Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Москва и Златният пръстен на Русия

Номер на оферта

/

229048

Дати & цени

Цената включва

-Самолетен билет за полет с Аерофлот Бургас – Москва – Бургас;
-Летищни такси - 120 евро (235 лв.) към 10.01.2019 г. (цената подлежи на препотвърждение при издаване на сам. билет);
-Трансфери летище– хотел – летище ;
-5 нощувки със закуска в хотел „Измайлово Вега” 4* в Москва в стандартни стаи;
-1 нощувка със закуска в хотел „Московский Тракт ” 3* в Ростов Великий;
-Два обяда;
-Описаните в програмата екскурзии;
-Екскурзоводски услуги на български език;
-Входни билети за музеите;
Транспорт по програмата;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
Водач от агенцията по време на цялото пътуване.

Цената не включва

-Такса за полагане на виза за Русия и виза – 125.00 лева (нормална тарифа – 10 календарни дни. За получаване на входна виза за Русия е необходимо е да се представят задграничен паспорт с 6-месечна валидност към последната датата на пътуване, 1 цветна снимка, попълнен от туриста формуляр/визова анкета от Консулството);
-Възможност за вечеря – 12 евро на човек;
-Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
-Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


Цената е за ранни записвания до 28.02.2019г. Стандартната цена е 2265 лв.

ПЪРВИ ДЕН
05.08.2019 г.
Излитане от Бургас в 20:30 часа с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево - 2 в 23:50 часа. Посрещане и трансфер до хотел „Измайлово Вега” 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
06.08.2019 г.
Среща с екскурзовода в лобито на хотела за обзорна екскурзия на град Москва.
В първия ден от нашето посещение във великата Москва ни предстои среща с един от нейните най-ярки символи – историческия комплекс Кремъл. Червеният площад е любимо място не само на туристите, но и на московчани, като заедно с Кремъл е включен в Списъка за световно наследство на ЮНЕСКО през 1990 г. Храмът „Покров Богородичен” или известен още като „Василий Блажени” (на името на пророка Василий, предсказал пожара през 1547 г., в който била унищожена почти една трета от Москва) с кръглите си, брилянтно оцветени куполи прилича на замък от приказките и е едно от архитектурните чудеса на света. До кремълската стена е Мавзолеят на Ленин. Ще видим още Новодевичия манастир, който е вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от княз Василий III в чест на победата при Смоленск, храмът е останал непокътнат от XVII век досега. Ще се възхитим на сградата на Болшой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика), на парк „Горки” и Московския университет, откъдето се разкрива прекрасна панорама към града.
Оръжейната палата, където се съхраняват повече от 4000 предмета от XII в. до 1917 г., също се намира на територията на комплекс Кремъл. Палатата е съхранила смайваща колекция от 10 яйца на Фаберже - сложни мини светове, поръчани като подаръци от руските царе на гениалния бижутер Петер Карл Фаберже, който става придворен златар през 1885 г. В Елмазния фонд ще видим царските корони на династията Романови, скиптъра на Екатерина Велика – увенчан от диаманта „Орлов”, подарък от нейния любовник граф Орлов, инкрустираната с диаманти корона, както и диаманта „Шах”, подарен на цар Николай I от шаха на Иран. На Катедралния площад се намира и църквата „Успение Богородично”, която е главният катедрален храм на руската държава, в нея са били коронясвани князе, царе, императори и глави на руската православна църква; храм „Благовещение”, построен в края на XV век като личен параклис за царя, както и Архангелския събор, където са погребани редица руски владетели, вкл. Иван Грозни.

ТРЕТИ ДЕН
07.08.2019 г.
Закуска. Предстои ни да посетим една от най-впечатляващите галерии в света - Третяковската галерия. В своите 62 зали е събрала около 100 000 картини, което я поставя на първо място с най-голямата и най-значима колекция в света на руско изкуство от XIX и XX в. Въпреки огромната си площ, Третяковската галерия може да покаже наведнъж само 5 процента от колосалната си сбирка. Началото ? поставя завещаната колекция на богатия търговец П. М. Третяков, в която преобладават творби от XIX в., към които по-късно се добавят направените от държавата откупки. Друга основна атракция на Третяковската галерия е изключителната сбирка от икони от XI в. Главната галерия датира от началото на XX в. и представлява великолепна сграда в руския арт нуво стил, която включва в себе си и дома на Третяков.
Продължаваме с разглеждане на най-високата православна църква в света - храм "Христос Спасител". Построен е в знак на благодарност към Бог за неговата помощ и закрила в труден период за Русия по време на Отечествената война през 1812 година.
Този ден в руската столица е много вълнуващ, тъй като продължава с разходка с корабче по Москва река. Това е една уникалната възможност да видите най-интересните забележителности на руската столица от борда, да минете под забележителни с архитектурата си мостове и да погледнете на Кремъл от необичаен ъгъл. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
08.08.2019 г.
Закуска. Днес ще посетим бившия царски имот, днес архитектурен резерват Коломенское и дворцово-парковия ансамбъл Царицино.
Само на няколко километра от Червения площад в Москва се намира музейният резерват парк Коломенское с площ от 390 хектара, където можете да прекарате часове, потапяйки се в атмосферата на стара Русия. Бившо село и някогашен царски дворец, днес Коломенское е квартал на Москва, където можете да видите стари дървени замъци, да се разходите из алеите под зелените дървета. Специално за вас има приготвена интерактивна програма "Цар Алексей Михайлович и неговото семейство", от която, освен че ще научите повече за живота на руските владетели, ще се забавлявате и ще си направите много снимки за спомен.
Остатъка от днешната програма в Москва ще посветим на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино. Това е величествена резиденция на руската императрица Екатерина Велика, която спира дъха със своето великолепие. Ще посетим Големия дворец и Хлебната къща. Свободно време за разходка из красивия парк с фонтани и езера.
Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН
09.08.2019 г.
Закуска. Предстои ни да обходим част от ярките забележителности, които влизат в легендарното Золотое кольцо Росии или Златният пръстен на Русия. Това е туристически маршрут, минаващ през древните градове на Североизточна Русия, в които са се съхранили паметници на историята и културата, центрове на народни занаяти. Ще посетим Ярославълска област, известна с уникалната архитектура и украса на църквите и манастирите.
Отпътуваме към град Сергиев Посад, известен също като Загорск. Това е важно поклонническо място, където се намира най-големият православен мъжки ставропигиален манастир на Русия и на Руската православна църква „Троице-Сергиева лавра“. Светата обител е архитектурен паметник на културата и изкуството, който от 1993 г. е в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. В манастира се намира също Московската духовна академия. Предвиден е обяд в трапезарията на манастира, където ще опитате типичната храна на монасите.
След обяд заминаваме за Ростов, наричан в миналото Велики Ростов. Това е един от най-старите градове на Русия, като официално летоброенето му се води от 862 година. Известен е като център на изкуството и гледжосаната керамика. Изделията на ростовските майстори са високо ценени и са включени във фонда на Оръжейната палата на Московския кремъл. Тук ще разгледаме архитектурния ансамбъл „Ростовски кремъл” , построен през XVII в. като митрополитска церемониална резиденция ("кремъл"е наименованието на старите укрепени руски градове). Главната църква е „Успение”, която и до днес се слави с полифоничните звуци на камбаните от Кремълската камбанария. Всички постройки на Ростовския кремъл са свързани с галерии, тук има и няколко музея - като Музеят на старото руско изкуство и Музеят на гледжосаната керамика. Разглеждане на Музея на емайла.
Настаняване в хотел „Московски Тракт” 3*. Възможност за вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
10.08.2019 г.
Закуска в ресторанта на хотела. Заминаваме за Ярославъл.
Обзорна екскурзия в Ярославъл с посещение на Спаския манастир, Отдела за древноруско изкуство. Сами ще се убедите, че Ярославъл е един от най-красивите руски градове. Основан е през 1010 г. от Ярослав Мъдри. Историческият център на града е част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Крайбрежната му улица е събрала романтиката на историята с удобството на близките културно-исторически паметници.
Обяд, след което се отправяме към още една перла от Златния пръстен на Русия - Переславъл Залески. Градът се намира на брега на езерото Плешеева и е богат на редки примери за древна руска архитектура и архитектурни паметници. Екскурзионната програма в Переславъл включва Червения площад; Земните стени около историческия център на града, които са свидетели на неговото основаване; Спаско-Преображенската катедрала, архитектурния ансамбъл на Горицкия манастир. Переславъл е люлката на руския флот и не случайно тук се намира и най-старият в Русия провинциален музей - Музеят-имение „Лодка на Петър I”. Тук са събрани уникални вещи от края на XVII в., свързани с мореплаването, а център на експозициите е лодка, на която е плавал младият Петър I.
Отпътуване към Москва. Пристигане около 21:00 ч. местно време. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН
11.08.2019 г.
Закуска. Трансфер до летище Шереметиево - 2 за полет към Бургас. Излитане от Москва в 15:25 часа. В 19:00 часа кацане на летище Бургас.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Ранни записвания 2024 - Русия |  Ранни записвания 2024 - Москва

Избрани оферти