава. Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе. Оттук са се издавали и се издават най-важните укази на страната. Точно тук ще научите повече за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни. Екскурзията на територията на Кремъл завършва с грандиозен парад на Президентския полк, придружен от президентския оркестър, считан за една от най-зрелищните военни церемонии в света.
Свободно време за обяд във верига от различни ресторанти.
Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. С 62-те си зали и 100 000-те си картини тази галерия притежава най-голямата колекция на руско изкуство в света. Връщане в хотела, нощувка.

8-ми ден 29.05.2022 Москва – Коломенское – Царицино – Москва
След закуска свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или по желание екскурзия до ЦАРИЦИНО и КОЛОМЕНСКОЕ. Тя продължава от 10:00 до 17:00ч. Посещават се дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествената резиденция на руската императрица Екатерина II. Предвидена е разходка с електромобили в продължение на 30 мин. Тя се заплаща на място и е около 200 рубли на човек. Свободно време за обяд или разходка из красивия парк с фонтаните и езерата. Следобед екскурзия в Коломенское – резиденция на великите московски князе и руски царе още от 14-ти век. Включено е посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл има голяма художествена и историческа стойност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. Връщане в хотела.
ВЕЧЕРТА ПО ЖЕЛАНИЕ водачът ще ви заведе да видите вечерното светлинно шоу при е най-големия фонтан в Москва, в Царицино – една феерия от цветове, светлини, музика и водни пръски! Придвижването е с метро и разглеждането на фонтаните е от 21:00 до 23:00ч.

9-ти ден 30.05.2022 МоскваСофия
Трансфер за летище Шереметиво и отпътуванев 09:45ч. с полет на Аерофлот за София. Кацане в София в 13:15ч.

==========================================================

Забележка:
*Необходимият брой туристи за осъществяване на екскурзията е 25 човека.
*При по-малка група от 20 до 24 туристи се доплащат 100 лв. на човек. При по-малка група от 15 до 19 туристи се доплащат 300 лв. на човек.
*В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.

Условия за записване:
*Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
*Попълнен договор и депозит в размер на 500 лв. на човек;
*Пълно плащане – до 01.04.2022;
*Предоставянето на всички необходими документи за руска виза е най-късно до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
*Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
*Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
*Попълнена Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
*1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, шапки или забрадки. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.
*За деца под 18г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*При анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др.
*Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
*Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
*ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
*Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Допълнителна информация:
*При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.
*Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
*Всички допълнителни екскурзии и мероприятия се заявяват предварително в България и се заплащат на място, освен ако не е посочено друго.
*Цените са изготвени при курс: 1€=80 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
*В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 01.12.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
*Часово време: по време на пътуването часовото време е като в България.
*Последователността на туровете по програма може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
*Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003627/20.12.2021 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Майски празници - Русия |  Майски празници - Москва

Избрани оферти